Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 345
  • Мнения: 424
Здравейте, винаги с изследването за обикновена урина пускайте и стерилна. Иначе според мен тези показатели не са притеснителни. Аз до две годишна възраст на детето пусках на всеки 3 седмици урина, винаги е имало нещо в обикновената, но стерилната е била чиста.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 16:15 от StefiZ

# 346
  • Мнения: 47
Благодаря. Ще я следя така. Само не знам с бебе как ще взема стерилна урина.

# 347
  • Мнения: 424
Не е лесно, да, ще Ви кажах аз как процедирах. Сутрин щом си отвореше очите веднага я взимах и на мивката миех дупето, и чаках. До няколко минути се изпишкваше, като преди това си приготвях стерилно контейнерче и хващах урината в "движение" Laughing
Не е лесно, но веднъж като си намерите начина и след това няма проблем. Simple Smile

# 348
  • Мнения: 81
Благодаря. Ще я следя така. Само не знам с бебе как ще взема стерилна урина.

Аз взимам с колектор и после пресипвам в стерилна чашка. Така е много лесно.

# 349
  • Мнения: 116
Благодаря. Ще я следя така. Само не знам с бебе как ще взема стерилна урина.
С колектор се взема лесно урина. Необходимо е повече търпение да изчакате  и придържате колектора, а не да затворите памперс заедно с колектор, защото ще се размести и зацапа. Аз винаги съм носила торбичката и в лабораторията и там сами са я прехвърляли в съответните контейнери.
След измиване преди да поставите колектора ,лекари са ми казвали, че е за предпочитане да изсъхне на въздух, а не да попивате или ако ги правите трябва да е стс стерилна марля.
Урината задължително се носи до 1час след вземане.
За да се предотврати замърсяване на пробата,  запушалката на уроколекторът не трябва да се докосва до никакъв друг предмет.
 Повишено  внимание за възможно най-чисто извършване на процеса и с времето става рутинно и лесно.

# 350
  • Мнения: 47
Щерката ходи на гърне. Мия, залепвам колектора и я слагам на гърнето. Проблемът е че тя си ака заедно с пишкането. Ще опитам да я държа на ръце. Сега се притеснявам повече за бъбречето. Дали ще се окаже от процента деца, при които задръжката се надраства до година или ще продължи с времето. На този етап е безсимптомна, но дано го израсте.

Общи условия

Активация на акаунт