СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

• 71 507
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Чоколина, разкажи повече, моля те!
Как разбрахте, че е пепелянка?
Какво направихте, сега как е детето?

# 91
  • София
Чоколина, бързо възстановяване  на детенце. Голям ужас. Дано сте се успокоили вече. Никога и на никой да не се случва.

Искам за питам защото никак не ми е ясно с профилите и матурите в 12 клас с новите промени.
Ако например силата на детето не е в биологията, това значи още от сега за избягваме паралелки с този профил? Ще държат ли ДЗИ по този предмет?
И до кой профил да гледам - първи, втори, трети, четвърти. В 10 клас какво  държат като изпит?

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 20:18 от Тук съм

# 92
  • Варна
Как, бяхме на поход под Приморско, организирана група от над 100 човека. Случи се на Беглик Таш, явно на скалите. Освен, че бяхме много хора, шумни при това, валеше и дъжд. Абсолютно невероятно да срещне змия човек в такова време... Дребният не я е видял, дори не е разбрал, че го е ухапала - дойде да ми покаже раната на ръката си малко по-късно. Като видях две дупчици на розстояние от около 1 см. една от друга ми призля. Взе да се подува и посинява. Веднага тръгнахме обратно към автобуса, той ни закара до Приморско. Там в поликлиниката му включиха система с физ. разтвор, Урбазон и витамин С, след което с линейка ни траспортираха до Бургас. От ухапването до приеманите ни бяха минали около 2 часа. В спешното докторът по захапката разпозна змията - пепелянка, после прави някакви тестове за потвърждение и му биха две ампули противоотрова, една до ухапването и една мускулно, след което ни приеха за наблюдение. Преляха му още 3 банки същия ден и още една вчера, отделно сутрин и вечер му вливаха още лекарства. Просто щях да се побъркам тия дни, чак сега взех да се поуспокоявам вече. Два дни само за змии чета... в България имало над 1 милион пепелянки... ужас...

# 93
Чоколина, бързо да се възстанови детето и да забравите премеждията!  Странно наистина - при такава голяма група е малко вероятно змия да нападне.

# 94
Здравейте,

вероятно вече сте отговаряли няколко пъти на този въпрос, но за жалост нямам възможност за прегледам стотиците коментари назад. Disappointed

Ако подадеш електронно заявление, няма нужда да ходиш в училище гнездо, нали?
Лично аз го намирам за доста по-удобно и се чудя има ли причина да се предпочете училището гнездо пред priem.mon.bg.

# 95
Леле, Чоколина, голям ужас сте изживяли! Добре ли е вече детето?

# 96
  • София
Не, не ходиш никъде. Подаваш онлайн и това е. Все тая е дали онлайн, или на място. Но не може и двете. Пише на първа страница Simple Smile

Дано всичко с детенцето на Чоколина е наред!

# 97
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Ле-ле, Чоколина, голям ужас си изживяла, добре, че веднага си разпознала дупчиците!  Shocked Радвам се, че вече сте добре и се надявам това да ви е най-голямото премеждие от тук насетне!  Hug

Моят седмокласник беше на курс и отиде на гости, а реденето на желания му е на сто и трето по ред място сред приоритетите.  Даже още не знае  кое да му е първо желание, та накрая аз ще ги редя, явно по мое усмотрение.  Mr. Green Само после да не се сърди къде трябва да учи.

# 98
Благодаря за новата тема!

Големи премеждия имахме през уикенда, сина ми го ухапа пепелянка, та до преди малко бяхме в болница, слава Богу, всичко вече е наред!

Преди няколко часа и Симона ме зарадва с отлична диплома, включително и лелеяната 6-ца по математика. Ходиха да се черпят с класа и после на разходка в Морската, та още не се е прибрала да видя какви документи е получила.

Имам чувството,че децата ни са в един клас. "Найден Геров" ?

# 99
  • София
Чоколина, ужас!
Гадини са тези животини! Аз изпитвам панически ужас! И как успя на ръката да го ухапе, без да се усети.... Оф...
Дано всичко е наред!

# 100
  • София
Лелеееее, Шоки, не е истина, както все му се смея на детето на страха от змии, така ще взема да почета дали няма и при нас  Shocked

# 101
  • София
Dame, има достатъчно причини човек да избере училище-гнездо и аналогов начин на подаване (на каквото и да е)
- нямате интернет
- имате интернет, но нямате компютър/лаптоп, а през телефона не знам колко е удобно подобно попълване
- не се чувствате достатъчно компютърно-грамотни и се притеснявате да не объркате нещо фатално
- няма Ви в БГ в периода 20-26.юни (примерно имате път към Северна Корея и сте 100% сигурни, че няма да имат достъп до системата) и молите баба/дядо/съсед да подаде вместо Вас
- обичате да се разхождате (до гнездата)
- посъветвали са ви, че така е по-сигурно и предпочитате да вярвате на подпбни олд-фешън съветници
- друго
Аз не се асоциирам с никоя от горните категории, освен това трябва да се отбележат предимствата на онлайн подаването
- въвеждаш всичко сам и виждаш резултата веднага, а не чакаш някой служител след ден/два да стигне до твоята мобла и да я въведе в същата тази система
- не се разхождаш до гнездо
Та всеки има глава на раменете и си преценява дали да вярва на себе си или на градски легенди Simple Smile

Чоко, ужас направо...нали вече всичко е овладяно? Остава само онзи спомен от изживения ужас

# 102
  • София
Ле-ле, Чоколина, голям ужас си изживяла, добре, че веднага си разпознала дупчиците!  Shocked Радвам се, че вече сте добре и се надявам това да ви е най-голямото премеждие от тук насетне!  Hug

Моят седмокласник беше на курс и отиде на гости, а реденето на желания му е на сто и трето по ред място сред приоритетите.  Даже още не знае  кое да му е първо желание, та накрая аз ще ги редя, явно по мое усмотрение.  Mr. Green Само после да не се сърди къде трябва да учи.

Аааа, не! Който ще учи - той да си ги реди! Laughing Аз съм ги подредила примерно, според изявените от нея желания и съм й ги дала да мисли и да пренарежда.

За подаването, аз съм на следния принцип: Ако мога да свърша нещо от дивана, няма да мръдна от него, за да го свърша по друг начин. Joy

Чоколина, бързо възстановяване на детето! Hug

# 103
  • Sofia
Чоколина, ужасно, бързо възстановяване!

И аз ще се възползвам от онлайн кандидатстването - едно добро нещо да направят от МОН! Grinning
Ако може всичко така да става и да не се налага да общувам с хора, ще е най-добре, хахаха

# 104
chockolina   Hug добре, че сте реагирали бързо  Peace

szervusz, те и децата искат да учат дистанционно, ма кой ги пита  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт