СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

• 71 968
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Днес прочетох няколко пъти, няколко мнения, на различни места, за това, че децата използват НПМГ за резервен вариант, ако не влязат в ЕГ и това ме втрещи, но всеки си знае най-добре.
Мандаринка, вие сте първият случай, в който на везни стои език и математика.
Детето какво предпочита? Няма ли афинитет към нещо? Ако причината е само в познатата обстановка на испанската, тоест най-малкото съпротивление, бих го предизвикала да излезе от тази зона на комфорт.

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 00:06 от oblachna

# 691
Ние отдавна подадохме онлайн, но сега ми попадна новина от местната ни преса, че в Пловдивско е настанал "Хаос с кодове и паралелки при  документите за 7 клас" и родителите не смеели да подават заявления, за да не стане беля. 😕 Ще четем подробностите утре.

# 692
  • София
Sanaka, само не знам защо собственоръчно си подкопаваш шансовете за Испанската, като твърдиш, че който няма късмет, попада в Бузема?! Ще почнат да го избягват...

Чакай сега! Бузема е конкурент на СМГ. Испанската се конкурира с Шивашкия техникум. Joy

# 693
Ние отдавна подадохме онлайн, но сега ми попадна новина от местната ни преса, че в Пловдивско е настанал "Хаос с кодове и паралелки при  документите за 7 клас" и родителите не смеели да подават заявления, за да не стане беля. 😕 Ще четем подробностите утре.

Веднага отговарям. Някой не може да чете.
Паралелката по банково дело в Националната търговска гимназия например в списъците, по които трябва да се попълнят бланките, е с код 2055, а в справочника – с 343010.
Първото е кодът от държавния план-прием. Второто е кодът на професията. Има и трети код - на специалността.
343010: Финансист /3430101: Банково дело.
Това, че някой не може да чете с разбиране, не означава, че има хаос.

# 694
  • София
Дидеваа, Joy
Това е щото не четат тук, във форума. Това недоразумение, с belinda лично го нищихме една нощ, в началото на тази тема. Докато се изЯсним, коя кои кодове гледа...

# 695
  • Sofia
Sanaka, само не знам защо собственоръчно си подкопаваш шансовете за Испанската, като твърдиш, че който няма късмет, попада в Бузема?! Ще почнат да го избягват...

Чакай сега! Бузема е конкурент на СМГ. Испанската се конкурира с Шивашкия техникум. Joy
Пак не съм в час! Joy
Шивашкият е перфектен избор с мисъл за бъдещето - спестяване от разходи за рокля/костюм за бала.

# 696
  • София
Днес прочетох няколко пъти, няколко мнения, на различни места, за това, че децата използват НПМГ за резервен вариант, ако не влязат децата в ЕГ и това ме втрещи, но всеки си знае най-добре.
Мандаринка, вие сте първият случай, в който на везни стои език и математика.
Детето какво предпочита? Няма ли афинитет към нещо? Ако причината е само в познатата обстановка на испанската, тоест най-малкото съпротивление, бих го предизвикала да излезе от тази зона на комфорт.
При наличие на толкова на брой училища с езици, какъв резервен вариант е НПМГ! Как се ръсят подобни щуротии с лекота и категоричност! Но да, и аз чух завидни дивотии тези дни, включително и да избягваме 18-то заради големият процент ученици с обратна сексуална ориентация в него... Joy
По мат се справя добре - не е състезател или от най-талантливите математици, но определено учи лесно, има логическо мислене. Но се плаши, че ако попадне в математическо училище няма да издържи на темпото. То и аз съм виновна - казах му да помисли дали му се решават по 50-100 задачи на ден, а баща ми за капак измъкна някакъв спомен, как за някаква НГ аз съм била помъкнала на Боровец сборник задачи, защото съм имала над хиляда за зиманата ваканция. И не само съм го мъкнала, ами съм решавала, докато другите карали ски. Ми аз и сега пак бих предпочела задачите пред течащия нос на снега и синините от падане на д-то. Но Мишо погледна към испанската с надежда за по-лесно учене. Всъщност, иска да учи комбинацията НЕ/ФЕ, но след като не става, едното трябва да се смени с...нещо, или ФЕ с мат (знам как звучи...) или НЕ с ИЕ. Това са "по-малките злини", "възможните компромиси" за него...иначе и други заменки могат да се предложат.
Френската не я хареса на вид, за НПМГ, между другото, се получи същото - ходихме, видя сградата и каза - айде да се махаме от тук.
Идеята за частен ученик не съм я обмисляла - да учи в НПМГ и да се явява в някоя немска на изпити по езика...но това означава да го учи допълнително през цялото време, а и френския отпада.
Да мисли още, пък може да стане чудо и балът в 73 да падне, то с тоя моден БУЗЕМ, знае ли се!

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 00:14 от мандаринка

# 697
Мда...ако друго не поне тази седмокласна тема ще помни с БУЗЕМа Satisfied  ...розмарина пасти да яде...ама какъв наплив ще е догодина в БУЗЕМ, ще го вкараме в топ 10 ... някой да има идея как изглежда директора му Simple Smile

# 698
Вече имам. Joy
Скрит текст:
Би се получило поетично заглавие:
тази седмокласна тема ще се помни с БУЗЕМА

# 699
  • София
http://ezdapress.com/12785/бузема-единствената-професионална/
Трябва да изчетете всичко, за да го видите Joy

# 700
  • София
Ох, Дидеваааа! Grinning И аз веднага го потърсих на изображения в Гугъл, че ме изпълниха едни вълнуващи очаквания... Ама - тц! Разочарована останах. Joy

Облачна, точно това намерих!

# 701
  • София
не знам за директора, ма ей ги на съучениците:

Онези отзад, пред вратата, са били кандидати за онова, западналото училище, как беше - СМГ нещо...ма са избрали по-доброто!
Ох, отивам да си лягам, че вече се подигравам да хората, дето учат с ищах!

# 702
  • София
Sanaka, помислих си, че ако е засукан, поне колкото българика, току-виж си повела девойката на оглед в БУЗЕМА Joy

# 703
  • София
Еми и аз това си помислих!

Мандаринка, Joy

# 704
  • София
Санака, Русалката  е отзивчива, работи по поръчка... Simple Smile

Днес отвориха портала,
хуква мама полудяла
ен желания да вписва,
но бъг системен я стъписва...
От МОН проблема го оправят,