Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 8

• 47 356
  • 777
  •   1
Отговори
# 645
  • shumen
Ян Бибиян,ако загуби делото той ще плати.Мисля,че няма как да те накарат ти да платиш всичко.
ООф,аз съм се замислила сега,че за училище на есен ще му трябват доста неща и как ще купя всичко като БНД съм наясно,че няма да помогне и със стотинка повече извън издръжката.

# 646
Дани- август, мисля беше, кандидатствай за помощ за първокласник- 250 лв. е, превеждат ги началото на септември. Нещо като детските надбавки, пак се гледа дохода и оттам одобряват. Ако се класираш, вече като е второкласник имаш право и на транш помощ от БЧК- доста хранителни продукти.

# 647
  • shumen
Дари,за тази помощ знам,но не знам дали ще ме огрее мен.

# 648
Дани,казват ,че ако вземаш детски значи и тази помощ от 250 лв ще вземеш.Но не съм сигурна дали е така.
Иначе ,ако не купиш раница от 150 лв ще ти стигнат и за дрешки.Те тетрадки,моливи ,хиликали не струват много пари.Анцузи ,платненки ,ако има униформа са по -скъпите неща.
И един непоискан съвет :Не купувай скъпа раница,ако ще и най-здравата да е.Повечето деца искат нова раница всяка година ,ако ще и от 20лв да е.
Същото е ис консумативите.Купиш несесер от 30 лв. отиде в училище и се започва...Искам ,като на Х химикалите ,като на У моливите ,несесера на Т е по -хубав...И така.

# 649
  • София
Данаека, Аз купих на моя палачор раница за 22 лв от китайския магазин. Вече втори срок и не е мръднала. Много съм довона от избора си, но не е детска. Миналата година купих една с динозаври, едва избута края на годината.

Ян Бибиян, при положение, че ти взимаш децата, няма как да платиш неговия адвокат. Но може да искаш той да плати твоя - претендираш адвокатско възнаграждение.
Ние бяхме със споразумение, внесено от двамата. Решението ни беше готово след седмица. Но това предимно зависи от съдията.
И накрая съдът го е осъдил да заплати 288 лв съдебни разноски, а аз само 4 лв за препис от решението.

# 650
  • shumen
Деси,детски не вземам.Значи и тази помощ няма да ме огрее.
За раница не мисля да купувам скъпа,но да е качествена.Несесер също,а и имаме един,който ще ползваме и първи клас.

# 651
Благодаря Ви за споделеното с мен. Искам да питам според вас важат ли звукозаписите в съда. Аз записвам всеки разговор по телефона. Автоматично се записва с една програма. Та на един от тези разговори го има БНД как заплашва, че ще ме искара аморална пред съда и ще ми вземе детето и разбира се много други неща за мен. Поисках разпечатка, но от теленор ми казаха, че само полиция може да изисква това. Аз ще го кажа в съда и ако те преценят може от разпечатката да се види, че ме тормози по телефона звънейки денонощно. Всичко е толкова сложно. И да си прав ти отнема страшно много сили и енергия да го докажеш.

# 652
  • София
Ян, кой завежда делото?
Аго завеждаш ти - опиши всички това в исковата молба. Поискай от съда още е молбата да изиска разпечатка. Представи и извадка на хартия от звукозаписите (не помня как се казваше това). Приготви и звукозаписте на флашка и ги представете и тях.

# 653
Ян, кой завежда делото?
Аго завеждаш ти - опиши всички това в исковата молба. Поискай от съда още е молбата да изиска разпечатка. Представи и извадка на хартия от звукозаписите (не помня как се казваше това). Приготви и звукозаписте на флашка и ги представете и тях.

Аз го заведох делото и има дата за тази сряда. Но си мислех всичко това свидетелите да го кажат и така съда да изслуша записите ако пожелае и разпечатка да се изкара, защото те имат право да изискват. Общо взето в сряда ще ви кажа как са минали нещата. Макар да ми е много притеснено до тогава.

# 654
  • София
Ян, подготви си нещата. Вие в залата имате право да представяте доказателства, да правите искания за събиране на такива - дали от насрещната страна, дали от други институции.
Силно стискам палци.
Аз бях кълбо от нерви, макар да ни бяха по-спокойни отношенията от вашите. Но моята адвокатка такова спокойствие ми вдъхна, че всякакви притеснения изчезнаха.

# 655
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Ян, кой завежда делото?
Аз го заведох делото и има дата за тази сряда. Но си мислех всичко това свидетелите да го кажат и така съда да изслуша записите ако пожелае и разпечатка да се изкара, защото те имат право да изискват. Общо взето в сряда ще ви кажа как са минали нещата. Макар да ми е много притеснено до тогава.[/spoiler]
за какво е делото ?

# 656
Скрит текст:
Ян, кой завежда делото?
Аз го заведох делото и има дата за тази сряда. Но си мислех всичко това свидетелите да го кажат и така съда да изслуша записите ако пожелае и разпечатка да се изкара, защото те имат право да изискват. Общо взето в сряда ще ви кажа как са минали нещата. Макар да ми е много притеснено до тогава.[/spoiler]
за какво е делото ?

За издръжка и режим на лични отношения с детето. За правата отговора му е, че не претендира и нямало основание да заведа такъв иск.

# 657
  • Буркина Фасо
и свидетелите какво ще казват ? - че детето има нужда от издръжка и че бащата трябва да има определен режим?

# 658
  • София
Ян Бибиян, имай предвид, че присъждането на родителските права на теб НЕ означава отнемане на родителски права на бащата. Т.е. ако му присъдят родителаките права на него, теб не те лишават. Това с лишаването е съвсем друго и делата тежки, рядко свършват с едно дело.
Ако претндира децата да са при него, а ти да ги виждаш - едва ли ще стане, но ще ти коства нерви и време.
Дано си подбрала добри свидетели.
Колкото до издръжката - минималната издръжка е 1/4 от мин. раб. заплата за страната. Иска, не иска - ще плаща. Ако обаче искаш повече пари, трябва да докажеш, че детето има нужда от тях.

# 659
  • shumen
Ян Бибиян,ако е само за това делото свидетели не ти трябват.
За издръжка нашия дава 200 лева,но това е от скоро и то заведох дело за увеличение.

Общи условия

Активация на акаунт