Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 268
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Leeds, UK
Ние нямахме работа като дойдохме, за първа квартира предплатихме за 6 месеца през агенция, ама ми искаха и банк стейтмънт от БГ сметката ми.
Джинкси, разходите по котаци и кучаци тук са огромни. Храната е Ок, ама ветът дере кожи. Моите са застраховани за 1 месец към Petplan и сега проучвам къде ще ми легне най-евтино да ги застраховам. Онзи ден за едното платих £60 за 10 минути. В тази връзка смятах да питам и аз в темичката някой с домашни любимци да ми препоръча нещо?Мерси!🙂❤

# 526
Благодаря ви за отговорите.

Happy Bella, полезна информация. Ще си извадим извлечение преди да тръгне значи.

# 527
  • Leeds, UK
В банката /Райфайзен/ имаше опция да го издадат направо на английски с техния печат. Струваше 10 лв някъде. Питайте! Така няма да ви се налага да търсите и плащате за превод.

# 528
🍀 Първо- попълвам въпросник от училището. В Бг децата имат всички ваксини. Питат ме имат ли ваксина за Whooping cough and MMR. Съответстват ли те на някои от Бг календар или да пиша не?

MMR е МПР в България - морбили, паротит, рубеола. Има разлика обаче във възрастта за реимунизация, поне между България и ЮК, с Шотландия не ми се е налагало да сравнявам.
Whooping cough е коклюш/магарешка кашлица. В България е компонент и от 5, и от 6-валентната ваксина. Има ли и какви разлики в сроковете за поставяне между България и Шотландия, нямам идея.
Отваряш имунизационния паспорт от България на детето и имунизационния календар на Шотландия и сравняваш. А иначе от районните РИОКОЗ в България издават по желание и срещу заплащане, разбира се, много хубав документ с поставените ваксини на детето.

# 529
  • на малък остров в океана
Здравейте, момичета! Наскоро се преместихме в Шотландия и все още се нагаждаме и оправяме разни неща 😊 Имам две питанки и се надявам, че ще ми помогнете 🍀 Първо- попълвам въпросник от училището. В Бг децата имат всички ваксини. Питат ме имат ли ваксина за Whooping cough and MMR. Съответстват ли те на някои от Бг календар или да пиша не?

Whooping cough е кокпюш, тоест покрива се от ваксината за дифтерит, тетанус и коклюш (ДТК). Пентаксим е и против коклюш. А MMR e  е българската МПР - морбили, паротит и рубеола. Тоест трябва да ги имат сложени и двете, щом имат поставени всичко по бг календара.
Успех и бърза адаптация Simple Smile

# 530
За училищата - имаме всички ваксини, дори и отгоре. Маркирай, че имаш всички.

За квартира - независимо от предплатата, ще ви е трудно да намерите. А квартира за семейство е сериозна предплата за 6 месеца. Агенция не мисля, че ще се съгласи, да отдава на новодошли - най-много при някои българи да се сместите.

Тук нещата са така, че много трудно и скъпо е да изгониш квартиранти, особено с дете, затова искат най-различни неща - референции, договори, банкови извлечения и други ... и ако сте им съмнителни, пак няма да ви я дадат.

Ако една малка самостоятелна квартира в Лондон е 1000 паунда /в което не вярвам да е толкова малко/, вие трябва да си приготвите 7000/повече от 14 000 лева/ за предплата 6 месеца и депозита, не смятам комисион за агенцията. Разполагате ли с толкова?

# 531
За училищата - имаме всички ваксини, дори и отгоре. Маркирай, че имаш всички.
Няма ваксина срещу менингит С по бг схемата. Всъщност, и новата тук срещу менингит Б, както и ротавирусната, мисля, че ги няма в България.

# 532
Тя я нямаше и в списъка на училището. Поне преди време де, за тази година не знам. А ротавирусната пък чак задължителна да са я направили? Менингита хайде, но ротавирус ...

# 533
Има къщи с 3 спални в градчета близо до Лондон за по 850 -900 паунда на месец + сметките.  Апартаментите са по-евтини. При добър транспорт(вярно, че е скъп, но е вариант) не е нужно да живеят в Лондон.
Има толкова места, където могат да се установят.

# 534
900 паунда не е много по-различно от 1000 мисля ... или е? Simple Smile

Щом могат да си намерят работа в малкото градче, или да пътуват всеки ден по 3-4 часа, за да работят в Лондон - няма лошо. Финасово е все тая, според мен.

# 535
Жената е написала че ще са в сравнително малък град, никъде не се споменава Лондон, стига сте плашили. Възможно е да се наеме квартира, опира и до късмет, Англия не е само Лондон. Нека мъжът и да гледа в гъмтри, да пита в агенции, в openrent...документи, банкова сметка и трудов договор, това е основното. Щом има кой да го посрещне и насочи, още по-добре.

# 536
  • Leeds, UK
Salsisha, ми хората може и повече средства да имат, на нас не ни трябва да знаем. 🙂 🙂🙂Момичето питаше може ли са стане. Може да стане! При мен стана и ми костваше малко по-малко от тяхната сумичка извън Лондон. 😁 Да пробват като искат!

# 537
Е, то на мен пък нищо не ми костваше, в Лондон, но все пак, трябва да помисли и за лошия сценарий, освен за добрия. Simple Smile

# 538
  • Leeds, UK
Предложихме им варианти, идеи да мислят и да решават. 🙂

# 539
  • Bristol
Ние не живеем в Лондон, но и аз и мъжът ми пътуваме по 2-3 часа на ден до работните си места 😜 До гимназията синът пътуваше, дъщерята в момента пътува по 2 часа на ден.
Не съм доволна от този факт, но това е ситуацията в момента. Или имаш супер късмет с училище и работа близо до теб или си готов да пътуваш и да си плащаш за удоволствието. Ако не си, изборът е ограничен, независимо къде живееш.

Общи условия

Активация на акаунт