СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

• 71 924
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Ауууу, и как ще сме сигурни, че рошавите АйТита са го сметнали правилно? На ти нов повод за тревога. Joy

През 2013-та със сигурност излизаше /пазя си снимка от класирането на голямата/. Може вече да не е така - нямам спомен да е дискутирано в миналогодишната тема.

# 916
  • София
А статиатиката с мин и макс балове по паралелки, за първо класиране, кога излиза? Надявам се, че е в рамките на дните за записване и подаване на заявление за второ. Гледах справките, но на тях стои датата на самото класиране, не вярвам да ги пускат същия ден.

# 917
  • София
Обикновено същия ден. 2-3 часа след класирането.

# 918
2016 - първо класиране 9:00, справка за баловете от РУО - София - около 14:50
2017 - първо класиране 12:00 на 27 юни, статия в Дневник за паралелките с най-висок максимален бал - около 15:20 справка за баловете  от РУО - София - 15:50, РУО - Варна са я пуснали около 12:30.

# 919
Изобщо не обичам бързането и подадох заявлението едва тази сутрин. Не обичам много онлайн нещата, ама на, за 4-5 минутки се справих Wink с едно пробно влизане преди това.

Вчера изчаках да видя какви глупости още могат да сътворят "журналистите" в пловдивските сайтове...
Не искам да повярвам, че хората не правят разлика между кодовете на специалностите в таблицата на план-приема и тези за класирането. Явно никой не си чете справочниците Angry

# 920
Реално погледнато, така както не им е нужно особено много време да направят класирането, така всички протоколи, бумаги и справки, би следвало да излизат от 'системата' и няма пречка това да не е едновременно или поне в деня.
Време им отнема да въведат заявленията, които са подадени в гнездо, което разбирам се случва в деня на подаване, поне за момента.
След въвеждането им обаче, не им трябват 5 работни дни да натъманят класирането. 1-2 дни максиум са им нужни и би следвало още на 28-29 юни да могат да пуснат класирането.  Ама едва ли. Simple Smile

# 921
  • Варна
Ние не сме подали още, а даже не знам за какви различни кодове говорите - в профила на детето, в План-прием има по един код за специалност.
Относно класирането, всичко зависи от организацията, на програмно  ниво всичко е за пренебрежимо малко време.

# 922
  • Пловдив
Не знам изобщо защо гледат кодове. Като се подава на хартия, се изписва името на училището и профила. Кодовете ги пишат хората, които приемат заявленията. Правят от мухата слон за нищо и объркват хората.
Между другото изобщо няма нужда от справочници, ако следиш сайта на съответното РУО и прочетеш някой и друг документ. Или най-лесно е редовно да се чете с разбиране в бг-мама. Grinning

# 923
Аз в Монтана не съм чувала за справочници-нито сега,нито с голямото дете.
   Подадох за Плевен онлайн,ми то много лесно ставало.А аз вчера в жегата да се потя и да чакам на слънце пубера да си свърши фитнеса,че да идем в гнездото.
   Ние нямаме нищо качено от вчера за Монтана.

# 924
Гледах, четох, но ми остана едно съмнение какво се случва с второ класиране когато се кандидатства д различни области. Ние сме подали документи в София с 2 желания ,за които бала няма да стигне на първо класиране и например Плевен, където ще бъде приет по първо желание първо класиране. Излизат резултатите и трябва да отидем до Плевен, където до подадем заявление, че искаме да продължим за второ класиране, за да видим дали не сме приети в София, като в София на първо класиране не си приет никъде и и трябвало автоматично да продължиш за второ класиране .Дадох случая с пример за да е по-просто обяснен. Правилно ли съм разбрала?

# 925
Не. Ако в Плевен детето е прието по първо желание на първо класиране трябва да се запише. Иначе ще изгуби мястото. Ако в София не е прието никъде, просто чакате. Ако е прието, но иска да се придвижи на по-предно желание подава заявление за второ класиране в училището в София, в което е прието.
Ако след второ класиране реши да се запише в София, тегли документите от Плевен и се записва в София.

# 926
Тук раздават справочниците от училище и аз си взех един хартиен носител - въпрос на предпочитание.

# 927
Много благодаря министър Дидева. Разбрах схемата. Записвам го в Плевен на първо класиране, не подавам нещо в София защото никъде не е приет и си чакам второто класиране. Второ класиране- приет е в София, отписвам го от Плевен, като взимам обратно документите и ги нося в София. ОК!

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 17:05 от Maitrix

# 928
  • София
Сега бях на дипломирането на голямата ми дъщеря. Приключихме със средното образование. Grinning Сега предстои подаване на заявление в СУ. Там пък чудна ‘убавина са измислили - ще подаваме преди да са излезли резултатите от единия от приемните изпити! Smirk

# 929
  • София
Имам чувството, че в образователната ни система е пълен хаос и никой не знае какво прави и защо го прави. Ние се спасяваме поеденично, под вещото ръководство на Дидева. И те така....
Не мога да разбера, защо не може да се хване някой работещ модел, от белите страни и поетапно, с ясна цел, да се въведе и тук.

Общи условия

Активация на акаунт