Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 27

• 122 852
  • 842
  •   1
Отговори
# 645
Дъщеря ми е като вас. На 14г тази година за пръв път направи бъбречна криза. След многобройни прегледи се оказа, че има отливъчен камък 15х10мм. Направиха ѝ изследвания на отношение калций: креатин в урината, при него се установи,че има хиперкалциемия. Т. е. усвоява и натрупва прекалено много калций, който образува камъни в бъбреците. Съответно трябва да спазва диета бедна на калций и богата на калий. Също така пие Роватинекс, Ренитал и понякога изцеден лимон с мед.
От февруари до август камъкът ѝ си беше намалил размера с поне 3-4мм.
Опитайте да спазвате диета, няма да навреди!
Моля, споделете повече за предписания Ренитал. Не откривам такъв медикамент или хранителна добавка.
По-точно откривам само Ринитал, прилаган при сенна хрема. Явно не се ориентирам.

# 646
  • Anywhere
Реналит е медикамента, автокоректа го е поправил
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010014809
Обаче е отвратителен на вкус и рядко се навива да го пие. Роватинекс взема по-редовно!

# 647
Зддрвейте, пуснах нова тема, тъй като с търсачката не ми излиза нищо.
Случайно да има в темата детенце с ХУС (хемолитичен-уремичен синдром)?
 От 26 дни детето ми е в интензивното. Беше на диализа, бъбреците се възстановиха засега. От 2 седмици е буден, но неадекватен, не реагира и не но разпознава.
Според лекарите това може да се дължи на дългото приемане на седативи, тоест да е в абстиненция, или да е увреден. ЯМР не показа тежки увреждания на мозъка.

# 648
Здравейте , пиша ви много притеснена за моето бебе , бремена съм в 21 г.с миналата седмица бях на ФМ всичко беше наред освен единия бъбрек бил извън нормата която е 7мм а нашия бъбрек е 7,4мм казаха Ми, че е възможно да се оправи до края на бременоста, и че при момчетата се случва много по често, доста съм притеснена записах си час при друг специалист но, чак след 2 седмици. Ако има други  мами с подобен случей много ще се радвам ако споделите  какво всъщност да очаквам и дали наистина би се оправило до края на бременоста и дали наистина 7 см е максимума за 20 седмица . Благодаря ви !

# 649
  • София
 От 26 дни детето ми е в интензивното. Беше на диализа, бъбреците се възстановиха засега. От 2 седмици е буден, но неадекватен, не реагира и не но разпознава.
Според лекарите това може да се дължи на дългото приемане на седативи, тоест да е в абстиненция, или да е увреден. ЯМР не показа тежки увреждания на мозъка.

В коя болница сте? консултираха ли ви с хематолог? колко е голямо детето?

Здравейте , пиша ви много притеснена за моето бебе , бремена съм в 21 г.с миналата седмица бях на ФМ всичко беше наред освен единия бъбрек бил извън нормата която е 7мм а нашия бъбрек е 7,4мм казаха Ми, че е възможно да се оправи до края на бременоста, и че при момчетата се случва много по често, доста съм притеснена записах си час при друг специалист но, чак след 2 седмици. Ако има други  мами с подобен случей много ще се радвам ако споделите  какво всъщност да очаквам и дали наистина би се оправило до края на бременоста и дали наистина 7 см е максимума за 20 седмица . Благодаря ви !

Не знам какви са нормите, но 0,4мм разлика не мисля, че се вижда на феталната.

Изкарайте спокойно бременноста, после отидете на нефролог/уролог да го види.
Моят син беше с 5-та степен на хидронефроза  (видяна в 14 г.с.), правихме 2 операции, сега само проследяваме.

# 650

Здравейте , пиша ви много притеснена за моето бебе , бремена съм в 21 г.с миналата седмица бях на ФМ всичко беше наред освен единия бъбрек бил извън нормата която е 7мм а нашия бъбрек е 7,4мм казаха Ми, че е възможно да се оправи до края на бременоста, и че при момчетата се случва много по често, доста съм притеснена записах си час при друг специалист но, чак след 2 седмици. Ако има други  мами с подобен случей много ще се радвам ако споделите  какво всъщност да очаквам и дали наистина би се оправило до края на бременоста и дали наистина 7 см е максимума за 20 седмица . Благодаря ви !

Не знам какви са нормите, но 0,4мм разлика не мисля, че се вижда на феталната.

Изкарайте спокойно бременноста, после отидете на нефролог/уролог да го види.
Моят син беше с 5-та степен на хидронефроза  (видяна в 14 г.с.), правихме 2 операции, сега само проследяваме.

Това бяха думите на лекаря , но все пак не съм чула още второ мнение.  Със сигурност ще  следим  как е след раждането. Дано всичко  да е наред  при вас за напред !

# 651

Живеем в чужбина, не знам дали е идвал хематолог, предполагам, че да. Всевъзможни лекари го наблюдават в интензивното, представят ми се, но  забрвям кой какъв е.
Детето е на 3 и половина, заразило се е с вид Еколи, който бил особено токсичен и е прдизвикал ХУС с остра бъбречна недостатъчност.
В интензивното вече няма какво да направят за нас и скоро ще ни препратят към болница за рехабилитации, където се надяваме да се върне към “нормалността”.
Лекарите казват, че в голям процент от случаите децата се възстановяват, но не винаги.

Надяваме се това, което е в момента да е абстиненцията, а не да е увреден, но на този етап не могат да потвърдят.

# 652
Здравейте,

Към дамата, която е писала по проблема с бъбрека видян на преглед - Преди втората фетална морфология моята АГ видя проблем и на двата бъбрека, т.нар. хидронефроза.

Правих Пренатален тест, ходих на безброй лекари и специалисти, четох, питах, полудях от притеснение... До края на бременността и двата бърека влязоха в норма и нямаше никакъв проблем.

След раждането бяхме на нефролог на 3м. и на 6м. навършени на бебчето, отново нямаше нищо притеснително и бъбреците бяха наред.

Мислите положително, не си поволявайте да изпадайте като мен в ужасни състояния и бъдете спокойна, най-важното е да не си докарвате излишен стрес в този прекрасен период .

Желая ви лека бременност и успешно раждане! Всичко хубаво, лек ден!

# 653
Здравейте,

Към дамата, която е писала по проблема с бъбрека видян на преглед - Преди втората фетална морфология моята АГ видя проблем и на двата бъбрека, т.нар. хидронефроза.

Правих Пренатален тест, ходих на безброй лекари и специалисти, четох, питах, полудях от притеснение... До края на бременността и двата бърека влязоха в норма и нямаше никакъв проблем.

След раждането бяхме на нефролог на 3м. и на 6м. навършени на бебчето, отново нямаше нищо притеснително и бъбреците бяха наред.

Мислите положително, не си поволявайте да изпадайте като мен в ужасни състояния и бъдете спокойна, най-важното е да не си докарвате излишен стрес в този прекрасен период .

Желая ви лека бременност и успешно раждане! Всичко хубаво, лек ден!

Благодаря ти за куража , но ми е много трудно да съм спокойна предположение че преди 3 години загубих детето си на 4 месечна възраст и свга съм бременна но чрез инвитро направени са всички възможни изследвания на ембрионите както и сега на плода всичко излиза  нормално но .. 😔  дано и нашия случей завърши така добре както вашия моля се всеки ден на Бог . Нека всички деца да са добре ! ❤

# 654
  • Пловдив
Ivelina.m, твоят случАй не е по-различен от този на много мами в темата. Всичко ще бъде наред и на финала ще гушнеш едно здраво бебе. Мисли позитивно и се радвай на бременността си.
donau_janine, дано всичко е наред около детето и скоро се възстанови! Hands Pray

# 655
Благодаря ти !

# 656
Здравейте! Някой дали може да разчете дори и малко от резултатите на сина ми? Днес правихме сцинтиграфия, но не ми я разчетоха, а лекуващият ни е отпуска. Много съм притеснена и ако някой има дори малко представа от резултата ще съм благодарна. Благодаря предваритевно и бъдете здрави 🙂

# 657
  • София
Не съм специалист, но има хидронефроза (увеличение) на левия бъбрек. Явно е свързано с мегауретера.

При кого сте се насочили?

# 658
Не съм специалист, но има хидронефроза (увеличение) на левия бъбрек. Явно е свързано с мегауретера.

При кого сте се насочили?

Благодаря Ви, че се отзовахте Simple Smile При д-р Емил Атанасов се следим ня всеки 2м. Дали знаете при тези проценти 57/43 има ли място за притеснение. На толкова работят двата бъбрека?

# 659
  • София
Принципно трябва да са 50:50, но това изследване е относително.
Примерно при моят син бяха 17:83 (има проблем с единия).

Аз знам, че тези мегауретери понякога се оперират, има мами в групата с подобна диагноза.

Общи условия

Активация на акаунт