Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 30

• 96 807
  • 876
  •   1
Отговори
# 90
Теста го направих на своя глава.четох много.повечето деца с аутизъм и хиперактивност  имат тази мутация и не могат да преработват ф.киселина.кръвно изследване.но  е добре и да се направи за повече  гени  изследване затова поръчах 23andme. Сега е на оферта в сайта им 104 паунда.това с четката за зъби е добра  идея.а за зъболекаря  и аз си го помислих
От английският сайт ли го купи? Пише, че е само за продажба във Великобритания и някъде другаде също бях чела, че трябва да се изпрати от страната, в която е купен.

# 91
Да си социален и да си аутист не са взаимноизключващи се категории. Могат да си вървят заедно съвсем спокойно.

Синът ми е точно такъв случай. Няма никакъв проблем да  се опитва да общува с познати и непознати. Непрекъснато търси контакт и внимание. Колко му се получава вече е друг въпрос. Иска да има приятели, дори приятелка Simple Smile. Сега се е записал в градския младежки център, ходи и се прибира сам с колелото, рисува с графити, готви, дори се научи да шие на машина. Там има стена за катерене, клуб за хип-хоп танци. В началото го водих, сега си се оправя съвсем сам.  
   Трудно му е да поддържа разговор, да изслушва другите, нищо, което не е в сферата на неговите интереси не се отразява.
Здравейте, Вашият син на каква възраст е? Моят племенник получи диагноза Аутист тази година, а вече е на 17г. Винаги е имал проблем с общуването. Иска да има приятели, но не може да ги привлече. Не е особено ученолюбив. Ходи на училище. Там му подхвърлили, че вече е време да си има приятелка. Той го прие много тежко /като подигравка/. Последва нервна криза. Самонараняване. Агресия вкъщи. Постъпи в клиника за психично здраве и там поставиха диагнозата. Вече 4-5 месеца не може да излезе от това състояние. Не иска да посещава психолог, да ходи на лекар. Фикс идеята е да си има приятелка.

# 92
  • Пловдив
 Синът ми днес става на 16 Simple Smile.  И той много иска да си има приятелка. Всеки ден си харесва различно момиче. със сигурност не му е много ясно, какво точно чувства. В училище имат часове за полово възпитание и аз в къщи постоянно обяснявам и книги съм му накупила, но в главата му е голяма каша. Сега ни обяснява как искал да има деца, но това че трябва да се самоиздържа, да се грижи за тях, да има професия някак му убягва. Явно хормоните вече много силно му влияят, но емоционално не е дорасъл.

# 93
Синът ми днес става на 16 Simple Smile.  И той много иска да си има приятелка. Всеки ден си харесва различно момиче. със сигурност не му е много ясно, какво точно чувства. В училище имат часове за полово възпитание и аз в къщи постоянно обяснявам и книги съм му накупила, но в главата му е голяма каша. Сега ни обяснява как искал да има деца, но това че трябва да се самоиздържа, да се грижи за тях, да има професия някак му убягва. Явно хормоните вече много силно му влияят, но емоционално не е дорасъл.

Честит празник! И моят племенник днес има рожден ден.Simple Smile Искаше му се да празнува с приятели и вече с приятелка, но поради липса и на двете ще празнува с леля. А Вие имате ли нервни кризи и как се справяте? Имате ли приятели?

# 94
  • Пловдив
  Благодаря и вашето момче да е живо и здраво.  Близки приятели няма, но както вече писах, ходи в един младежки център и всички са много мили с него.

Кризи нямам спомен да е правил много отдавна. Сега си има нервни моменти, но за мен са по-скоро пубертетски изблици. И понеже другото ми дете така и не го усетих кога мина през този период сега се чудя точно какво се случва, а и момче в нашата къща от поколения не е гледано.
  Много страда, когато съм недоволна от него, затваря се в стаята си, лежи известно време на леглото и после идва да ме пита дали всичко е наред. Има много силна необходимост от мен и сега основната ми цел е да го дистанцирам максимално.
   Сега обаче отиваме на ресторант да се почерпим, от днес по баварските закони има право да пие бира и ще пробваме дали ще иска да прави компания на баща си.Satisfied

# 95
Честит ви рожденик! Да ви е жив и здрав, а много късмет и успехи!

# 96
За тези които се интересуват от теста 23andme поръчах го на адреса на мои приятели в англия.ние живеем на кипър.те ще ми го пратят,аз ще им го върна и те ще го пратят от англия.теста е много обширен и сега е на оферта 104 паунда.реших да го направя на себе си а за детето поръчах друг тест който не се налага да плюе.rege а знаеш ли дали децата ти имат същата мутация със сигурност?и аз мисля че детето ми има неврологично проблеми заради това.ще видим дали  има и други мутации.много искам второ дете а така ме е страх 😟

# 97
veronick, и мен ме е страх.Но стигнах до извода, че не сме вечни с мъжа ми и затова чакам сега бебче.
В България вече ще се прави ДНК тест за откриване на малформации … п на бременността
Цитат
С новата лаборатория за неинвазивна скринингова диагностика обаче подобни случаи може да се установят много по-рано, само с изследване на венозна кръв.
проф. Алексей Савов – завеждащ Националната генетична лаборатория, УАГБ „Майчин дом“:
„На практика той използва малка като обем кръвна проба на жената и е много по-точен от другите скринингови подходи.“
Лично съм питала професора необходими ли са допълнителни генетични изследвания, заради първото ми дете и получих отрицателен отговор.
Кураж и не се страхувай! Flowers Four Leaf Clover

# 98
  • Пловдив
Това от новината на телевизия "Европа" са неинвазивните тестове за хромозомни аномалии, нямат кой знае какво общо с аутизма.

# 99
За тези които се интересуват от теста 23andme поръчах го на адреса на мои приятели в англия.ние живеем на кипър.те ще ми го пратят,аз ще им го върна и те ще го пратят от англия.теста е много обширен и сега е на оферта 104 паунда.реших да го направя на себе си а за детето поръчах друг тест който не се налага да плюе.rege а знаеш ли дали децата ти имат същата мутация със сигурност?и аз мисля че детето ми има неврологично проблеми заради това.ще видим дали  има и други мутации.много искам второ дете а така ме е страх 😟
А ако го поръчам с превозвач и го изпратя обратно от България, няма ли да го приемат?

# 100
Не четох много.за теста преди да поръчам.трябва да се изпрати  от англия.но.мисля че до бг пращат по малкия тест ancesrty.после като използваш рау датата  излиза  списък с изследваните синапси и се вижда ако 8ма някъде мутация.теста е 50 паунда но си е играчка и ровене в интернет за да разгадаеш

# 101
  • London
Здравейте, почивката свърши и бързам да се появя хихи. Направихме изследванията за тежки метали и за анти тела, за глутен, казеин и тн. За храните нямаме никакъв проблем, всико е в норма.  Ще видим с металите как ще е, но подозирам, че и там ще е същата работа. Бяхме и на психолог в БГ.....общо взето той ми каза да спра да чета по въпроса и дори смята, че детето не било в спектъра. Разбирало всичко, следяло разговора, следяло постоянно с поглед случващото се и било наясно с него. Според психолога от разказаното сме изгубили контрола във възпитанието и детето имало опозиционно поведение и силни личностни характеристики. Та оттук насетне следвало да обърнем палачинката и да не се случва изобщо на неговата.....дори говоренето му било избирателно пак по този повод, напук видиш ли. И съм склонна да се съглася със всичко казано от психолога.....бяхме и на логопед, който детето не хареса и каза марш от самото начало и отказа да работи с него. Ама то и аз да бях щях да откажа, един глас истеричен като извади тази жена....пффф чак се чудя как хората плащат за нещо подобно. Обстановката и това, което се предлага нищо по различно от това което имам аз у дома. За мен именно психолога е разковничето.....и съм доволна от посещението си. Никакво спане повече с мен в едно легло хаха, никакво докосване до гърдите ми ( той е маниак все да ги пипне ), все неща, които според психолога откл. някои неща в поведението му. Каза също, че искал да е уверен на макс като прави нещо и избирал само игри и занимания в които е добър и може да завърши със сигурност и да блесне, на ум не ми беше идвало.

От градината също са ми пратили писмо за него през годината.....не са писали нищо лошо. Разбирал режима в градината, бил спокоен и слънчев и би паснал без проблем във всеки клас.  Разбира се имал определени интереси хахха, но по тях винаги завършвал всичко до край и тн.  

Новата ни мания е колата.....тя не е нова, но на БГ се задълбочи. Да се виси в нея с часове хах, да кара, да бибитка, да пипа различната електроника там.  Забелязах, че не харесва и стари хора.....де що искат нещо от него и веднага им казва чао и да се махали.  

Имаме афинитет и към плуването явно....особено това под вода. Ето едно видео с малкия писан.
https://www.facebook.com/china.kostadinova/videos/2267742296585946/

На Мелило свърших книгата, харесва ми как е написана, но самите упражнения да споделя никак не ми вдъхват доверие.

А чакайте забравих....свеки за мой ужас ходила на гледарица или нещо подобно и без да казва нищо онази заговорила за мен. Била съм се изплашила от нещо по време на бременност и това довело до проблеми на детето сега....и заръчала детето да вземе причастие в църква и да ходи да му пеят там някакви неща 3 дни. И тва изпълнихме....ти да видиш.  Хич не вярвам в такива гледарици, но на и това да опитаме, защото ни продъни ушите свекито как всичко й познала и без да каже нищо за нас....казала, че детето имало проблем.

И да се похваля, че оправихме окончателно храната. Премахнахме радикално и из корен всякаква захар. И детето почна да яде далеч повече неща и съм доволна от това си решение. Само фруктова захар от плод приема и това е.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 11:43 от La Catrala

# 102
Смятам да го напиша, прочетох по- задълбочено за дискалкулия и аутизма, покрай първенствата на които участвам. Най- добрите "калкулатори", хора с фотографска памет се събират всеки две години на световни/ олимпиада. Един от най- добрите ми приятели страда от дискалкулия, достига до ниво един от най, най- добрите в света след вманиачаване..., но странностите не приемането на хора, светлина, изключително много са, комуникиране чрез компютър... Забелязвам, че не малка част от факторите имат интересни истории, поведение. При мен цифрите са изключителна част от живота ми, затвореността е комфортна среда...

# 103
Четох, че около 22% от населението на Европа има тази мутация за преработването на фолиевата киселина. При някой е тежко, при други не.

# 104
  • London
 Интересно ми е да чета хора като теб Георги, пиши по-често.

Общи условия

Активация на акаунт