Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 69

• 93 300
  • 771
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, след трансфер съм и имам назначен Pregnyl 100 UI/0.20ml общо 7 инжекции през ден, до каква степен ще се отрази на теста, тай се пада на датата на каято ще ми е последната инжекция...горе-долу

# 376
  • София
благодаря, значи да го имаме предвид когато дойде момента (ако дойде)

Прегнила може да окаже влияние, защото е ЧХГ препарат.

# 377
  • София
Здравейте, след трансфер съм и имам назначен Pregnyl 100 UI/0.20ml общо 7 инжекции през ден, до каква степен ще се отрази на теста, тай се пада на датата на каято ще ми е последната инжекция...горе-долу
Това е много малка доза - 50 пъти по-малка от нормалния Прегнил (5000), който съм чела, че дава стойност около 50 ЧХГ в кръвта, ако се тества на следващия ден примерно след поставянето, т.е. тази доза (100) би следвало чисто математически да увеличи ЧХГ-то с 1-2 единици, което е нищо.

# 378
Това е много малка доза - 50 пъти по-малка от нормалния Прегнил (5000), който съм чела, че дава стойност около 50 ЧХГ в кръвта, ако се тества на следващия ден примерно след поставянето, т.е. тази доза (100) би следвало чисто математически да увеличи ЧХГ-то с 1-2 единици, което е нищо.
Благодаря  Smiley точно това исках да знам.

# 379
Моля да споделите впечатления от стимулация с Фемара. Има ли тежки странични ефекти и какви са резултатите при качеството на яйцеклетките?

# 380
Относно ИМСИ, МАКС и т.н. при коментар на неуспешен опит докторът ми каза да си ги искам следващия път. Не е точно, че ние сами си ги поръчваме. Като се ходи на коментар се пита какво др.би повишило шанса. То това не че даде резултат към момента,  но поне е пробвано

# 381
Здравейте,зададох си и другаде въпроса,но и тук да попитам ,тъй като може да има момичета които не са член на фейсбук групата.
Излезнаха ми резултатите от биопсийте - за имплатационен прозорец и имунологична. Днес бях при доктора и каза,че има проблем с тази за имплатационния прозорец. Вика ме на 10 ден от цикъла за поставяне на някакво лекарство. Следващият месец за поставяне на друго лекарство. Когато го попитах за какво е това лекарство,ми отговори,че е за “оправяне на имплантсционния прозорец”.
Въпроса ми е как така се оправя? Имате ли идея и има ли някой с такъв случай?
Попринцип мислех , че се съобразяват с него при трансфер и това е. Изказа мнение,че може би двете ми биохимични бременности се дължат на това. И двата трансфера бяха ЗЕТ.
Ще бъда благодарна ако някой се включи с мнение:)

Последна редакция: пн, 20 авг 2018, 20:37 от Мадлеeн

# 382
  • Варна
Мадлеен ще следя отговорите. Аз за моята имунологична също получих резултат:"Без проблем", но за прозореца така и не попитах дори,,,, Сега съм записала час за 20ти ден от цикъла за да видим как ще действаме.

# 383
  • София
Здравейте,зададох си и другаде въпроса,но и тук да попитам ,тъй като може да има момичета които не са член на фейсбук групата.
Излезнаха ми резултатите от биопсийте - за имплатационен прозорец и имунологична. Днес бях при доктора и каза,че има проблем с тази за имплатационния прозорец. Вика ме на 10 ден от цикъла за поставяне на някакво лекарство. Следващият месец за поставяне на друго лекарство. Когато го попитах за какво е това лекарство,ми отговори,че е за “оправяне на имплантсционния прозорец”.
Въпроса ми е как така се оправя? Имате ли идея и има ли някой с такъв случай?
Попринцип мислех , че се съобразяват с него при трансфер и това е. Изказа мнение,че може би двете ми биохимични бременности се дължат на това. И двата трансфера бяха ЗЕТ.
Ще бъда благодарна ако някой се включи с мнение:)
Отговарям веднага:Изместеният имплантационен прозорец не може да се коригира с никакво лекарство.Той може да се променя,но във времето, и не чрез външна намеса.Именно заради тези промени,резултатът от биопсията важи в "Надежда" 1 година,а в клиниката на д-р Власимиров ЕРА теста важи до 2 години.Лекарство/РВМС/се поставя при лоши резултати от имунологична биопсия/обикновено завишени НК клетки/.Отделно,за повишаване шансовете за имплантация,може да се постави ембриолепило.

# 384
Carolina твоето мнение се препокрива с моето 1:1,именно затова ми стана толкова странно,че ще “оправят имплатационния прозорец”. Те първа 2 месеца ще имам две различни лекарства,след това може би нова биопсия (щяло да се прецени във времето ) и след това те първа стимулация.

# 385
Здравейте, момичета.
Имам следното питане и дано някой може да ми помогне или разясни .
М.Юни 2018г правихме ЗЕТ още на 6-7 ден започна кафеникаво зацапване и приключи с отрицателен тест.След като спрях лекарствата изписани ми от д-р Персенска цикъла ми дойде нормално .След което ходих на преглед решихме да направи имонологична биопсия.Направихме преди отпуските и каза ,че е добра.След нея си ми дойде отново цикъл.Но този месец се разбрахме на 10 ден след цикъла да отида ,а него все още го няма.Днес е 33 ден. Сутринта правих тест пиклив-отрицателен е.
На някой случвало ли му се е ? И то в месец на почивка бел лекарства и манипулации. Моля споделете мнение.
Благодаря предварително.

# 386
  • София
Здравейте, искам да попитам когато се прави ЗЕТ без  овулация т.е изцяло с естрофем и утрогестан, тогава има ли смисъл да се прави биопсия за имплантационен прозорец или той не играе роля в случая?

# 387
Момичета, виждам, че точно сте на темата която ме вълнува. За имунологична биопсия за 3 или за 10 ден от цикъла се записваше час, че забравих.

# 388
  • Sofia
Здравейте, искам да попитам когато се прави ЗЕТ без  овулация т.е изцяло с естрофем и утрогестан, тогава има ли смисъл да се прави биопсия за имплантационен прозорец или той не играе роля в случая?

И мен ме вълнува същото Simple Smile.
Също така не ми стана ясно кога се правят вливките и кога това лекарство с кръвта, нали и двете са при повишени НК клетки, или аз съм в грешка?

# 389
Моля да споделите впечатления от стимулация с Фемара. Има ли тежки странични ефекти и какви са резултатите при качеството на яйцеклетките?
Аз не усетих никакви странични ефекти, а единственото ни замазено ембрионче е след стимулация с Фемара. Когато вземах Костилбегит или както там му беше името, се потях като прасе.

Общи условия

Активация на акаунт