Студенти в Холандия/Нидерландия - 3

• 87 443
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте , имам въпрос какъв финансов документ се изисква от родителя при сключване на договор за квартира. ( от работата ,от НАП ??)
Най-добре е да си попитате собственика. Тука няма правила.
На мен ми признаха и банково извлечение. И аз съм го писала вече по-назад в темата.
Да.
При нас на този етап никакъв документ за доходи не искат. От септември ще видим.

# 61
Те не са запознати какви са документите, издавани в България, доказващи доход.
В Холандия е достатъчен последен фиш от заплатата, но тук той включва от кога си на работа.
Ако сте на осигурителен доход, една служебна бележка за дохода и че сте на постоянен трудов договор , би трябвало да свърши работа

# 62
Здравейте,dobito 1313 !
И ние сме от Бургас.
Синът ми също ще учи
във Фонтис Айндховен.
Ще се радвам да се
запознаем.

# 63
Здравейте,dobito 1313 !
И ние сме от Бургас.
Синът ми също ще учи
във Фонтис Айндховен.
Ще се радвам да се
запознаем.

Здравейте,
от Интеграл ли приготвихте документите? Ако е така, казаха, че ще имат още една родителска среща със студентите и ще се видим там. Вчера получихме достъпа за квартирите (сайта беше блокирал доста време) и след голямо чудене резервирахме стая. Дано всичко е наред, имаме и билет вече за 16 август от Варна.

# 64
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Здравейте,dobito 1313 !
И ние сме от Бургас.
Синът ми също ще учи
във Фонтис Айндховен.
Ще се радвам да се
запознаем.

Здравейте,
от Интеграл ли приготвихте документите? Ако е така, казаха, че ще имат още една родителска среща със студентите и ще се видим там. Вчера получихме достъпа за квартирите (сайта беше блокирал доста време) и след голямо чудене резервирахме стая. Дано всичко е наред, имаме и билет вече за 16 август от Варна.

Бихте ли дали моля линка за сайта? Моят син кандидатства сам и срещаме затруднения с намирането на квартира в Айндховен.

# 65
Ние още чакаме оферта от
Фонтис.
Какъв е наема
на вашата стая?

# 66
Здравейте,dobito 1313 !
И ние сме от Бургас.
Синът ми също ще учи
във Фонтис Айндховен.
Ще се радвам да се
запознаем.

Здравейте,

Бихте ли дали моля линка за сайта? Моят син кандидатства сам и срещаме затруднения с намирането на квартира в Айндховен.

Линка е личен с парола от агенцията, с която работи Фонтис. Когато изпратиха предложението за прием от университета, те поеха ангажимент да осигурят квартира за първи курс. Иначе мога да изпратя сайта на самата агенция. Имаше стаи и с по 250евро наем (малки по 6-7квадрата) и по 400 евро по-големи (макар, че аз не разбрах защо имаше такава разлика), голямо гледане беше и накрая взехме 10кв. стая на 2ри етаж в апартамент с още 2 стаи и обща всекидневна и кухня за 330 евро наем и депозит 495 евро.
Това, което бяха пуснали от агенцията ми изглеждаше като голямо общежитие - 4 етажна П образна сграда с еднотипни апартаменти обзаведени по един и същи начин на 1,5 км от Фонтис - 4-5 минути с колело.

https://www.vestide.nl/en/find-room/

Това е сайта, дано помогне.
 Иначе това е сградата, в която ние взехме квартира.

https://www.google.com/maps/place/Johannes+van+der+Waalsweg+22,+ … 637488,562m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47c6d9157f0534b3:0x750296bd2f4f00be!8m2!3d51.4505648!4d5.4635891

# 67
Благодаря! 😘

# 68
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Благодаря!

# 69
Момичета, може ли някоя от Вас да качи списък с лекарствата, които купувате за студентите? На родителската среща от Интеграл казаха "всякакви лекарства и широкоспектърни антибиотици". Нашата лична лекарка няма да ми съдейства и не знам какво точно да купувам. Благодаря Ви!

# 70
Не мисля да купувам антибиотици ей-така, без нищо конкретно. Той не е вземал от 4-годишен подобно нещо. Ако се наложи- да му го изпише лекар и да си го купи. Не съм убедена, че ще е много по-скъпо от тук. Това са специални лекарства, които се взимат по конкретен повод. Ще подготвя обезболяващи и витамини.
Сега ако взимат нещо за хронична болест - да.
Подаде за европейска здравна карта в ДСК молба. Стават за две седмици. Който не е заявил-да си извади такава.
Има многоезичен акт за раждане.
Документ от лекарката за ваксините ще вземе в понеделник.
Час за зъболекар е за другата седмица.
Извади си списък с литература за специалността и почна една книга.
Платихме наем и депозит за квартира. Там много се надяваме нещата да са наред, че е на 15 мин. с колело и 10 с автобус от университета. Не щем друга.
Чакаме превода на дипломата и да подаваме вече всичко.
Все си мисля да не изпуснем нещо...

# 71
Момичета, може ли някоя от Вас да качи списък с лекарствата, които купувате за студентите? На родителската среща от Интеграл казаха "всякакви лекарства и широкоспектърни антибиотици". Нашата лична лекарка няма да ми съдейства и не знам какво точно да купувам. Благодаря Ви!

тобрекс - за очи
отипакс - за уши
отривин или подобно - за хрема
деган - за спиране на повръщане
линекс - за червата, че от смяна на храната може да има раздразнен корем
лопедиум - против разстройство
витамини, комбинирани - нужни са им около ноември като ги друсне депресията от липсата на слънце, наближаващите изпити и носталгията
алказетцер - първите напивания трябва да се неутрализират Wink
талцид - за киселини, че на някои стомаси смяната на храната може да повлияе зле
лепенки за рани - малки и големи
риванол, бинт, марли - за някакви дребни рани от падане с колело
аспирин, нурофен, аналгин...т.е. каквото ползва за главоболие
тайлол хот или нещо подобно, че обикновено ги втриса след първия дъжд
хапчета за смучене - дадох два вида - интензив и с мед  и лимон
за мускулни болки и растежения - някакво мазило
 крем Бочко - за всякакви ожулвания, пъпки, спарвания... - това е кремът чудо
лутеин - защото моята носи лещи и от много четене й отслабват очите
антибиотик два вида, ама не им помня имената, пък и тя се върна и не ги помни (не ги е ползвала де) - единият със сигурност беше аугментин 1000мг
мента, глог и валериан на капки. Тя много ми се смя, ама като не можеше да заспи от преумора, откри, че капките са полезни

Май това...ако се сетя за още нещо, ще допълня

# 72
За рани и кожни възпаления ползваме Алое фърст на Форевър. Но не го броя към лекарствата. Бочкото и аз много го уважавам. Може и крем Здраве.
И моят носи линекс и лопедиум, когато пътува. Вкъщи поддържам обаче ентерол. Ще му подготвя някоя бройка. Обезболяващо - аналгин.  Останалото - на място, ако потрябва.
Първите напивания ни минаха отдавна на нас. Надявам да няма втори първи.😀
Споделете - толкова ли е висока цената на лекарствата? Той никога не е ползвал капки, освен за хрема. У нас не държим никакви, че само им изтичат сроковете на годност. Но ако се наложи какви са цените?

Като обувки и дрехи какво гласите? Нещо по-специално, като препоръка?
Знам, че на място избират лекуващ лекар. Как става това? Къде се ходи?
Също искам да попитам как се вади карта за градския транспорт за ползване на намаления?
За самолетните билети - от сега ли взимате за Коледа и отворен ли взимате? Как е най-добре?

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 02:55 от Judy

# 73
Във всеки един магазин около касите има лекарства, които се продават без рецепта-нурофен,парацетамол,стрепсилс и такива от сорта.В дрогериите от сорта на ДМ има всякакви витамини и хомеопатични.Препоръчах да насочите внимание към специфични лекарства,които детето ползва.В аптеката без рецепта от лекар не могат да се купят.Ако нямате здравна осигуровка там,не можете да избирате лекар.Тя е задължителна,ако детето работи.Отностно облеклото-непромокаеми обувки и якета.Децата сами ще си определят начина на обличане.Компинацията на дъжд и вятър,те кара да усещаш времето по-студено.В унитата е доста топло.Обличане на пластове е най-подходящо,особено когато си на колело.Карта за намаления няма.Купуваш си OV-карта или кандидатстваш за нея под формата на заеми.Препоръчвам ви да прочете и написаното в предните теми-там има доста изписано за заеми,карти за транспорт,застраховки и т.н.

# 74
Аз нося от Холандия за роднините в бг Нурофен, че тук е 0,69 цената му в Лидл.
Имат и парацетамол и лекарства за корем и диария. В Краудват има по- голямо разнообразие от лекарства и витамини.
По- сериозните лекарства, които са само по лекарско предписание, като антибиотици например, не може да си купи без рецепта. Не става въпрос за цена, а че няма да му го дадат без рецепта. А и тук доста трудно предписват антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт