Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 69

• 93 267
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз също имам миома м/у 2.5 и 3 см в предната стена на матката, д-р Персенска я е игнорирала напълно, от време на време я питам не е ли проблем, тя ми отговаря въобще да не я мисля... , имах и аборт с кървене в ранна седмица, според нея причината не е в нея.

# 436
  • София
Здравейте. Аз сега имам драми с миомни възли. Откриха ми ги преди повече от 2 години  2 около 1,5-2см . С тези размери бяха и преди стимулацията. Но уви на преглед преди месец вече и двата са близо 4 см. И това след една стимулация С ЕТ и един ЗЕТ. Най вероятно са порастнали от естрофема. Днес Цветков ми препоръча операция-лапаро.  И аз съм в шок. Някой имал ли е подобен проблем и оперирал ли се е при д-р Цветков.
Аз имах 3 малки възелчета,външни.Не растяха,но имаше риск при евентуална бременност да нарастнат.Доктор Цветков ми препоръча операция.Оперирах се при него/лапаро+хистеро/.След това изчаках 3 месеца да се възстанови матката.

# 437
Здравейте, при намален ЯР дългият  протокол не е ли рисков. От гледна точка за яйчниците. Дали ще успеят да се активират при стимулация.Стойноста на AMH  е 1,30. Навсякъде пише че късият протокол или с лека стимулация са по подходящи.Дали има успели? Или поне такива които да са го правили?( с намален резерв)

# 438
Да, дългият протокол не е подходящ за жени с НЯР и който реагират слабо на стимулация. Питала съм Персенска и тя категорично ми отказа да пробваме.

# 439
Здравейте,
А съм с намален ЯР и АМХ 0.9. Всички опити ги правихме по къс протокол и няколко на естествен цикъл. Единият яйчник почти не финкционира и не вадим нищо от него. Последния 8 опит след 6 години настоявах да сме по дълъг протокол, защото исках промяна за да знам че всичко съм опитала. Д-р Персенска ми каза всички рискове и беше против, но накрая се съгласи.
Стимулацията продължи 14 дни, фоликулите растяха почти равномерно, което е предимството на дългия протокол, извадихме 11 яйцеклетки, оплодиха се 7. В момента съм бременна с близнаци. Всеки случай е индивидуален, трябва да вярваме на доктора, да се информираме и да решим дали поемаме риска. Защото не е важно само да забременеем, а да сме здрави мами които да са пълноценни и здрави в отглеждането на дълго чаканите ни дечица.

# 440
Холи, поздравления за смелото решение и успешна бременност! Two Hearts
Би ли споделила преди това по къс протокол колко яйцеклетки вадеха и какъв беше резултата.
Предстои ми смяна на клиниката, преглед при Персенска, 4-то икси, 6-ти трансфер, също с НЯР - по 4-5 яйцеклетки и проблем с нарастването на лигавицата. Благодаря.

# 441
ехааа ИЯР и 11 яйцеклетки.
Поздравления

# 442
Холи, поздравления за смелото решение и успешна бременност! Two Hearts
Би ли споделила преди това по къс протокол колко яйцеклетки вадеха и какъв беше резултата.
Предстои ми смяна на клиниката, преглед при Персенска, 4-то икси, 6-ти трансфер, също с НЯР - по 4-5 яйцеклетки и проблем с нарастването на лигавицата. Благодаря.

При късите протоколи стимулацията ми траеше 6 - 7 дни и на 8-9 ден пункция. Вадехме не повече от 6-7яйцеклетки. От тях се оплождаха 3-4, които никога бе достигаха до бластоцист. Омала сум опит и само с 2 оплодени яйцеклетки. И това беше нашият основен проблем. Лошо качество на яйцеклетките и ембрионите спираха развитие. Последните 3 години не стигнах нито веднъж до трансфер. Първите години правихме трансфер на 2 и 3 ден и пак нищо, и затова след това чакахме винаги до 5 ден.

За изненада на всички, включ. и д-р Персенска каза, "Правим последен отчайващ опит. Вие сте за донорска яйцеклетка." Извадихме тези 11 яйцеклетки (1 презряла и 3 негодни за оплождане) и имаме 7 бластоциста, без фрагментации. Даже замразихне 5. Реакцията на док. беше много изненадана с думите"Това не го очаквах. Реагира много добре".
Дозите и при къс и дълъг протокол винаги бяха 450, независимо от препарата.

Антралните ми фоликули не са били повече от 3, 4 на 2 ден от цикъла когато сме стартирали.

Това което ороменихме:
-дълъг протокол
-иглотерапия преди процедурата и след трансфер
- нямахме приблем със спермограмата, но приложихме  икси+имси
- изследвах б12, който преди това никой лекар нищо не ми каза. Оказа голям дефицит, бих си инжекции и го повиших от 90 на 350
- починах си 1 година преди последния опит, защото преди това буквално правех опит след опит. Разбира се като вдички си казвах че няма време и не спирах, но почивката се баложи поради медицински причини-конизация на шийката на матката.
- ходих при билкар, който ми даваше различни тинктури, без да знам какво съдържат
-витамини и добавки които пих : коензимQ10, вит. Е, ДХЕА, Ортхомолнатал,, вигантол
- и не на последно място ходих и се помолих за рожба за първи път в Руската църква 😘

Разбира се всичко е много индивидуално, незнам на мен кое ми помогна, но Ви споделям моят успешен опит. Вярвайте и Ви пожелавам успешни опити на всички. Чудото ще се случи.

# 443
Честито Холи и браво на Персенска, че е направила нещо нестандартно, което е дало чудесен резултат! Твоя случай ще е и полезен опит за др жени.
Да ви питам момичета, ако има съмнение за висок пролактин, на кой ден от МЦ се изследва ? Знам, че е специфично изследването-лежи се в покой преди даването на кръвна.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 19:03 от -INA-73

# 444
Браво, Холи, за всички неща, които си направила за този опит. Чудна история, благодаря, че я сподели.
Ина, Денис в темата за изследванията винаги казва Пролактин - в дните около О. до 7-ми ден след нея, за да може да се пусне заедно и с прогестерон, Идеята  да се пусне след О е, че тогава е пикът и на двата хормона.
Но, според мен ако не ти се чака точно тогава, може и по-рано, само да е в чист ден, защото ако има кървене, може и да не е коректно изследването. Нали е хормон, който се влияе от стреса. Може и да не лежиш, а да седиш, поне 20-30мин.

# 445
  • София
Трябва да се има предвид, че референтните стойности са за фоликулна фаза (до 10 ден на МЦ)

# 446
Привет.Аз три пъти пусках пролактин в две лаборатии,но не пишеше,че реф.ст. са за фоликуларна фаза.Дали винаги е така? В интерес на истината само на 3ти ден ми е в граници,след това е леко завишен.

# 447
На мене никога не са ми искали пролактин в Надежда от 2013 до момента. Искали са ми в др.клиника в далечната 2011г. Прочетох, че при проблем с ЩЖ може да се вдигне пролактина, а това води до непукане на фуликулите. Имам ЗФ, та реших освен коремните преси да направя и някакво изследване.

Нандин,
според тебе ако нямам овулация в този МЦ на кой ден е добре да пусна пролактин за изследване и да ми даде някакъв резултат, който може да се тълкува ?

# 448
  • София
Привет.Аз три пъти пусках пролактин в две лаборатии,но не пишеше,че реф.ст. са за фоликуларна фаза.Дали винаги е така? В интерес на истината само на 3ти ден ми е в граници,след това е леко завишен.
Винаги е така.
В дебелите книги пише, че пролактин се изследва до 10 ден от МЦ

На мене никога не са ми искали пролактин в Надежда от 2013 до момента. Искали са ми в др.клиника в далечната 2011г. Прочетох, че при проблем с ЩЖ може да се вдигне пролактина, а това води до непукане на фуликулите. Имам ЗФ, та реших освен коремните преси да направя и някакво изследване.

Нандин,
според тебе ако нямам овулация в този МЦ на кой ден е добре да пусна пролактин за изследване и да ми даде някакъв резултат, който може да се тълкува ?

Коремните преси няма да ти помогнат.

# 449
Момичета знаете ли дали д-р Стаменов отговаря на смси както преди ?

Общи условия

Активация на акаунт