Студенти в Холандия/Нидерландия - 3

• 87 443
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • София-България, Израел - където си поискам
И ние купихме билет за 27.08.  ще лети с уиз еър до Айдховен, за сега ние няма да пътуваме. Явно по нататък ще гостуваме на девойката. Това което не успее да вземе, като багаж ще го изпратим по Спиди.

# 196
Момичета с кой куриер изпратихте копията на дипломите ? Дъщеря ми има срок до 15.08.18 г. но тъй като всичко е готово смятам до края на седмицата да я изпратя.

# 197
Момичета с кой куриер изпратихте копията на дипломите ? Дъщеря ми има срок до 15.08.18 г. но тъй като всичко е готово смятам до края на седмицата да я изпратя.

Спиди. Отиде за 7 дни. 4-5 дни до държавата и още 2 дни за локално разнасяне.

# 198

Спиди. Отиде за 7 дни. 4-5 дни до държавата и още 2 дни за локално разнасяне.
Благодаря Heart Eyes

# 199
Привет и от мен! Синът ми е приет в HAN -Арнем . Запазихме общежитие, чакаме да обявят датите и да купим самолетен билет. Моля, ако има някой в Арнем, да сподели инфо.

Здравейте! Аз ще съм втора година в HAN, ако имате въпроси, не се притеснявайте да ми пишете!

# 200
В HAN  има специалност Automotive Engineering. Дали знаеш нещо повече за нея?

# 201
DHL имат в момента промоция - до началото на август, за пратки - документи до 300 гр (това са поне 15-20 листа А4, които са с краен получател университет.
В понеделник платихме 37 лв до университет в Холандия, пратката я взеха вечерта - 18 часа от София и на следващия ден на обяд бе получена на адреса в канцеларията в Ротердам.
Това са смешни пари за услугата на куриер от тази класа....

# 202
Здравейте,

Синът ми също ще учи в Холандия от есента (Хага). Все още нямаме квартира. Пишем в сайтовете за отдаване под наем, но нямаме отговори. Работим с Интеграл. Информацията, която имам от сина ми, е че агенцията взима по 300 евро за посредничеството. Много ми се струва това. Някой, който има инфомация за Хага би ли се включил?
Благодаря предварително!

# 203
  • София - Варна
Точно за Хага не знам, но миналата година в Енсхеде след като платихме комисион 240 евро по спомен, след 3-4 дни вече синът ми имаше квартира.

# 204
  • София
DHL имат в момента промоция.....................
Това са смешни пари за услугата на куриер от тази класа....

[/quote/.     
Ние също използвахме DHL, но миналия месец и момчето, което е приело Пратката е казало, че за дипломи имат преференциални цени. За 1 ден беше доставена.

# 205
  • Сфия
Здравейте,

Синът ми също ще учи в Холандия от есента (Хага). Все още нямаме квартира. Пишем в сайтовете за отдаване под наем, но нямаме отговори. Работим с Интеграл. Информацията, която имам от сина ми, е че агенцията взима по 300 евро за посредничеството. Много ми се струва това. Някой, който има инфомация за Хага би ли се включил?
Благодаря предварително!
Здравейте,дъщеря ми ще учи от есента в Хага .Аз платих на агенция 120 евро на човек
 ,направиха ни отстъпка защото са три момичета и допълнително ,че работим с Интеграл .Мисля че иначе е 159 евро таксата за услугите им .
Агенцията е Simple stay  вижте в сайта им ,имат и страница във Фейсбук .
В момента чакаме оферта от тях ,но знам че вече са намерили квартира на   потребител "Temix"  / тя участва в темата ни тук /.
Преди това имахме регистрация по сайтове за квартири и от никъде нищо .
Така че с тяхно съдействие се надявам скоро да наемем жилище
Успех

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 12:29 от sis77

# 206
Здравейте,

Благодаря предварително!
Бяхте ми писали на лично за Хага,но сте забранили съобщенията си и не можах да Ви отговоря.

# 207
  • София
Здравейте,

Благодаря предварително!
Има няколко фейсбук групи за квартири за Хага - дъщеря ми там си намери квартирата, не е плащала за посредник. Такса имаше само за изготвянето на договора. Общежитията имаха толкова висока такса ..... около 350 евро по спомен от преди 3 години .... да не би да бърка агенцията с фирмата подъдржаща общежитията?

Относно пътуванията в самата Холандия, аз и преди писах, но и сега пак ще повторя, че според мен е добре веднага  да си вземат децата ОВ-чип карти и с тяха да пътуват по градският транспорт /по-евтино е отколкото с билетчета купени от шофьора/. Да се ориентират във фейсбук групите за груповите пътувания - така билета от Айндховен до Хага е 7 евро на посока, а не 19,99 евро. Но за целта трябва да имат холандска сметка, защото като се уговорят за билетите, веднага ги плащат онл и съотвтено след това го получават на меил - електронен.

# 208
Здравейте,

Благодаря предварително!
Бяхте ми писали на лично за Хага,но сте забранили съобщенията си и не можах да Ви отговоря.
    Явно не съм погледнала, че съобщенията са забранени. Сега ще видя къде е тази опция . Синът ми също писа във фейсбук холандска група, но общо взето коментарите са били, че с бюджет 400-420 евро е невъзможно да се намери, което ме изуми. Досега детето действаше сам по всички въпроси свързани с кандидатстването, а сега и с подготовката за заминаването, но явно е необходимо и аз да се включа. Иначе тази тема  е изключително полезна и съм направила списъци с нещата, които споеделяте тук. Благодаря! А който ще пътува за Хага ( а и не само), ако иска може да се свърже на лични , предполагам ще е полезно едно такова познанство и за в бъдеще.

# 209
Здравейте,

Благодаря предварително!
    Явно не съм погледнала, че съобщенията са забранени. Сега ще видя къде е тази опция . Синът ми също писа във фейсбук холандска група, но общо взето коментарите са били, че с бюджет 400-420 евро е невъзможно да се намери, което ме изуми. Досега детето действаше сам по всички въпроси свързани с кандидатстването, а сега и с подготовката за заминаването, но явно е необходимо и аз да се включа. Иначе тази тема  е изключително полезна и съм направила списъци с нещата, които споеделяте тук. Благодаря! А който ще пътува за Хага ( а и не само), ако иска може да се свърже на лични , предполагам ще е полезно едно такова познанство и за в бъдеще.
Махнали сте забраната и Ви писах на лично.

Общи условия

Активация на акаунт