Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 69

• 93 060
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте.Имам въпрос.Щом инвитро сектора не работи кой преглежда.Пациентка съм на др Стаменов и той ми каза да си запазя час 10-ти ден от цикъла.Аз го питах за този месец ли той ми каза да.
Чапанова би трябвало

# 196
Здравейте.Имам въпрос.Щом инвитро сектора не работи кой преглежда.Пациентка съм на др Стаменов и той ми каза да си запазя час 10-ти ден от цикъла.Аз го питах за този месец ли той ми каза да.
Чапанова би трябвало
И аз така си помислих,но да питам

# 197
  • София
Е, нали всички са в отпуск?

# 198
Днес бях на трансфер- Чапанова го направи и отделно я видях да преглежда, Цветков и Персенска също бяха. Стаменов го няма и дори кабинета му е в ремонт.

# 199
Според мен преглеждат тези, които вече са със стартирана процедура и след + тест. А не стартират нови процедури в този период. Аз също съм на преглед утре.

# 200
Звънях в клиниката казаха ,че всички ще почиват.Понеже имам назначени лекарства от 24.07 казаха да се обадя на спешен телефон да ми кажат какво да правя

# 201
Момичета, много време ли се чака за час при д-р Михова?

# 202
  • София
За първия скрининг при д-р Михова, който е в 12г.с., се записах още докато бях 8-9 седмица. След прегледа ми пише отзад на листа кога пак трябва да отида и с това минавам на регистратура и записвам час. Предните прегледи бяха през 4 седмици, сега ме вика след 6.

# 203
Благодаря Ellie D, значи и аз трябяа вече да записвам. Каква е цената на прегледа?

# 204
  • София
Христинчето, БХС беше 120лв., ехограф + кръвни изследвания.
После ходих в 18г.с - 40лв.
И сега в 22г.с - 100лв.

# 205
Аз имам записан час при д-р Персенска на 20.07.2018. На прегледа на 12.07 почти нямаше чакащи, нямаше никакви хора на регистратура, пред нанипулационната никой, на касата също. Явно не поемат пациенти и нови процедури, само наблюдават стартираните процедури и тези след положителен тест.

# 206
Здравейте, има ли сред вас момичета, правили скоро опити с ДЯ в Надежда? Ако да, може ли да споделите впечатления и цени? Засега не сме се насочили към ДЯ, но ще ми е полезно да знам за какво трябва да сме готови, ако се стигне до там. Особено от финансова гледна точка. Благодаря!

# 207
Здравейте,момичета!
Април правих опит на ЕЦ самоспонсорирано,но изпуснахме яйцеклетката и направихме инсеминация.Последва + тест,но на 48 ч чкх спадна (биохимична бременност) и всичко приключи.
Преди няколко дни си взехме заповедта по фонда(с мъжки фактор сме),като ни се иска септември вече да направим икси. По този повод да ви попитам:
1. Удачно ли е да си запиша час за преглед и изготвяне на план за август и на кой ден от МЦ?
2. Какви задължителни изследвания трябва да направя преди прегледа м.август или не е нужно толкова рано,предвид че опит ще стартираме септември;
3. Какви други-препоръчителни изследвания е добре да направим (генетични,имунологични,вит Д,вит б12;инсулинов профил и др.)-кога и къде бихте ни препоръчали? (Покойният ми татко беше диабетик-2ра степен и почина млад от белодробна емболия-тромб в белия дроб,а и аз вече съм на 39 г.)
Предварително ви благодарим за насоките и дано час по-скоро всички стигнат до щастлив завършек🙏🏼🍀🤗

# 208
  • София
Девилче,

Консултация при репродуктивен АГ запиши от предишен месец, за да направите план за действие.

Преди това бих препоръчала да пуснеш ТСХ, пролактин, витамин Д и Б12, инсулинов профил (+ ако е необходимо обременяване с глюкоза), генетични изследвания за тромбофилия. След това бих препоръчала консултация за всичко това с доц. Русев в клиника Малинов - той е репродуктивен имунолог и ендокринолог - ще ти е полезно без значение в коя клиника правиш опит след това.
Успех!

# 209
Аз съм правила НК клетки в Малинов, и в Надежда не ми ги признаха, казаха да ги повторя при тях. И имаше големи разлики...
В сайта на Надежда са написали какви прегледи искат преди първия час.
Задължителни изследвания, които всяка двойка трябва да е направила преди първичния си преглед при репродуктивен специалист:
За мъжа:
- Спермограма (изследването се извършва задължително в МЦ "Надежда Репродуктив София")
За жената:
- Хормони: FSH, LH, E2 (изследват се на 2-3 ден на менструалния цикъл)
- TSH, FT4, TAT, MAT и PRL (изследват се в дни без менструално кървене, без прием на кафе, до 10 ч. сутринта)
- Витамин B12 (изследва се на гладно - без прием на храна и напитки)
- Инсулинова резистентност - 3-кратен профил (изследването отнема около 2 часа и се извършва сутрин до 8:00 ч., на гладно - без прием на храна и напитки).

Общи условия

Активация на акаунт