Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: X
Присъствала съм на сватби, на които младоженците посрещат гостите пред ресторанта ( малко странно) и гостите преди да влязат оставят на една маса подаръци, а парите в плик. На италианските сватби пък закачат пликове с пари с щипка на опънати за простиране въженца. Като цяло смятам, че моментът с наздравицата е най-добър. На нашата сватба (църковен брак и парти) смятаме да напишем в поканите вместо да купуват цветя/подаръци да оставят пари, които ще бъдат дарени за бездомни кучета.

# 16
 • В сърцето на любимия човек
 • Мнения: 13 414
Ние вместо цветя бяхме казали, че с удоволствие ще приемем детска книжка. Получените книжки дарихме на детската градина в едно видинско село.
Сега може би бих дарила книжки/подаръци за благотворителен базар/търг с кауза.

# 17
 • най-шареното място
 • Мнения: 8 202
Не съм присъствалал на сватба, в която младоженците обикалят за наздравици и им дават подаръци. Цветята след брака/венчавката на изхода на залата/църквата. Подаръците - на маса в ресторанта /градината. Само хората, който нямат подаръци, но дават пари, дават плик при наздравицата. И пак не харесвам това като размяна на "наздраве" и плик пари. И питие за добре дошъл да е имало, нищо не се е давало.


# 18
 • Sofia
 • Мнения: 1 464
Ние имахме такъв уелкъм дринк. Ние двамата - застанали пред вратата, до нас - маса за подаръци + кутия за пликове. Хората минават за наздраве, оставят си подаръка и си влизат в ресторанта, където една приятелка беше поела задачата да ги настанява.
След това не сме минавали за друга наздравица вътре.

При нас също беше така - преди влизане в ресторанта - по съвет на фотографа имаше подаръчна кутия и поздравления по време на уелкъм дринк-а  в противен случай се спира сватбата за около час с това обикаляне на масите, а и не е най-приятното нещо това обикаляне. След влизане на гостите оставихме кутията в сейфа и повече не сме го мислили по време на вечерта. Какво е толкова нудобно като никой не ходи без подарък на сватба и асово подаръка е пари - както в България така и в чужбина.

# 19
 • Мнения: 17
Здравейте!
На моята сватба не позволих обикаляне и т.н. по маси. Подаръците от двете страни бяха оставени в свекърва ми  и при моите родители предварително, а от нашите приятели  -  в дома ни. Получи се прекрасно. Желая много хубави мигове и прекрасни спомени на очакващите вълшебния ден!

# 20
 • somewhere over the rainbow
 • Мнения: 2 835
Подаръците са, за да се подаряват! Крайно пренебрежително и неуважително би било за мен да ми кажат да го оставя ей там, без да са го докоснали. За щастие не съм била на такава сватба.
Дали ще е по масите или на входа - все ми е едно като гост. Важното е подаръкът да се подаде и приеме лично, а не високопарно да ми се посочват масички и кутии от някакви хора, на чиято сватба не съм.

# 21
 • На топло в неговото сърце.
 • Мнения: 2 563
Подаръците са, за да се подаряват! Крайно пренебрежително и неуважително би било за мен да ми кажат да го оставя ей там, без да са го докоснали. За щастие не съм била на такава сватба.
Дали ще е по масите или на входа - все ми е едно като гост. Важното е подаръкът да се подаде и приеме лично, а не високопарно да ми се посочват масички и кутии от някакви хора, на чиято сватба не съм.
Напълно съм съгласна с теб . Hands Plus1

# 22
 • Мнения: 925
Чак пък толкова да се обиждате, че не сте си дали лично плика... Аз бях твърдо против това обикаляне по масите за наздравица с цел събиране на подаръци. Струвало ми се е винаги много нелепо някой да върви след мен с кошници и подноси и да ми обира армаганите. Затова диджеят каза 1-2 часа след влизането в ресторанта, че гостите могат да оставят подаръците си на красиво декорирана масичка до младоженската маса. Всеки отиде да си остави подаръка, когато му е удобно, а ние по някое време минахме неофициално по масите да си кажем по няколко приказки с всеки. Обидени не е имало.
Ако има уелкъм дринк, това също е удобен момент за връчване на подаръци и то лично /съвсем да няма сръдни Wink/, ние просто нямахме такъв коктейл. Simple Smile

# 23
 • тук-там
 • Мнения: 3 446
Това ни е препъникамъка и на нас...
Градинска сватба. Изнесен ритуал, няма църковен.
Посрещаме гостите на ....вратата на двора. Там има сервитьор и уелкъм дринк. Това обаче е още в самото начало, няма още младоженци... Laughing След това гостите по пътеката стигат до градината, където ще е сватбата. Там ги чака разпоредител и ги настанява по масите.  След като всички са настанени - следва извеждането на булката и ... подписването. Тук някъде ми се губи, кога са "менчето" и питата. Свекърва няма, аз съм тъщата - явно ще трябва да влезна в роля. 
Подаръците /пликовете / си ги представям .... Младоженците и кумовете под арката, и всички минават по ред за поздравления. Със същите чаши от уелкъмдринка ли, обаче? Ще има нови бутилки с шампанско ест.
Или маса със нови чаши?

# 24
 • В сърцето на любимия човек
 • Мнения: 13 414
Менчета и пити са при посрещане в ресторанта, в случая - след церемонията и приемането на поздравленията от гостите. А може и да са част от програмата на DJ/водещия и да са по-натам.

# 25
 • най-шареното място
 • Мнения: 8 202
И питата, и менчето, и подаръците са вече в ресторанта /партито, както са решили да празнуват.

Самият празник и подаръците за ново семейство и нов дом не предполагат разнасяне и връчване. Дали ще е сервиз, ваза, скара или фруктиера, все е по-добре да не се разнася. Нарочно давам примери с различен тип и клас подаръци. Изобщо не мога да се сетя за подарък, който е уместно да се връчи на обикалящи с чаши младоженци или от отиващи до редица за поздравления гости. Не и без съответните "шерпи" и, да кажем, смешни ситуации.

ПП Да оставиш на маса, е много, много по-лично от това да изпратиш по пощата след като си потвърдил, че ще уважиш сватбата. Пък хората в сумати страни не се сърдят да изпратят ценни подаръци. "Подаряването" на плик в този контектс да води до обида е... интересно. Особено ако обиденият преди това е поднесъл и калии Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 17:29 от ом

# 26
 • Sk babe
 • Мнения: 193
Здравейте, предстои ни сватба юли месец. Всичко на този етап е готово, но има нещо, което не ми харесва в традициите за получаването на подаръците. На сватби, на които сме присъствали и по съвет на нашият DJ парите и подаръците се събират от гостите чрез обикаляне по масите. Цялото това нещо обаче не е по мой вкус. Можете ли да ми дадете други идеи?

Mariya, била съм на няколко сватби последната година. Има много начини. Не всички младоженци държат на подаръци - на една от сватбите младоженците изрично бяха помолили да не им се носят подаръци, а се събираха дарения за дом за деца.

Имало е случай, когато подаръците се оставяха преди булката и младоженеца да се появят в ресторанта. Една дама от персонала на ресторанта беше поела задачата да ни посрещне и ни насочваше към отделна стая в която се слагаха подаръците.

На последната сватба, всеки си правеше снимка с младоженците - експресно фото му викаха. Докато мине церемонията снимките бяха разпечатани и те бяха част от споменчетата от сватбата. Минаваха и на всеки даваха снимката и споменчета, и тогава им давахме подаръците. Бяха помолили за неща от един списък, които щяха да бъдат раздадени после.

# 27
 • Мнения: 396
Аз ако напиша в поканата си, че приемам подаръци само в плик, от 1 до 100 знаеш ли кога ще се омъжа? Никога! Е*ахти срама!

Общи условия

Активация на акаунт