Боледуване на децата ни - тема 63

• 61 107
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • На брега на реката
Противоалергичен ли 5-6 дни? Аз съм го давала седмици, че и месеци. От 5-6 дни на дали има такъв желан ефект.

# 136
  • София
Нее, сиропите за кашлица. Ксизал давах доста време, ама и от това се отказах, сега си ѝ давам калциевия глюконат с такава цел. Правихме и инхалации с Пулмикорт, с Ялоклийн, само с физ. разтвор и нищо. Абе явно просто ще трябва да се изтърпи и това си е. Аз преди около 2 години изкарах някаква подобна ужасна гадост, вирусен трахеит, с подобна кашлица беше и поне 2 месеца кашлях и се давих, пак на такова ми прилича.

# 137
А вентолин? Напомня ми на нашата ситуация преди 2 год, ей така кашля ли кашля със седмици, сутрин докато изкашля едни храчки не спираше, през ноща май също имаше моменти. Накрая 7 дни вентолин го оправаха. Тогава за първи път използвах.

# 138
Лино,сега добре ли е вече детето ? Ето вашият случей потвърждава и моят опит, че понякога кашлицата може да не е много ,но да не е безобидно състоянието.Случвало се е и при нас.

Не знам алергични секрети ли са от носа,но си бе вирус това на морето което изкара с хрема,кашлица и повръщане.Няколко дни след като той се разболя и майка ми почна да се сополеви и кашля и деня когато той повръщаше тя каза че предният ден й се гадело и не й било добре на стомаха,но тя не е повръщала.
Та може би са остатъчни секрети дето си ги влачи по -дълго.Още има но вече минимални,снощи пак хърка,някой сутрини тия дни сутрин има полепнали секрети по гърлото.
А кой знае,може и алергия да има намесена.Юни месец два пъти бе с вирус,преди Велинград и на морето.И между тях все има нещо в носа де повече де намалява.Последните два дни преди морето сутрин бухаше с храчки.Та не знам.
Аз от как се заразих от него в началото на юни и още имам някакви храчки.Та понякога явно възтановяването е по-дълго.

Дани,кофти случка.Как е детето днес?

Месечинка се изгуби,някой знае ли нещо ?

# 139
Ами добре е засега, то кашлицата беше 3 дни, ние на третия почнахме инхалациите, още инхалирам макар да не кашля, намалям постепенно.
Месечинка се обиди явно за хомеопатията като си писахме.

# 140
  • shumen
Светле,как сте?Оправяйте се скоро и повече без болести.
Зест,как мина вземането на кръв при вас?
Лино,Светле,зъбките са млечни,но мен ме притеснява дали зарадошите не е наранил.За зъболекар най-рано след седмица,за да зарастне малко раната и да може да си отваря устата,че сега още е подуто и го боли.
Лайт,благодаря,че попита.Днеска е значително по добре,но още е подуто и леко го боли.Дори и на басейн ходихме,малко се притеснявах заради неговата рана,но пък той сам се пазеше и не я мокреше.

# 141
Записвам се, и се връщам назад да чета!

# 142
  • София
Дани, за зародишите няма как да се види със сигурност дали няма някакво засягане, дори и със снимка. Ще се види само ако са брутално изкривени, но дали няма някакво повърхностно засягане, което просто ще доведе до кариеси, няма как.
Ами кашляме си още ние, бавно намалява. На Таня сега гледам, че ще й падне и единия нокът, въпреки че обриви не е имала по ръцете и краката от коксакито, ама е баш с типичното разслояване.

# 143
Силве ти сигурна ли си, че е било коксаки без обриви? Мен малко ме съмнява така, то за ръка крак уста вируса трябва според мен поне маалко обрив да има по крайниците.
А и това чупене на нокът не е ли по-скоро при скарлатина? И кашлица може да има при скарлатина

# 144
  • shumen
Аз днеска забелязах,че май целият венец е навътре,а не само зъбките.
Светле,при нас остатъчна кашлица е имало и месец.Тогава давах какви ли не сиропи,спрях всичко и  накрая изчезна от самосебе си.

# 145
  • София
Дани, как така целият венец е навътре? Какво виждаш? Що не го заведеш на зъболекар, за да ти е спокойно?

На малкия след като цял месец май боледува, накрая палецът му се възпали и нокътът му се смени (расте нов отдолу). Като ви слушам за това коксаки, се чудя има ли шанс и при него да е било това. Афти в устата не видях, но много странно пръстчето се възпали и после отдолу се показа нов нокът.

# 146
  • shumen
Аш,виждам го набит навътре целия венец и зъбките.За зъболекар най-рано след седмица,за да зарастне малко раната,че сега не може устата да си отвори.
При твоя може и коксаки да е с това падане на нокътя.
Това моето се изтрепа.Днеска пак падна с колелото в най-голямата кал и пак ожули ръцете и колената.

# 147
  • София
Сигурна съм, че коксаки изкарахме, да. И то и тримата, за съжаление, с 40 градуса и нагоре и тримата, скарлатините поне само тя си ги кара. Това с ноктите си е много характерно за коксакито, от скарлатина при нас не се е случвало такова нещо, тях също без обрив ги кара. Коксакито също някои го карат без обрив, други без афти, повечето и без кашлица (щастливци Simple Smile ) ама нас само обривите ни подминаха.

# 148
Здравейте група.
Може ли мнения за алерголога от Горна Оряховица. Доктор Илия Илиев. Моя приятелка много го похвали, направил е изследвания, след това диета за детенцето.
Но аз искам да събера повече мнения за този доктор. Ако някой има информация ще съм благодарна

# 149
  • shumen
Светле,как сте днес?
При нас раната заздравява полека-лека,но все още го наболява.

Общи условия

Активация на акаунт