Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 3
Здравейте, предстои ни сватба юли месец. Всичко на този етап е готово, но има нещо, което не ми харесва в традициите за получаването на подаръците. На сватби, на които сме присъствали и по съвет на нашият DJ парите и подаръците се събират от гостите чрез обикаляне по масите. Цялото това нещо обаче не е по мой вкус. Можете ли да ми дадете други идеи?

# 1
 • София
 • Мнения: 2 073
Ъ... не мисля, че е така, изобщо. Просто някои от младоженците минават по масите, за да си дадат наздравица и гостите явно тогава решават да им дадат каквото са им донесли. Скоро не съм попадала на такова нещо, всеки сам си решава кога да даде подаръка. А и теб лично какво те вълнува кой кога ще ти го донесе? Приемаш го и толкоз. Пък и нали знаеш, един като тръгне да дава и всичките подире му. Все пак няма как от вратата и за краката да им кажеш да ти ги дадат/оставят там и после да влизат, мое мнение. Остави нещата да се случат, особено ако сватбата не е голяма.

# 2
 • Мнения: 481
Присъствала съм на  сватби на които ритуала е в ресторанта и подаръците се дават когато се поздравяват младоженците след ритуала. Обявяват: може да поднесете своите поздравления на младоженците и си поднасяме букети и пликчета. На мен това повече ми харесва

# 3
 • Мнения: 17 829
Все пак няма как от вратата и за краката да им кажеш да ти ги дадат/оставят там и после да влизат, мое мнение.

Аз пък съм виждала точно това и ми се струва много практично.
Младоженците посрещат гостите на входа на ресторанта, получават си поздравленията и подаръците, някъде включват и наздравица (уелкъм дринк). После гостите се настаняват спокойно, без да берат грижа за букети, подаръци и т.н. И започва веселата част.  Simple Smile

# 4
 • София
 • Мнения: 3
Вълнува ме това, че не искам някой да ходи след нас по масите на 150 човека с една кутия и да събира пликовете. И не, не искам да е от врата за краката, затова очаквам други адекватни идеи.

# 5
 • София
 • Мнения: 2 073
Повечето от хората все пак знаят как изглеждат сватбите в днешно време. Букетът, разбираемо, гостите подаряват при влизането, заедно с подаръкът, другите - когато дават наздравица на младоженците. Аз не бих ги подканяла кога да ги дават. Все пак надали е първата сватба, на която са били и не са съвсем боси в тези неща.

# 6
 • Мнения: 6 446
Ние имахме такъв уелкъм дринк. Ние двамата - застанали пред вратата, до нас - маса за подаръци + кутия за пликове. Хората минават за наздраве, оставят си подаръка и си влизат в ресторанта, където една приятелка беше поела задачата да ги настанява.
След това не сме минавали за друга наздравица вътре.

# 7
 • София
 • Мнения: 2 563
На мен най-много ми допада т.нар. и вече споменат по-горе уелкъм дринк. Така хем се спестява прекъсването на сватбата, за да се обикаля за наздравици, хем още в началото гостите оставят подаръците и те също после нямат ангажимент да ги подмятат, подритват и т.н. по столовете и масите.

# 8
 • София
 • Мнения: 3
Благодаря ви, момичета. Simple Smile

# 9
 • Мнения: 659
На мен това обикаляне по масите малко ми прилича на просия... На последните две сватби, на които бях, беше обявено в поканата, че подаръците се приемат в пощенски плик. Simple Smile Така се избягва струпването 12 кафеварки и три микровълнови. В Амазон има практика да се набелязват желаните подаръци, от които да избират гостите, желаещи да дадат предметен подарък. Това може да е по-подходящо за интернационални сватби, каквито бяха тези.
И да, също по време на уелкъм дринка се приемаха пощенските пликове, като имаше отговорник-близък роднина да ги събира. И след това имаше организация бързо да се внесат в банката, за да не стане сакатлък.

# 10
 • На топло в неговото сърце.
 • Мнения: 2 563
На мен най-много ми допада т.нар. и вече споменат по-горе уелкъм дринк. Така хем се спестява прекъсването на сватбата, за да се обикаля за наздравици, хем още в началото гостите оставят подаръците и те също после нямат ангажимент да ги подмятат, подритват и т.н. по столовете и масите.
Напълно съм съгласна Hands Plus1

# 11
 • Мнения: 47
Здравейте, момичета. Лично аз смятам, че идеята с уелком дринк е много добър вариант, в който младоженците да посрещат гостите си преди купона, да се поздравят и съответно да се връчат подаръците. Другият вариант е просто на мястото на събитието да има един кът, место на което гостите да оставят подаръците и букетите. Следователно да има и отговорник за този сектор. Лично на мен не би ми било приятно да обикалям по масите да събирам пари и подаръци.

# 12
 • София
 • Мнения: 61
И на мен идеята не ми хареса, понеже ритането на менчето и чупенето на питката беше в ресторанта, идеята беше гостите да са вече настанение, когато ние влезем. Шаферките посрещаха гостите с напитка и ги насочваха към  кутия за подаръци, ако изобщо искаха да оставят. Разбира се при въпросната наздравица имаше гости, които демонстративно ни подаваха пари, въпреки указанията на шаферките.

# 13
 • В сърцето на любимия човек
 • Мнения: 13 414
Нашата сватба също беше с питие за "Добре дошли" - гостите ни чакаха в лоби-бар-а на ресторанта. От там се бяха погрижили всеки да получи чаша шампанско и при влизането на гостите в ресторанта приемахме поздравления, букети и подаръци, както и ние в замяна давахме нашите подаръци за гостите (малки растения в саксия, в случая беше туя, сватбата беше зимна). В лобито бяхме сложили едно табло, на което бяхме написали в забавен стил как са разположени гостите по масите, така нямахме излишни картички/табелки с имена, а гостите можеха да седнат както решат на избраната маса (бяхме ги разположили така, че да се познават помежду си). Това ни спести:
1-во - обикалянето по масите за подаръци, минавахме свободно само за наздравици;
2-ро - излишни букети и подаръчни кутии по масите. Получените от нас саксийки бяха предвидени да се превърнат в част от аранжировката на масите;
3-то - ангажимент на някой да настанява гостите по масите;
4-то - докато гостите се настаняваха имаше достатъчно време да приберем подаръците и букетите и да не ги "мислим" повече.

# 14
 • Мнения: 74
на 16.06 бях на сватба на моя приятелка. Там Dj-ят ни приветства в началото и обяви, че можем да минем да си кажем наздраве с младоженците и да им поднесем подаръците. Бяха подготвили на една маса вече чаши и всеки минава взима си чаша, казва си наздраве с младоженците и кумовете и острани бяха поставили кутия за пликове и вечерта си продължава

Общи условия

Активация на акаунт