Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 27

• 122 559
  • 842
  •   1
Отговори
# 570
  • Varna
Здравейте отново,

Включвам се, за да кажа, че изследването от венозна кръв излезе в норма. Не знам дали начинът на взимане на кръв единствено оказа влияние, но ако някой е в сходна ситуация, може би е полезно да споделя.

Светли празници на всички!

# 571
  • сливен
Здравейте, извинявам се, че използвам темата, но виждам, че проблемите са подобни на нашия. Синът ми е с вродена хидронефроза и в момента се нуждае от Ubretid. Купувахме от Гърция, но в момента там е спрян. Някой поръчвал ли е от Германия или някъде другаде. Каква рецепта ми е нужна и как се набавя, защото с обикновена рецепта от наш лекар ми отказаха. Благодаря предварително!

# 572
  • София
Здравейте,
Някой да има телефон на др. Златанова (от педиатрията на Ив. Гешов), че не го намирам?

На детето отново микроалбумина му е висок (3 пъти над нормата).

# 573
hmhm, имам го, писах ти го на лични.

# 574
Ние имахме два пъти резултати с много завишен креатинин.Направихме изследване в друга болница и се оказа,че са в норма.Кофти е,че като се случи така,не знаеш на кой свят си....

# 575
Здравейте!
Моето дете се проследява и оперира в Германия. ( рядко заболяване-тетърд корд, неврогенен пик. мехур и др)
В момента сме София и е наложително да направим ехография на бъбреци.
Моля, за препоръки за нефролог за посещение  другата седмица.

Благодаря.

# 576
Препоръчвам д-р Русинов

# 577
  • София
Здравейте! Прочетох темата и отзивите за лекарите и ще помоля за съвет.
Синът ми е на 5 месеца. Вчера на преглед при детски гастро се установи, че единият му бъбрек е по-малък от другия бъбрек. Според лекарката по-големият е нараснал, за да компенсира функцията на по-малкият. Размерите са на единия 3,4см, а на другия 6,4см. Тоест почти двойно е разликата…
Понеже ни предстои така или иначе планиран прием по друг повод след 2-3 седмици в детската болница Иван Митев и въпреки че нямам подробна информация все още на какво се дължи проблемът, бихте ли се доверили на лекарите в МБАЛ И. Митев или да търся задължително още едно мнение? Лекарката каза направо като ходим да направим консултация с нефролозите там, нямало смисъл сега да го мъкна по кабинети.
Някой да се е сблъсквал с такъв проблем? По време на бременността не е установяван никакъв проблем, а и се следих при много добър фетален всеки път.
Като гледам темата направо ми идва да ходим в Сърбия, без значение какъв точно ще е проблемът…

# 578
mimi,
няма проблем детето да бъде видяно от детските нефролози в болницата, и да бъдат направени изследвания, за които преценят. Няма проблем и след като си вземете резултатите, да ги изпратиш на д-р Джинович по имейл за консултация. Той ще ти каже нуждае ли се от нещо допълнително като изследвания, и какво е неговото мнение и препоръка.
 Не се знае въобще дали има проблем, който да подлежи на оперативна корекция, а доколкото разбирам детето трябва да бъде видяно и проследено.
За качеството на работа на детските уролози, не коментирам, но смятам, че нефролозите са достатъчно компетентни(не всички разбира се) и могат поне да проследят детето.
Аз лично, харесвам д-р Кремена Димитрова и бих си направила консултация и с нея.
 https://superdoc.bg/lekar/d-r-kremena-dimitrova

# 579
  • София
Здравейте! Прочетох темата и отзивите за лекарите и ще помоля за съвет.
Синът ми е на 5 месеца. Вчера на преглед при детски гастро се установи, че единият му бъбрек е по-малък от другия бъбрек. Според лекарката по-големият е нараснал, за да компенсира функцията на по-малкият. Размерите са на единия 3,4см, а на другия 6,4см. Тоест почти двойно е разликата…
Понеже ни предстои така или иначе планиран прием по друг повод след 2-3 седмици в детската болница Иван Митев и въпреки че нямам подробна информация все още на какво се дължи проблемът, бихте ли се доверили на лекарите в МБАЛ И. Митев или да търся задължително още едно мнение? Лекарката каза направо като ходим да направим консултация с нефролозите там, нямало смисъл сега да го мъкна по кабинети.
Някой да се е сблъсквал с такъв проблем? По време на бременността не е установяван никакъв проблем, а и се следих при много добър фетален всеки път.
Като гледам темата направо ми идва да ходим в Сърбия, без значение какъв точно ще е проблемът…

Довери се на лекарите от Ив. Митев.
Ние вече 3 или 4-та година се проследяваме там.
Аз съм с добри впечатления от всичките нефролози там - Златанова, Гайдарска и Янкова.

Отделно, не се притеснявай, понеже може да не са видяли правилно на ехографа.

# 580
  • София
Много благодаря за мненията.
За съжаление не храня надежда много за неправилно измерване, понеже лекарката е много добра и апаратурата също…но разбира се надеждата умира последна. 🙂
Ще гледам по-бързо да отидем да видим какво се случва, после вече ще го мисля.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 20:02 от mimi_l

# 581
Здравейте, мами! Пиша притеснена тук и се надявам, че някой ще може да ми даде съвет/опит. По време на профилактичния преглед при нефролог на 6 месеца, докторката каза, че бебето има “видими уретери”. Каза, че принципно не трябва да се виждат на ехографа, а нейните се виждали. Каза, че състоянието трябва да се проследи. Аз поисках да ми даде повече разяснения. Отговорът беше, че има две възможности - да не й създава проблеми и да е просто ехографска находка, а другата възможност е да задържа урина, да прави уроинфекции, урината да се връща към бъбреците и да ги уврежда. Естествено косата ми настръхна. Бебето ми до момента не е имало проблеми, нито инфекции, пускахме урина профилактично и беше идеална. Педиатърката каза, че не е нищо притеснително, най-вероятно ще го израсте, но на мен като майка само ми се въртят думите на нефроложката за лошия сценарий... Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и наистина ли има шанс да се оправи с времето и да не създава проблеми? Дали да не отидем и на второ мнение?

# 582
Здравейте,със запушен бъбрек сме от днес (днес го установиха ).
В болница сме ,утре ще ни слагат стенд за изтегляне .
Някой знае ли колко време трае този метод и да попитам ,понеже сме и с бактериална инфекция,нормално ли е да се поддържа температура постоянно .

# 583
  • Пловдив
Здравейте,със запушен бъбрек сме от днес (днес го установиха ).
В болница сме ,утре ще ни слагат стенд за изтегляне .
Някой знае ли колко време трае този метод и да попитам ,понеже сме и с бактериална инфекция,нормално ли е да се поддържа температура постоянно .
Да нормално е да поддържа температура,докато антибиотиците започнат да действат и се овладее инфекцията а при вас има и запушен бъбрек.Щом сте под наблюдение всичко ще се оправи.

# 584
Здравейте, мами! Пиша притеснена тук и се надявам, че някой ще може да ми даде съвет/опит. По време на профилактичния преглед при нефролог на 6 месеца, докторката каза, че бебето има “видими уретери”. Каза, че принципно не трябва да се виждат на ехографа, а нейните се виждали. Каза, че състоянието трябва да се проследи. Аз поисках да ми даде повече разяснения. Отговорът беше, че има две възможности - да не й създава проблеми и да е просто ехографска находка, а другата възможност е да задържа урина, да прави уроинфекции, урината да се връща към бъбреците и да ги уврежда. Естествено косата ми настръхна. Бебето ми до момента не е имало проблеми, нито инфекции, пускахме урина профилактично и беше идеална. Педиатърката каза, че не е нищо притеснително, най-вероятно ще го израсте, но на мен като майка само ми се въртят думите на нефроложката за лошия сценарий... Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и наистина ли има шанс да се оправи с времето и да не създава проблеми? Дали да не отидем и на второ мнение?
Здравейте, моя съвет е да отидете на втори преглед, но при детски уролог. Подчертавам уролог, защото състоянието може да налага допълнителни изследвания и процедури, които обикновено се правят от уролозите. Казвам го от личен опит защото, ако стигнете до нещата описани по- горе много вероятно е пак да ви насочат към детски уролог, но ще сте загубили много време, нерви, пари и ще се върнете в изходно положение . Ако  наистина се касае за нещо което може да би с времето ще израсне и оправи и изисква само проследяване, то може да го правите отново при детските уролози като си взимате направления от личния лекар.

Общи условия

Активация на акаунт