Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 30

• 96 844
  • 876
  •   1
Отговори
# 105
Четох, че около 22% от населението на Европа има тази мутация за преработването на фолиевата киселина. При някой е тежко, при други не.

Кременски и Конова ми казаха същото. Често се среща. Проблемите всъщност  се появяват при бременност , но не за мен. За децата. Е и ако не броим анемията. Това поне изясни причината за ниския ми хемоглобин.

# 106
  • London
Доста се посмях с този младеж с хиперактивност с дефицит на внимание, не е говорил до 5 тата си година, но пък вижте на 18 вече е намерил и начин да се прехранва.
https://www.facebook.com/bbcthree/videos/10155989695900787/

Излязъл е и алуминия и цинка на малкия....в норма са и те, но са към референтните граници, като алуминия отива малко към горна граница 8 е, а 10 е референтна граница, което е добре май да го намалим, при такива случаи никакво фолио за готвене, консерви, алуминиеви съдове за готвене. А цинка е в долната референтна граница....., което също е добре да се поправи, защото ниски нива на цинк водят до забавяне в развитието мхм от 12 до 24...той е 12. Чакаме живака още....дано там да няма изненади, че е най-щекотливия метал. Като цяло съм доволна, защото е в норма...., продължаваме с детокса и така.

Вече успява да ми отговори на няколко въпроса последователно без да ми се ядоса и без да става дума за картинка пред него или посочен предмет.....примерно последователно как се казваш, на колко си години, какво има мама на ноктите, какво ядеш сега.....като на 5 тия вече иска да се изниже, като че въпросите на които е отговорил отговарят на копане с мотика 3 часа, но точно преди месец....ви писах, че въпросите са ни мираж, а сега навлизат и се разширяват, не е съм вече само провайдъра тоест да слушам само за неговите нужди. Мисля си, че ще говори що годе нормално в даден момент....привършват ми провизиите и съм си набелязала нови добавки хихи, ще дам после отзиви. Пишете и вие как сте, че е много тиха темата.

# 107
Нещо мога да се ориентирам от къде да закупя теста за тежки метали на Яско. Попадам на различни сайтове и не ми става ясно всички ли имат право да го предлагат?

От тук подходящо ли е според вас да го поръчам:

https://www.holisticheal.com/hair-elements-test.html

Исках да помоля и за насоки в Пловдив какви са вариантите за центрове, организации, сдружения ...изобщо всичко ме интересува. Информацията в нета ми се струва много разпокъсана и оскъдна. Примерно не мога да разбера има ли в града ерготерапевти, сензорни стаи и т.н

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 08:25 от беба28

# 108
Точно това е сайта

# 109
  • Пловдив
Вчера попитах личния лекар на малкия как се отнася към предписването на медикаменти (ноотропил в частност). Не се отнася добре - не смята, че има смисъл.

ОК - наистина част от лекарите не са фенове на такова лечение и вероятно си имат достатъчно основателни причини за това; по мои наблюдения това лекарство май се предписва предимно от невролози. Но както и очаквах, моето посещение вчера беше от онези, заради които този лекар вече не е мой личен лекар и не е личен лекар на другите ми деца, въпреки че е опитен и по общо мнение - кадърен. Ако не го знаех какъв е, щях сигурно да се разрева после - държи се, все едно те смята за неграмотен; всичко, което казваш или правиш, е неправилно, освен ако не е по негова препоръка, именно по негова, а не на друг лекар. Това, че ти говори на "ти", докато ти на него му говориш на "вие", при други лекари не ме дразни особено, но в комбинация с такова отношение и то дразни. Повредата не е в моя телевизор - и с брат ми се държи така, със съседката и с роднините и също; майка ми е болна, дълго време стоя без диагноза, докато се отхвърлят разни възможности, но категорично не искаше да я водим на допълнителна консултация "на частно" не защото нямаме идея каква да бъде или не можем да я платим, а защото той ще се сърди, като разбере. Е, след два или три месеца, след отхвърлянето на други неща, даде направление за хематолог, на какъвто можехме да я заведем по-рано, и оттам изскочи диагнозата. Упреквам го не за това, че не е дал направление, все пак за парите от ЗК има и граници, и правила, - а че не допуска сам да си го "дадеш", сърди се.
С две думи - оказа се, че аз не знам кво е тва аутизъм и смятам, че се лекува с лекарства; не ми е ясно каква е целта на ходенето при лекар специалист и затова съм го водила без направление при психиатър още когато беше на две години - явно в същата ситуация с направление щеше да е по-различно; не мога да си поставя целта, която да се постигне при сина ми, и имам нужда и с мен да работи психолог и да ми разясни някои неща, все пак нали нищо не ми е ясно. А отговорът ми на въпроса му за целта беше просто, че искам да се постигне по възможност максимумът, на който е способен малкият. Ма къф бил тоя максимум - а сега, де... ами да се доближи максимално до възможностите на здрав човек, какъв друг може да бъде, очевидно не можеш да предвидиш конкретно какви възможности ще развие едно дете със симптоми на аутизъм на две или на пет години, щото едно такова двегодишно дете проговаря и почти влиза в норма, а друго се развива бавно, не проговаря и не наваксва, и не, това не зависи от терапиите, а от заложеното у детето. Но това, че казах, че целта е доближаване до здравите, очевидно се оказа най-несъмненото доказателство, че аз нищичко не вдявам.

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 10:27 от Магдена

# 110
  • London
Нормално да не се отнася добре, медикаменти като този ноотропил направо могат да ти изгорят мозъка, да не говорим за пристрастяване към подобни медикаменти и увреждане на други органи. Преди време го проучих много сериозно и не бих дала в никакъв случай......изобщо всякаква химия извън витамини и хомеопатия не е препоръчителна за невръстни деца. На запад дават в случаи на агресия и сериозни кризи едва някакви медикаменти.

И съм съгласна с лекаря не се лекува, можеш да притъпиш за момент под действието на дадено лекарство даден симптом, но в момента в който пациента спре да го пие става същото, ако не и по-зле, защото ще почне да търси и лекарството.....да не говорим, че почнеш ли рано химия ставаш и резистентен в даден момент, почват да увеличават дозите и тн. Чела съм не един и два случаи във форума за родители на деца с аутизъм. Моя съвет е всеки много добре да обмисли ползването на лекарства, няма хапче за проговаряне, ако някой мисли, че има....това е заблуда.

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 10:57 от La Catrala

# 111
Добре дошла в отбора. Аз съм така от 7 години. Дали сф дали вн специалист - няма значение. Но това са все безплатни специалисти. Виж платените ( но не всички разбира се)  са друга работа. за мен най-адекватни в съветите и разясняванията  какво да очаквам , се  оказват терапевтите ( по направления ) пак платените разбира се и тези които имат опит с деца да кажем минимум десет години.

Не мога да премълча коментар за написаното на ЛаКатрала. Това е дезинформация която може да бъде прочетена и изтълкувана неправило. А това може да се окаже неполезно за някои деца и родители.
-  Ноотропилът не се изписва само от  невролзи
-  Ноотропил е препарат който се пие и от  възрастни.
- към него няма пристрастяване
- не се предписва завинаги, има си периоди на почивка.пие се после се спира когато вече е излишен.
- това с изгаряне на мозъка бих го приела ако има официален научен труд. Всяко лекарство има полза и вреда. Понякога ползата е много повече от вредата. Има деца на които витамини и хомеопатия не помагат да излязат от спектъра нито да проговорят нито да се доближат до нормата. Има родители които дават ММС от безизходица. Всеки си решава за вредите и ползите. За сега за  три години прием на ноотропил от 4,9 до 7,9 синът ми е имал само полза.макар че аз самата бях суперуплашена от подобни обсъждания колко лоши неща ще направи Ноотропила на детето ми. Това не е панацея но да, има деца за които е подходящ и действащ.
- има си оптимална индивидуална дозировка която се достига по схема.
- не при всяко дете се проявяват страничните му фактори - изнервеност и безсъние.
- Ноотропилът може да бъде почнат но може да бъде и спрян. Това съветват специалистите- ако страничните му прояви са прекалено много -  това не е вашето средство.
- никога няма да разберете какво може да направи Ноотропила с вашето дете ако не опитате.
- може и да не се наложи да опитвате ноотропил , но за тези които нямат друга опция това е вариант с много възможен потенциал.

Не може да се сложи знак за равенство между всички деца. Моят личен съвет е , ако сте приложили много терапии ако сте работили достатъчно но нямате видимо подобрение, ако ви съветват лекарите но вие вече сте отказвали - опитайте защото никога не знаете. Действието на ноотропиът е да закрепи знанията или да извади вече вложени такива. Ако обаче не сте работили с логопед, психолог, специален педагог и просто почнете да го давате няма да видите нужния резултат защото лекарството просто няма да има какво да "извади".  Няма хапче за проговаряне, Ноотропилът за някои деца помага прилагането на натрупаното , но намиращо се в пасивно състояние знание или опит .

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 12:05 от _re_ge

# 112
  • London
Ако обаче не сте работили с логопед, психолог, специален педагог и просто почнете да го давате няма да видите нужния резултат защото лекарството просто няма да има какво да "извади". 

С това пък изобщо няма как да се съглася....сякаш е написано от работещ в този сектор на бизнеса ( за мен си е чист бизнес), който печели на килограм от низане на макарони в херметирало стайче, детето вади познания от ежедневието основно, места, преживявания, околна НАТУРАЛНА среда, непринудена, а не херметиралото стайче където нищо не е спонтанно и реално с някой който ти задава задачки като на изпит.  За мен това е много измамен бизнес, ама много....., но това е друга тема и въпрос на лично усещае. Въпроса е да не се заблуждават родителите, че едва ли не логопеда дава знанията на детето, а видиш ли ако не ходи остава малоумен, нека не се заблуждаваме. Те така им се иска да вярват родителите за да си наместват парите.....с тия пари го заведи на един Дисниленд ще натрупа повече опит отколкото година на низане на макарони и броене на жълти патенца в стайчето.

Ноотропила е забранен в Англия категорично като опасно лекарство, безобидните вещества никой не ги забранява. Пък вече, който иска да си прави опити....свободен е!

# 113
Там,  където вие влизате , аз излизам. Даже вече съм излязла. Пожелавам го на всички с каквито и да е средства.
Който иска да ме разбере правилно ще го направи. Сега, после , някога. Който ме е чел през годините вече знае че не пиша просто така, какво и колко печеля от писането, какво и колко съм постигнала. Моето дете живее в България и моето семейство също.

# 114

Благодаря!

# 115
  • Пловдив
Да, Реге, аз помня, че имаше тук майка, която беше писала, че детето ѝ извадило наяве наученото след курс Ноотропил, но не бях сигурна дали беше ти. Запознах се и на живо тук, в Пловдив, с две майки, не от форума, чиито деца са лежали за обследване в тукашната болница "Св. Георги", където, хич да не е, лекарите не са съвсем случайни, и стандартно са си ги изписали с рецепта за това лекарство. На едната детето (то е колкото моя на години, но има някакъв начален говор и изобщо комуникира видимо повече) започнало да казва "мамо" след курс с лекарството, може, разбира се, да е случайно, може както е имало ефект при един, да няма при пет други, но още не съм се отказала да опитам. А колкото до възможните странични действия, несъмнено има такива, подобно на всяко лекарство, и точно затова е продажбата му само с рецепта и вземането му под лекарски контрол. Разбира се, самият лекар трябва да смята, че може да има полза - ако не смята, никак не върви да го молиш да ти го предпише, затова не съм го и правила. Wink

"Ноотропилът не се изписва само от  невролзи" - нямах предвид, че другите нямат право (иначе защо ще ходя при джипито), а че рядко лекар със специалност, различна от невролог, би го предписал. Така ми се струва. Всъщност и за невролозите не знам дали всички биха го направили в нашия случай - наистина едното течение, едната "школа", по-новата и по-модерната, като че ли поддържа, че няма полза от медикаменти при тези диагнози, работи се само с логопед, психолог и пр. Три години и половина го правим това, не е напреднал особено, да не кажа хич. Нямам нито умение, нито желание да се занимавам специално вкъщи с него, това не е за всеки и не ме е срам да го кажа; но го водя старателно на психолог и логопед 4-5 пъти седмично, ходи на градина в специална група, кинезитерапия бяхме започнали, но специалистът напусна...

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 15:50 от Магдена

# 116
Беба28, доколкото знам няма ерготерапевт в града. За центрове - още нямам достатъчно наблюдения, за да препоръчам.
Тежките метали и при нас са в норма. Чета си сега за брейн бустер и се чудя Thinking

# 117
  • Пловдив
Аз не съм сигурна какво точно се има предвид под ерготерапевт и къде е границата между кинезитерапевт (или може би по-скоро рехабилитатор), специален педагог и ерготерапевт. Психоложката, при която водя малкия, ми беше споменала име на кинезитерапевт, който имал понятие от работа с такива деца, но не знаеше дали при него има условия (помещение, уреди?) да ги поеме и дали въобще се занимава с тях. На мен тогава ми предстоеше раждане, а не му запомних и името, но ще я питам пак за името.
С дневни центрове нямам опит, моя го водя поотделно на психолог и на двама различни логопеди.

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 16:18 от Магдена

# 118
Беба28, доколкото знам няма ерготерапевт в града. За центрове - още нямам достатъчно наблюдения, за да препоръчам.
Тежките метали и при нас са в норма. Чета си сега за брейн бустер и се чудя Thinking

Аз съм на мнение,че ако тези медикаменти помагаха,в Щатите щяха да намалеят аутистите,а те се увеличават.

# 119
  • Пловдив
По същата логика ако обезболяващите помагаха, щеше да намалява броят на хората с дискови хернии, а той се увеличава. Wink

Общи условия

Активация на акаунт