Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 юни 2018, 22:47 ч.

СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

 • 60 882
 • 1 110
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 5 879
Да следя. Simple Smile

# 31
 • Варна
 • Мнения: 1 672
Вихрогонче, много красиви думи, но защо така минорно! Нали детето изкара прекрасни точки на изпита по рисуване. Горе  главата! Всичко ще се нареди по най-добрия начин.

Моят син има само едно желание и съгласно статистиката би трябвало да е приет. Вчера го карах да мисли още няколко, поне да ги докара до 5-6. В стремежа да му докарам алтернативи, даже влизахме в сайтове за кариерно ориентиране.

Много развлачено във времето ми се вижда вече цялата процедура по кандидатстването. Кога бяха изпитите, кога излязоха резултатите, кога ще чакаме класиранията. Иска ми се да бяха измислили по-стегнат вариант времево. Ако бяха направили изпитите след края на учебната година, можеше и графикът  да е по-сгъстен (поне едно време когато аз кандидатствах, беше така). Иначе вчера планирахме лятната почивка, хубаво е когато човек мисли за приятни неща.  

Хайде да ни е късметлийска новата тема! Благодарности на Лоренца за хубавото оформление!

# 32
 • Мнения: 4 933
vihrogonche, ще стане Hands Point Up
Ще натиснеш бутона в точния момент. И пеперудата ще кацне на нейното си място.

# 33
 • Sofia
 • Мнения: 3 475
Благодаря ви Flowers Hibiscus
Не съм минорна.
Просто тревожно-развълнувана.

# 34
 • София
 • Мнения: 18 266
Ех, Вихрогонче Hug

Похвалих ли ви се, че в разгара на желания и записвания, вашата приятелка Белинда реши да започне И ремонт вкъщи, ей тъй, за да е по-весело Joy В момента се чудя аз луда ли съм или да.

Изпратила съм младежа при баба му със задачата да си мисли. Докъм 20-ти да е решил. Момичета, да ви кажа и така не е добре. Ясно е, че е по-добре, отколкото ако нямаш избор, обаче и на 13 години да трябва да вземаш такива "съдбоносни" избори - не си е работа Laughing Младежът му се ще да не бяхме ходили на Дена на отворените врати в НЕГ, та да нямаше какво да умува сега.

# 35
 • Мнения: 45
Момичета, за Туес ще ни трябва ли медицинско

# 36
 • Мнения: 655
И аз се притеснявам от бутона "запиши"... - не си сама  Wink

Опитвам и опитвам, но дипломата на детето ми не е въведена тук:

https://www2.mon.bg/AdminRD/mon/default.asp
 
Направи ми впечатление факта, че пише "Моля, изберете година на завършване на средното образование:", а възможност за отбелязване на 2018г няма...  newsm78

Не са нанесени също и оценките от свидетелството в системата на МОН за подаване на заявления за участие в класиране след 7 клас  Whistling    

# 37
 • Мнения: 14 760
За всички, които са го пропуснали.
Срокът за регистриране на свидетелствата в Регистъра на документите за завършена степен на образование и професионална квалификация е не по-късно от 19.06.2018 г.
Оценките ще се появят след регистрацията. Миналата година имаше деца, чиито оценки се появиха едва след подаване на заявлението за участие в първо класиране.
Изборът на година се отнася за справките.

# 38
 • Мнения: 14 760
Не, не може. Първо проверяват в системата и, ако вече има подадено заявление, просто няма да приемат това на хартия.

При отиването в училище-гнездо първо ще Ви бъде направена проверка в електронната система дали не сте въвели електронно Заявление. Ако се установи, че вече имате такова, друго Заявление няма да Ви бъде прието.
Uprising, много бързо си изтри въпроса. Simple Smile

# 39
 • София
 • Мнения: 359
...
Uprising, много бързо си изтри въпроса. Simple Smile

... еми прочетох отговора в началото на темата... Миналата година в началото обявиха, че ще може и на хартия след електронното, но после го отмениха, защото иначе всеки щеше след електронното да се юрне да подава и на хартия, като попремисли нещата 😊 - както се казва "да му имам утрешния акъл на българина".

Затова съвета ми е да пишете повечко желания и много, ама наистина МНОГО ВНИМАТЕЛНО да ги подредите/степенувате !!!

При не добро подреждане/степенуване се получава, че на първо класиране могат да ви приемат по по-предно желание, а вие реално да искате да сте на по-задно. При правилно подреждане, ако не са ви приели по първо желание, би трябвало винаги да искате да участвате във второ класиране, като така имате шанс да ще се качите напред в желанията си.


Ето пак линк към предполагаемите балове за 2-ро класиране на базата на миналата година: https://www.udoma.org/tmp/2017_vs_2018.xlsx

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 10:55 от Uprising

# 40
 • София
 • Мнения: 595
Във всяко едно училище гнездо ли може да се подаде заявление или са по райони?

# 41
 • Мнения: 14 760
За София-град:
2. Подаване на Заявление в училище-гнездо става като посетите което и да е гнездо на територията на град София (за ученици от страната подаването става само в 48. ОУ „Йосиф Ковачев“). Работното време е от 8:00 до 18:00 часа без събота и неделя. Няма райониране или други ограничения.
Скрит текст:
Заявление можете да изтеглите от настоящия сайт и да попълните вкъщи на компютър или на ръка, а можете да получите бланка и в училището-гнездо и да попълните там на място. Паралелките са изложени в училищата-гнезда на достъпно място. Попълването става като подреждате паралелките в низходящ ред (започвате от най-желаните). За едно желание се смята кандидатстването за един профил или за една специалност от професия за всяко заявено училище. Желателно е да попълните поне двадесет паралелки и да ги съобразите с резултатите си от изпитите. Броят на желанията не е ограничен.

При отиването в училище-гнездо първо ще Ви бъде направена проверка в електронната система дали не сте въвели електронно Заявление. Ако се установи, че вече имате такова, друго Заявление няма да Ви бъде прието. При условие, че няма регистрирано Заявление в електронната система, Вашето Заявление на хартиен ностиел ще бъде кодирано от длъжностно лице, а ако Вие сами сте нанесли кодовете – ще бъде само проверено. След това ще Ви бъде поискано само за справка Свидетелството за завършено основно образование. Не се изисква копие. Ако в Заявлението Ви има паралелки със специалности от професии трябва да носите оригинал и копие на медицинското свидетелство. След проверка от длъжностно лице оригиналът ще Ви бъде върнат. Следващата стъпка е Заявлението Ви да бъде входирано в електронната система. Това ще бъде извършено от длъжностно лице, на което ще трябва да се съобщят имената на един от родителите, телефонен номер и/или електронен адрес. Длъжностно лице ще регистрира Заявлението, което ще получи номер от електронната система, ще го разпечата в два екземпляра и ще Ви предостави единият. С това Заявлението Ви е прието.

# 42
 • София
 • Мнения: 1 794
Здравейте, момичета, благодаря за новата тема!
Вихрогонче, чета поста ти и се просълзих! Много късмет на всички в темата, да кацнат на точното за тях цвете, дори и да им се струва, че е компромисното репение в момента!
В петък наш'те са имали мило тържество, класната поръчала голяма торта със снимка на класа и настанала суматоха при рязането, кой кого искал или не искал "да изяде" Yum
Раздали са им и албумите със снимки, свидетелствата, бележниците, моят и грамота донесе, въпреки, че не е пълен отличник, но за 5,85 са се смилили над него.

Опитвам и опитвам, но дипломата на детето ми не е въведена тук:
https://www2.mon.bg/AdminRD/mon/default.asp
Направи ми впечатление факта, че пише "Моля, изберете година на завършване на средното образование:", а възможност за отбелязване на 2018г няма...  newsm78
RoniBonboni, скролни най-долу на страницата - има търсене по ЕГН и там онзи автоматично генериран код, който проверява дали пък случайно "не си робот" Joy Не избирай най-горе от списъка с години

# 43
 • Мнения: 655
Така и правя,  мандаринка, попълвам ЕГН и кода, но няма нищо. Дали това означава, че още не е подадено от училището?

# 44
 • sofia
 • Мнения: 3 567
да ви следя

Общи условия

Активация на акаунт