Боледуване на децата ни - тема 63

• 60 872
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Лайт може да са алергични секрети.
Ами как сме...той след тая кашлица страшната в четвъртък смени на суха, аз писах, но го затрих без да искам и се отказах. Инхалирах петък и събота вентолин, но само сутрин и вечер, че не знаех въобще трябва ли, сякаш от гърлото мислех е, а се успокояваше от вентолина. Обаче нещо не ми светна въобще, много нехайно се отнесох, кашлицата не беше много, в неделя почти не кашляше, но следобяд чух някви звуци и още мислех, че са от гърлото ама викам да го прегледат и айде на болница. Там се оказа, че е с 93% кислород и много ме е яд на мен си, хем имам уреда в нас за измерване, много нехайно..та вентолин и свещичка кортикостероид и сега сме вкъщи.
Ще правя час за пулмолог да изясним за астмата, че и у-ще почва и не ми се мисли като ме няма как ще е със спорт и всичко.

# 121
  • София
Лино, ти нали писа, че и вие сте изкарали коксакито, след него ли започна да кашля? При нас дребното и татко ѝ се разкашляха още докато бяха с афтите, а аз около 10 дни след като ми минаха, ама и тримата не ни подмина. Еми бухаме си още и тримата, взе да ми писва, ходих и аз на лекар, изписа ми Димекс и Ериус и каза просто да трая докато ми се възстановят лигавиците защото друго няма какво да се направи. Малката пък междувременно лепна и това със сополите миналата седмица, хремата ѝ минава вече, но откак се сополиви и кашлицата ѝ стана влажна, не знам вече сополи ли се стичат или по-зле става работата. Водих я и нея да я прегледат все пак, еми лекарката хич не беше впечатлена и на нея само едно сиропче изписа и калциев глюконат и това е.

# 122
  • shumen
Лайт, може да са остатъчни сополи.
Лино,да се оправя скоро детето.
Моя засега е добре,но да видим докога.

# 123
Светле не, нямаше кашлица, той коксакито го изкара началото на май, не беше кашлял от март, затова и явно така нехайно подходих и подцених кашлицата, но явно си има нещо асматично щом си прави спастични бронхити и насред лято. Тук е много топло, но то си беше вирус, в началото мислех, че секретите са от алергия нали тъкмо се върнахме от почивка, там нямаше алергични симптоми, но явно си е било баш сополи и се разви много бързо от сопол на бронхит.
Аз направо не мога да си представя като при вас толкова време кашлица и да не е спастично, писна ми.

# 124
  • shumen
Светле,да се оправяте скоро.
Лино,аз затова кашлица не подценявам и водя на лекар,за да не стане някое усложнение.

# 125
Бързо оздравяване на всички болни.
Ние засега държим фронта,като изключим факта,че откакто се научи да кара колело - ами претрепа се това дете.
Купувам лепенки с кутии ...

# 126
  • shumen
Лисе,с колелото и моя е така.Снощи дори не разбрах как си ожули крака на кокалчето на веригата и като видях кръвта ми призля.А той горкия хич не му пукаше и сам се обслужи с лепенката.

# 127
  • shumen
Това моето дете ще ме побърка скоро.
Ние тази вечер пак бяхме в спешния.Вземам Дени от градина и гледам,че е кротък и викам е,че мирно стоят,а лелята ме праща да го видя как се е контузил и защо стои мирно.От бягане да стигне пръв се спънал,паднал и се ударил в една метална лодка на двора и яко си разцепил устната.Сестра след 16 часа нямат затова ни пратиха в спешния и там го залепиха,но само отвънка.Отвътре доктора каза,че няма как да се лепи.На всичкото отгоре и двата зъба отпред отгоре са му влезли навътре.

# 128
  • На брега на реката
Защо не са ти звъннали веднага?
Зъбките млечни ли са? Дано не останат деформирани!

# 129
Ох...дано му мине бързо Дани, за зъбките не се притеснявай щом не се клатят, помня, че няма още сменени.
Светле как е хавата при вас с кашлицата?
Моето утре със свито сърце го пращам на градина.

# 130
  • На брега на реката
Ние утре сме на кръвни изследвания. От сега се кани каката, че ще се бие! Помня последната й ваксина, на 6г май беше. Медицинската сестра се беше изпотила от борбата, сега ми е смешно, но тогава си я виждах тая игла как лети навсякъде и не дава детето да го бодат. Много се надявам, че съм й наляла разум и ще е кротка утре. Мисля и аз да се боцна, от солидарност към нея, пък и го планирах и без това.
Лино, не можа ли да го изтикаш още ден, нали е петък?

# 131
  • София
Оххх, Дани, много кофти случка, дано да няма последствия за зъбките. Моето като си ги разби с колелото направихме панорамна снимка,  ама то пак няма гаранции, че не са засегнати зародишите, само мога да се надявам да са ок. Клатиха ѝ се тогава някокло месеца, единия посивя и после си върна нормалния цвят, а за разкъсванията по устата си пи АБ 1 седмица за да не стане инфекция и на нас ни казаха, че при нея по лигавиците няма как да се лепи или шие, прави се, но в доста по-тежки случаи.
Лино, ами покашляме си още. Определено намалява и минава, но баааавно и мъчително, при нея вече почти 2 месеца стана. При мен май най-бързо ще мине, аз съм вече почти ок, мъж ми пък е най-зле защото взе да  вдига и Т, явно при него се насложи нещо бактериално, той вече пие Клацид де. Междувременно я заведох още 2 пъти на преглед и понеже гърдите са абсолютно чисти, не вдига Т и кръвните са ок, отказват да ѝ изпишат АБ и казват, че нищо особено ѝ няма и ще си мине само, каквото и да е.  А вече съм ѝ давала всички възможни сиропи и съм правила инхалации с всички възможни разтвори. Аз като я заведа на преглед там понеже не се случва да се изкашля и си изглежда напълно здрава. То като цяло не е някаква брутална кашлица, но нощем по 2-3 пъти се случваше, сега поне това отмина съвсем и си спим нормално и сутрин се дере известно време докато успее да отхрачи някакви там мижави секрети, през деня я се случи да се закашля 2-3 пъти, я не, но самата кашлица е една такава мъчителна и давеща направо все едно ще повърне накрая, така сме и тримата.

# 132
  • На брега на реката
Светле, а да спреш всичко? Понякога си влачат с месец остатъчна кашлица, която не показва болест. Можеш да опиташ и само с противоалергично. Лигавицата е раздразнена и ще й трябва време да се успокои.

# 133
На моята госпожица пак й текна кръв от носа.
Ей ,аман вече  Confused

# 134
  • София
Зест, ами то аз давам по 5 дни и ефект като не видя спирам да го давам. На всеки преглед ѝ изписват само различен сироп за кашлица, вече взе смешно да ми става с тези сиропи, всички възможни изредихме, билкови, за гърло, за пресипнал глас, отхрачващи. Сега последно сме на Ункадеп + калциев глюконат, ама него май ще го давам повечко време, че той уж има и имуностимулиращ ефект. Иначе и хремата, дето прихвана последните дни в градината, мина съвсем, но кашлянето си продължава, понамаля значително, но не мога да кажа, че не кашля.

Общи условия

Активация на акаунт