Имот в Гърция? Какво ни трябва?

• 115 299
  • 845
  •   1
Отговори
# 720
  • Къде ли не
Здравейте, някой може ли да ми препоръча ремонтна бригада в района на Аспровалта? Ако хващат и малко български или английски ще е супер!

# 721
  • София
Някой може да ми препоръча гръцки адвокат, който говори български или английски?

# 722
Здравейте,  разглеждаме къщи в района на Халкидики. Тъй като сме с ограничен бюджет повечето са +/- 60 000 Евро и не са на първа линия.  Въпросът ми е какви данъци и годишни разходи плащате за подобни имоти? Високи ли са данъците като цяло?

# 723
  • София
Не са. Ако е стара къща, строена 70 те - 80 те, с две три стаи на един етаж, данъците са към 200-250 евро.
Плащат се заедно с водата.

# 724
Не са. Ако е стара къща, строена 70 те - 80 те, с две три стаи на един етаж, данъците са към 200-250 евро.

Какво значи "плаща се с водата"?

# 725
Здравейте, също имам въпрос, защото сме на много ранен етап. Предпочитаме самостоятелна къща с двор по близо до България, може дори самият град Кавала. Забелязах, че в района на Кавала, някои селца като Палио са чувствително по- скъпи, имате ли идея защо и кои са по-добрите райони!

# 726
Здравейте, също имам въпрос, защото сме на много ранен етап. Предпочитаме самостоятелна къща с двор по близо до България, може дори самият град Кавала. Забелязах, че в района на Кавала, някои селца като Палио са чувствително по- скъпи, имате ли идея защо и кои са по-добрите райони!
Отговора на въпроса Ви, се намира в самия Ви пост. Всеки предпочита това, а там където има търсене, има и високи цени.

# 727
  • София

Излизат на една бележка към септември.

# 728
И моята логика е такава, но специално този район е чувствително по скъп, просто реших, че има и друга причина

Отговора на въпроса Ви, се намира в самия Ви пост. Всеки предпочита това, а там където има търсене, има и високи цени.

# 729
  • София
Данък сгради се плаща между 1 и 30 май, пл данъчния ви номер (издава ви се този номер се преди сделката по покупка). Всичко се вижда онлайн, може да си го платите от България. И водата, и тока могат да се виждат онлайн и са се плащат с онлайн банкиране от България.

И да, данъците не са високи, нашият е под 200 евро годишно. Ние сме на първа линия, 74 кв три стаи къща на един етаж, двор.

Кавала последните 20 г намалява като население. А Палио си е вилна зона.

# 730
  • Атина

Излизат на една бележка към септември.
може би искате да кажете с тока. С водата не се плащат данъци. В сметката на тока са включени общинските данъци. Данък сгради се плаща отделно към данъчното (не е същия данък като общинските) и не влиза в сметка.

# 731
Ние плащаме водата веднъж годишно, септември минаха да я отчетат.
Данъците са отделно.

# 732
Здравейте, момичета! Как е интернетът в района на Халкидики? Знам, че Гърция не се слави с много бърз интернет или добро покритие, както е при нас. И все пак се чудя дали ще мога да работя от там. Какъв е личният ви опит?

# 733
  • Атина
Здравейте, момичета! Как е интернетът в района на Халкидики? Знам, че Гърция не се слави с много бърз интернет или добро покритие, както е при нас. И все пак се чудя дали ще мога да работя от там. Какъв е личният ви опит?
Не знам какъв е интернета в България, но какъвто и да е интернета в Гърция, то цяла Гърция работи с него. Най-много да ви дразни скоростта, ако сте свикнали на по-бърза, но аз като не знам друг интернет - не ми пречи, работя си. Много проятели, които идват от България се дразнят и оплакват за скоростта, но на мен ми е чудно за какво ми трябва по-голяма скорост (говорим за части от секундата вероятно), след като всичко си ми се отваря и си намирам каквото ми трябва. В никакъв случай не мога да кажа, че интернета ме забавя в нещо или че седя да чакам да се отвори някоя страница, а си ми изглежда, че всичко си се отваря веднага.
Относно покритието, предполагам, че там където ще отседнете ще има рутер и няма да сте на мобилен интернет.

Наслаждавайте се на времето и морето и не се дразнете за дребни неща. Ще можете да работите, както работят всички в Гърция.

# 734
Бърз интернет трябва за видео разговори например. При нас покритието от Космос не беше задоволително, има значение къде точно се намира къщата и от къде им минават трасетата. Аз реших да не рискувам и сме на старлинк - план, който може да се пуска и спира и струва 200 лв на месец. Скоростта ни е по-добра от българската. Особеното е, че чинията трябва да има видимост на север към небето.
Другата опция е за предплатен мобилен интернет, но при нас например и покритието на мобилните оператори не е добро.

Общи условия

Активация на акаунт