Боледуване на децата ни - тема 63

• 60 871
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Е то бацили си има всеки сезон.Само дето есен- зима са повече и по-лесно става разболяването.

Мотилиум на таблетки давам,по половин таблетка на прием.Изписан ни е от гастроентеролог и го е пил по два три месеца та за това му дадох това.Това имам в аптечката.

Моят пак го напъна кашлицата.Беше постихнала след сутринта.Като на пристъпи е ,но личи, че е от гърлото- ларингса.И при мен така е било,като почне да дразни и много се кашля,а после за часове я се обадя няколко пъти я не.
Дадох му един Стрепсилс да смуче.

Тук също до обед топло и слънчево и следобед се изсипа порой.После напече и сега пак е облачно.

# 106
  • shumen
Лайт,то и тука беше така.Само дето до към 4 след обяд препича,после заваля и като спря стана задушно.След това пак заваля и така на няколко пъти почва и спира и беше ужасен задух.

# 107
Последните два дни тук ни удави направо. Ние като едни истински туристи не спряхме да обикаляме и вчера бяхме като мокри кокошки, особено аз. Днес детето кашля повече и пак започнах Геломиртола. Много се надявам да се размине.
К'во е това лято-никакво. Целия юни всъщност не беше достатъчно топло по моите критерии.

# 108
Моето кашля тенекиено..не спи спокойно. Сутринта съвсем леко подкашляше, но мислех от секрети или алергията. После преди сън започна лееко да кашля и сега се събуди с дрънчаща кашлица. Мен пък ми стърже гърлото, сигрно и аз съм прихванала.

# 109
  • На брега на реката
Могат ли деца да страдат от мигренозни пристъпи? Вчера голямата се оплакваше от главоболие. Ту я заболяваше, ту я отпускаше - дадох малко кола, дадох сладко, хапна добре, всичко това й помагаше да й отмине и след половин час пак главоболие. Вечерта се събуди обляна в студена пот, каза, че стомаха чак я свивал, а главата мн я боляла. И понеже сме на сред нищото, дадох само пробиотик, масажирах глава и чело и я сложих да спи при мен. Осъзнавам, че при нея действа и внушението, и инфлуцид да бях й дала, сигурно щеше да й въздейства, но е факт, че цялата беше бледа, мокра и студена. И понеже съм правила мигренозни пристъпи и ми е добре познато това безпомощно чувство на обща слабост, главоболие до гадене и студена пот, се чудя нормално ли е да се случва и при 10 годишно...
Вярно вчера цял ден беше тежко и влажно, после и потоп се изля. Може и атмосферното налягане да е оказало влияние.

# 110
  • Северозапада
Зест, мисля, че може деца да имат мигренозни пристъпи. Племенницата ми, сега също на 10, получава такива от 1-2 години. Стигала е до повръщане от болка. Сестра ми изобщо вече не чака да стигне до там, а и дава лекарство и детето лежи на тъмно и тихо, докато подейства.

# 111
  • shumen
Зест,мисля че може.Аз имах позната на която детенцето беше на 11 годинки и правеше такива пристъпи.И тя действаше като на Мравето сестрата.
Лино,да се оправя детето.

# 112
Зест може и просто вирус да е.
Моето си е баш настинал, вчера мислех секретите са от алергия, но сега и с тази кашлица ясно. Сега не дрънчи вече. Спа спокойно, но първите два часа беше страшно, той и като дишаше по едно време понеже стана и на няколко пъти един стържещ звук. Такъв никога не е имал. Да го водя ли на лекар, днес е петък естествено и той работи само до 13ч, иначе бих изчакала до следобяд. И направо блокирах с тая кашлица. Сега се чудя и какво да давам, отдавна не беше кашлял, а и вчерашната кашлица такава стрържеща не ми е позната, имал е лаеща два пъти, но такава тенекиена не.

# 113
  • София
Зест, по-скоро някой вирус е лепнала и според мен. Моето го боли главата винаги със стрептококовите ангини, както и сега с коксакито също я болеше още преди да се разболее.
Лайт, а гърлото как му е? Да не е изкарал и той някое коксаки? Ние впоследствие го изкарахме и тримата с Т 40 градуса на дърти години и всичко в устата в рани и ти да видиш кашлица после. Още си покашляме всъщност и тримата, якото дразнене в трахеята и носоглътката и нищичко не помага, изследванията перфектни, мъж ми чак и за пневмония го снимаха и нищо, чакаме да мине и толкоз. След афтите по гърлото и небцето ми се смени лигавицата и на небцето и на езика, просто се белеше, беше ми станал географски и поне една седмица нямах нормален вкус в устата. Подозирам, че и към носоглътката и трахеята е било същото положението и оттам е това дразнене, още ми сърби жестоко на моменти, мегаотвратителен вирус.

# 114
  • На брега на реката
Нищо й няма днес, със стомаха е добре, закуси спокойно. Въобще не мяза на вирус, а и мина с един пробиотик, който по-скоро психологически я излекува Simple Smile
Лино, противоалергични и пулмикорт съм давала за дрънчаща кашлица. Да отпуска дихателните пътища. Свеж въздух също добре повлиява.

# 115
Пулмикорт никога не съм давала, противоалергично ми каза лекаря само вечер да давам та ще изчакам...
Радвам се, че сте се разминали само с пробиотик.
И моето така го боли при ангини главата. Иначе коксаки изкара и моето май месец и беше много неприятно с тия афти, глава го боля също и не се храни цяла седмица, а обрива се обели после.

# 116
Лино,при нас често кашлицата е стържеща.И на сегашното разболяване също,това е ларингиална кашлица,ларингито трахеит.
Стържещият звук при вдишване  също,това е в началото.

Моят днес е пу пу много по добре.Удвояването на Пулмикорта свърши работа.Преди два три дни дори си позволих 3 пъти по 1впръскване да правя и беше по добре и на другият ден го правих два пъти както си е .Това бе денят с повръщането,оня ден.Вчера кашлицата се засили пак още от сутринта и впръсквах два пъти по две инхалации и днес почти заспа кашлицата пуу пу .Ако е така до края на деня,от утре ще го намаля на 2 пъти по 1 инх за още два дни да кажем.

# 117
Зест ,на моят на 6г или 6г и половина някъде беше като на два пъти имаше силно главоболие чак да пищи и с позиви на повръщане.И аз за мигринозен пристъп си мислех тогава,защото беше само това без други симптоми на болест.

# 118
  • shumen
Лино,моя така е кашлял при ларингит.
Лайт,радвам се,че е по добре твоя.
Зест,дано няма повече такива мигренозни пристъпи детето,че наистина е ужасно така.

# 119
Лино,как сте?

Ние се прибрахме в неделя.Две седмици море.Добре изкарахме и ако не беше разболял малкият щеше да е по-добре,но той си е такъв.Кашлица няма вече,но хрема още има.То стана над 10 дни пак.Изобщо от месец носа да е бил чист само седмица общо.

Общи условия

Активация на акаунт