Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 69

• 93 310
  • 771
  •   1
Отговори
# 390
Привет,момичета🤗
На преглед за изготвяне на план за започване на стимулация за инвитро д-р Персенска видя миомен възел под лигавицата и категорично настоя за хистероскопия преди стимулацията😬 Когато я попитах колко време след хистерото трябва да изчакам каза,че николко..хистерото било до 10 ден на мц,а на 20 тия ще ми сложи блокираща инжекция-как ви звучи този план 😳
Моля,ако някоя от вас е правила хистеро при Персенска да сподели мнение,както и подробности около операцията.

# 391
  • София
Здравейте, искам да попитам когато се прави ЗЕТ без  овулация т.е изцяло с естрофем и утрогестан, тогава има ли смисъл да се прави биопсия за имплантационен прозорец или той не играе роля в случая?

Когато се прави  трансфер с естрофем и утрогестан,се подтиска естествената овулация и се имитира такава мидикаментозно.Тогава докторът спрямо лигавицата преценява кога да включи утрогестан,а трансферът е след 5 дни прием на утрогестан.Естрофем се назначава обикновено още на втория ден от цикъла.В този случай не е необходима биопсия за имплантационен прозарец,но е хубаво да се направи имунологична биопсия.На мен лично кръв за РВМС са ми взимали на 15-ти ден от цикъла,и после на 17-тия ден/на същия ден поставиха и лекарството/.
Биопсията за имплантационен прозорец играе роля при трансфер на ЕЦ.Дано да съм била полезна!

# 392
В такъв случай защо доктора мисли,че моите биохимични,които бяха ЗЕТ се дължат да изместен прозорец. Ей това не мога да си обясня 🤔

# 393
  • София
В такъв случай защо доктора мисли,че моите биохимични,които бяха ЗЕТ се дължат да изместен прозорец. Ей това не мога да си обясня 🤔
Ами щом е имало изобщо имплантация,не би следвало да има изместен прозорец.По-скоро трябва да се търси причината за неразвитието на ембрионите.
И на мен ми е чудно,защо след като има имплантация,се съмнява в изместен прозорец.Може би все пак има някакво притеснение...

# 394
  • София
При изместения имплантационен прозорец може да има имплантация но за кратко, бременността не оцелява.
Такива са теориите

# 395
Брайда,съгласна съм на 100% с това което казваш. Въпроса е ,че аз лично смятах,че това е присъщо само за ЗЕТ,а от теорията на док,излиза че не е.
Другият път ще го попитам в прав текст. Не може така да гадаем 😄

# 396
  • София
Според някои лекари, като ЗЕТ е с естрофем не се гледа естествения имплантационен прозорец, а се имитира такъв, за това не зачитат това изследване за ЗЕТ

Според други, независимо че е с естрофем, пак смятат че трябва да се следи естествения имплантационен прозорец и да се нагласи и естрофема и ЗЕт-а според него

Трети лекари не вярват грам в никакви имплантационни прозорци и въобще не коментират изследването

Да не говорим, че има различни начини за изследването му, различни техники така да се каже - някои пращат биобсията в чужбина, а в надежда си го изследват там, но предполагам методите на изследването са различни

Та аз лично също не знам дали вярвам или не в изследването, ако доктора го иска и е важно според него - ще го направя. Ако не го искам, няма да съм при този доктор.

# 397
Brayda е права освен изместен прозорец проблем има и във времетраенето му .Ако е по- кратък не се имплантира хубаво ембриона и следва БХ в повечето случаи.

# 398
  • София
Здравейте,
Пациентка съм отскоро на клиниката, изивнявам се,ако е коментирано,но моля за мнение: назначена ми е цветна снимка, за която този месец няма час. Ще трябва да опитам следващия, но тогава може пак да съм в същата ситуация. Често ли се случва и колко са чакали момичетата за цветна снимка? Също така, при стимулация също ли се чака за прегледи,както за първичен, или в периода на стимулацията има друга организация?

# 399
  • София
Аз исках да питам как стои въпросът със записване за часове за ЖК. Като съм започнала да се следя при един лекар, трябва ли да изчаквам той/тя да ми каже кога да запиша следващ час или дебна предварително като излезе някакъв график и записвам, за да си гарантирам час. Т.е. сега като имам за еди си кой септември, трябва ли да дебна да записвам за някой октомври или чакам да си ми мине септемврийския преглед и тогава ми казват кога да записвам. Вече започвам да се стресирам. Всеки един час се записва по месец и половина по-рано и едва ми намират такъв Confused .

# 400
При мен също беше така, на следващия месец ми направиха цветна снимка, имаше часове. След това за симулации не се чака така, записват те за който ден ти е казал доктора. Примерно като ти кажат да запишеш час за второ ден от цикъла се обаждаш на първия ден и ти записват за следващия ден час. Успех!

# 401
  • София
При мен също беше така, на следващия месец ми направиха цветна снимка, имаше часове. След това за симулации не се чака така, записват те за който ден ти е казал доктора. Примерно като ти кажат да запишеш час за второ ден от цикъла се обаждаш на първия ден и ти записват за следващия ден час. Успех!
Благодаря, Светла, надявам се да успея другия месец. Заредила съм се с търпение, тъй като се преместих от не толкова натоварена клиника и съм подготвена за чакане, но знаете как е,когато силно желаеш нещо и те дели още чакане от него... Успех на всички

# 402
  • София
Когато си в стимулация чакане за час няма, но чакане да влезеш при доктора си има, особено за д-р Стаменов.

# 403
  • В сърцето на любимия човек
Зазу - така е. Дебнеш около 15-то число да излезе графика и веднага запазваш. 2-3 дни след като излезе графика вече няма часове. По възможност запазвай часовете си по едно и също време на месеца, за да може горе-долу по средата между тях да ти се паднат ФМ, или ако вече знаеш кога ще ти е ФМ, запазваш час за ЖК около 10-14 дни преди/след нея. Аз за д-р Арабаджикова имам час за септември от края на юли. Сега дебна кога ще излезе планът за октомври, защото трябва да започна да ходя по 2 пъти в месеца.

# 404
В месеца в който трябваше да я правя нямаше как .Нямаше часове после бяха Коледни празници .Слава богу януари я направих имаше часове.Февруари и март правих биопсиите и април стимулация и успешен трансфер.Чак не мога да повярвам колко бързо се случиха нещата .Цял живот няма да ми стигне да им благодаря .

Общи условия

Активация на акаунт