Студенти в Холандия/Нидерландия - 3

• 87 531
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте ! Дъщеря ми е в Хага вече! Пътуването мина добре .  Платихме 32кг. багаж и взе всичко необходимо.Квартирата е точно на три минути от Унито . За сега всичко върви по план . Успех на всички деца

# 376
Знаете ли дали за влака в Холандия трябва да се плати билет и за голям куфар ?
Проверявали са ме във влак и не са ми правили проблем за куфара. Не съм проверявала конкретно, но щяха да ме глобят, ако нещо не съм си платила

# 377
  • София
Благодаря jakinik и rosss !

# 378
Здравейте! Знам, че най-вероятно темата е обсъждана, но не мога да се ориентирам изцяло. Може ли някой да ми разясни как стоят нещата с OV chipkaart. Дъщеря ми ще пътува с мъжа ми до Айндховен  и после с влак до града, където ще учи. Откъде се закупува картата и как? Също абсолютно задължително ли е мъжът ми да има такава? И също децата Ви смятат ли да запазят българския си номер или ще преминат на холандски оператор? Благодаря ви предварително!

# 379
  • София
Росс, Мини Маус, благодаря ви за разясненията!

Успокоявам се, че Холандия все още не е обзета от комунизъм напълно Rolling Eyes
И хората все още могат да отговарят сами за себе си, вместо да поемат колективна отговорност.

Успех през новата учебна година!

# 380
Здравейте!
Тази година моята дъщеря ще бъде 11 клас и се интересува от Saxion University с програма HR Management. Има ли някой, който е малко по-запознат, да сподели мнение?
Приятна вечер Simple Smile

# 381
  • София
Здравейте.
Влизам с питане - има ли смисъл да се наема кола от летището в Айндховен за ползване за 4 дена в Бреда.
Дъщеря ми е приета в NHTV Breda специалност Мanagement of International Tourism.
Пътуваме тримата (тя, мъжът ми и моя милист) на 22 авг. за Айндховен с Раян.
Платили сме допълнително за тримата 20 кг. чекиран багаж, за да пренесем каквото можем.
На 23 авг. ще си получи ключа от стаята в общежитието и трябва да пренесем багажа от хотела до там.

Та идеята е вместо да плащаме билети за транспорт от Айндховен до Бреда и на следващият ден за пренасяне на 3 малки и 3 по-големи куфара да наемем кола (възможно най-икономичния вариант разбира се).
Струва ли си?

Благодаря за насоките и мненията.
И разбира се безоблачен старт на децата в Холандия и успех.

# 382
Искам да попитам и тук за свое успокоение - синът ми ще лети сам до Айндховен и смята да си хване влак до града, където ще учи и където ще го чака негов познат, да го заведе до квартирата.
Моля, пишете ми, откъде точно се хващат тези влакове и откъде се купуват билети за тях. Искам да получа информация и от друго място и да я сверя с неговата, за да не се обърка нещо в самостоятелността си. Благодаря.
Разбрах оттук, че не се плаща нищо допълнително за куфара.

# 383
  • София
Judy,  според мен първо трябва да хване рейс 400 или 401 от летището до гарата в Айндховен и от там да хване влак.  От летището има и директен автобус до Амстердам. Зависи за къде пътува.

# 384
  • София - Варна
Потвърждавам. Първо се хваща автобус до гарата. Около 15 мин. Гарата не е голяма. От там вече влак.

# 385
Много благодаря. 

# 386
  • Варна
Здравейте! Знам, че най-вероятно темата е обсъждана, но не мога да се ориентирам изцяло. Може ли някой да ми разясни как стоят нещата с OV chipkaart. Дъщеря ми ще пътува с мъжа ми до Айндховен  и после с влак до града, където ще учи. Откъде се закупува картата и как? Също абсолютно задължително ли е мъжът ми да има такава?
OV карти продават в магазините на летището. Дъщеря ти може да си купи, но за мъжа ти е излишно. По картата винаги трябва да има остатък поне 20 евро за пътувания между градовете, в града беше 6 евро някъде. Картите са полезни само за често пътуващи хора. От летището до гарата в Айндховен взимате 400 или 401, шофьорът продава билети. За влакчетата си свалете  приложението на холандските линии и си купувайте билети онлайн

# 387
Здравейте.
Влизам с питане - има ли смисъл да се наема кола от летището в Айндховен за ползване за 4 дена в Бреда.
Дъщеря ми е приета в NHTV Breda специалност Мanagement of International Tourism.
Пътуваме тримата (тя, мъжът ми и моя милист) на 22 авг. за Айндховен с Раян.
Платили сме допълнително за тримата 20 кг. чекиран багаж, за да пренесем каквото можем.
На 23 авг. ще си получи ключа от стаята в общежитието и трябва да пренесем багажа от хотела до там.

Та идеята е вместо да плащаме билети за транспорт от Айндховен до Бреда и на следващият ден за пренасяне на 3 малки и 3 по-големи куфара да наемем кола (възможно най-икономичния вариант разбира се).
Струва ли си?

Благодаря за насоките и мненията.
И разбира се безоблачен старт на децата в Холандия и успех.

Пътят от Айнховен до Бреда с автобус и после с влак на човек ще ви струва около 15 евро.В Бреда билетите за транспорт са скъпи,има опция за еднодневен билет за 6 евро.От летището до Бреда може да пътувате с такси-около летището е пълно с големи таксита/тип микробуси/,които на пазарлък карат срещу фиксирана сума.Ако в самолета има други българи за Бреда,може да се изкомбинирате и примерно 6 човека да пътувате до там за 100евро.При всички случай излиза по-изгодно отколкото с транспорт.От летище до Бреда в час пик ,се стига за 40-50 мин. с кола.В центъра на Бреда ще ви е трудно с паркирането,това също имайте предвид.Сами си направете сметка дали излиза по-изгодно да вземете рента кар-имайте предвид,че искат около 500евро депозит за това,но пък може да си направите разходка и до съседни градове

# 388
Здравейте, колко горе долу излиза таксито от летището в Айндховен до центъра на града? Мислим сина ми да вземе такси като пристигне, защото е с багажа и трябва да си вземе ключа за квартирата от агенцията.

# 389
  • София
Благораря на bodak за отговора.
Ще поизчислявам Simple Smile още малко и ще се решава.

Общи условия

Активация на акаунт