Боледуване на децата ни - тема 63

• 61 114
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • have faith and be patient ..
Оххх, Дани, много кофти случка, дано да няма последствия за зъбките. Моето като си ги разби с колелото направихме панорамна снимка,  ама то пак няма гаранции, че не са засегнати зародишите, само мога да се надявам да са ок. Клатиха ѝ се тогава някокло месеца, единия посивя и после си върна нормалния цвят, а за разкъсванията по устата си пи АБ 1 седмица за да не стане инфекция и на нас ни казаха, че при нея по лигавиците няма как да се лепи или шие, прави се, но в доста по-тежки случаи.
Лино, ами покашляме си още. Определено намалява и минава, но баааавно и мъчително, при нея вече почти 2 месеца стана. При мен май най-бързо ще мине, аз съм вече почти ок, мъж ми пък е най-зле защото взе да  вдига и Т, явно при него се насложи нещо бактериално, той вече пие Клацид де. Междувременно я заведох още 2 пъти на преглед и понеже гърдите са абсолютно чисти, не вдига Т и кръвните са ок, отказват да ѝ изпишат АБ и казват, че нищо особено ѝ няма и ще си мине само, каквото и да е.  А вече съм ѝ давала всички възможни сиропи и съм правила инхалации с всички възможни разтвори. Аз като я заведа на преглед там понеже не се случва да се изкашля и си изглежда напълно здрава. То като цяло не е някаква брутална кашлица, но нощем по 2-3 пъти се случваше, сега поне това отмина съвсем и си спим нормално и сутрин се дере известно време докато успее да отхрачи някакви там мижави секрети, през деня я се случи да се закашля 2-3 пъти, я не, но самата кашлица е една такава мъчителна и давеща направо все едно ще повърне накрая, така сме и тримата.

На детето изключили ли сте алергия ?? Звучи ми точно като моята в яслата като беше направила алергия към нещо там ..

# 151
Светле при скарлатина може да се обели кожата на пръстите и да паднат нокти, но това е когато не се лекува с АБ или пък много късно е даден АБ или не е бил правилния. Тогава може да се прояви цялата симптоматика, токсините на стрептокока са изхвърлени вече, иначе при лечение с АБ се стопира в някаква по-ранна фаза, дори преди самия обрив да избие, той май избива след втория ден поне, ние сме започвали АБ още на същия или следващия ден при скарлатина.

# 152
Хмм моят като кара скарлатината -тоест стрептококва ангина със скаратиновият стрептокок- АБ ни беше изписан в събота от дежурен лекар- симптомите бяха от петък вечерта.Понеделник или вторник  беше  отидахме  при нашета педи и аз казах че може би няма обрив защото сме почнали АБ веднага почти и  педи каза че няма такова нещо -ако е щяло да се  развие пълната картина е щяла да се развие въпреки АБ.Апък после пък след няколко дни езикът си стана типично скарлатинов. Това не е ли  последният етап.
А някои дори карат само с обрив без така отчетлива ангина както при  нас.

# 153
  • shumen
Лино,как сте?
На моя му белее нещо отвътре на венеца,където е раната.Не ми прилича на гной,но какво е това чудо не знам.

# 154
Дани зъбче?
Лайт да малиновия език е последен. Може АБ докато подейства понякога 2- 3 дни и ето ти време да се стигне и до малиновия език, то скарлатината без АБ е към 5- 7 дни някъде. Това по спомен го пиша, не съм сигурна точно.
Ами моето нещо някакви секрети пак в носа, киха сутрин и въобще вече не мога да преценя алергия ли е, пак ли вирус, давам вече два дни противоалергично, инхалациите ги спрях вчера.

# 155
  • shumen
Лино,зъбче няма как да е, защото няма паднали.А и то не е на венеца,а на устната отвътре.

# 156
  • СОФИЯ
Извинявам се ,че така нахълтвам ,но имам въпрос.в групата на детето от четвъртък са под карантина,има едно дете със скарлатина.от петък е вкъщи ,засега няма други деца...колко дни да я следя ?лекарката казва ,че няма нужда от гърлен секрет.ако има някакъв симптом - тогава .благодаря

# 157
  • shumen
Лакуна,мисля че седем дни беше карантината при скарлатина.

# 158
Лино,зъбче няма как да е, защото няма паднали.А и то не е на венеца,а на устната отвътре.
Не трябва да паднат. Наполовина на моето излезна предния зъб и тогава чак изкарахме временния. Те долните (постоянни)избутват горните(временни).

# 159
  • shumen
Деси,то не е на венеца,а на устната.Не ми прилича на гной,но не знам какво ще е.

# 160
Дани,да не е прехапан нещо ?
Милото детенце.

Моята е нахапана пак на 6 места едни огромни и подути пъпки.

# 161
  • На брега на реката
Дани, прехапаното понякога изглежда така - като голяма и побеляла плюска. На мен понеже ми се е случвало да се прехапя грозно и да си разглеждам щетата, точно бяло и подпухнало изглежда.
Утре е големият ден за нас. Кръвните узследвания са идеални, готови сме с документите, утре на обяд сме в клиниката. Стиснете ни палци.

# 162
Zest ,стискам палци!  Hug

# 163
Дани, прехапаното понякога изглежда така - като голяма и побеляла плюска. На мен понеже ми се е случвало да се прехапя грозно и да си разглеждам щетата, точно бяло и подпухнало изглежда.
Утре е големият ден за нас. Кръвните узследвания са идеални, готови сме с документите, утре на обяд сме в клиниката. Стиснете ни палци.

Стискам палци!

# 164
Зест,за зъбите ли това? Стиснати палци и от мен всичко да мине гладко!

Общи условия

Активация на акаунт