Студенти в Холандия/Нидерландия - 3

• 87 479
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз не съм чувала, затова питам, ако има опит

# 241
  • Варна
Ох, това с доставките на адрес си е проблем и за Германия. В "немската" тема многократно сме се оплаквали. Вариант е ако има проследяване да се види в кой ден ще идва пратката и да не се мърда от адреса. За съжаление май нашите куриери ползват най-евтините услуги и няма възможност за проследяване.
В някои общежития можело да се оставят пратки при портиер, но пък това не е вариант за частна квартира.

Засега при поръчки от онлайн сайтове изпращам доставката до адрес на куриер и после дъщеря ми си го взема оттам в удобно време. За голямото преселение бяхме пратили два големи кашона и слава богу дъщеря ми още нямаше лекции, та си ги посрещна. След това обаче при третата пратка, без да се обадят предварително, са направили неуспешен опит за доставка на адрес, след което колетът се връща в разпределителен център в Германия. След многократни разговори с Арамекс (това беше бълг.куриер) успяхме да пренасочим колета за повторна доставка, тъкмо преди да го върнат за България. На познато дете пратката обаче се е върнала безславно в България. Това ми се струва доста по-скъп вариант, отколкото да завъртят един телефон, но такава е практиката.

# 242
Засега при поръчки от онлайн сайтове изпращам доставката до адрес на куриер и после дъщеря ми си го взема оттам в удобно време.

Това е услугата "до поискване", за която питах дали се предоставя в Холандия и която аз ползвам и тук, като най-удобна за мен, т.к. не мога да знам дали и кога съм на определен адрес и то в работно време.
Ако се предоставя и там по този начин, за мен тя е удобен вариант.

# 243
  • София
Здравейте, искам да попитам тези, които изпращат багаж по куриер, дали има проблем при получаването. Звънях в 2 фирми и нито една не ми каза точен ден(то е ясно, че няма как да се знае.... всичко се случва), но на адреса трябвало да има човек по цял ден около деня за доставка, а това няма как да стане. И не звъняли за връзка,  ако те няма.
Няколко пъти съм пращала кашони с багаж до Хага чрез Спиди. С номера за проследяване виждаш кога пратката къде и в кой ден ще пристигне. Когато пратката е в Холандия , дъщеря ми звъни и се уговаря с куриера по кое време да я донесе или отлага деня. Детето ми е в квартира, не е в общежитие. До сега са се съобразявали. Когато поръчвам нещо онлаин до неин адрес и го носят и ако я няма в къщи и залепват на вратата инфо къде и кога може да отиде да си вземе пратката итова е обикновенно е пощенската станция. Често поръчвам от Амазон и от Айхърб и досега не е имало проблем с доставката - детето си получава нещата

# 244
  • София
dioni, да разбирам ли, че има все пак някакъв телефон, на който може да се обади и да се уговори?

# 245
Оставят и телефон и адрес ,от където можеш да го вземеш.Пратките на Спиди пътуват чрез DPD,те имат сайт в които си пише ден и час за доставка

# 246
  • Бургас
Здравейте,

Синът ми също ще учи в Холандия от есента (Хага). Все още нямаме квартира. Пишем в сайтовете за отдаване под наем, но нямаме отговори. Работим с Интеграл. Информацията, която имам от сина ми, е че агенцията взима по 300 евро за посредничеството. Много ми се струва това. Някой, който има инфомация за Хага би ли се включил?
Благодаря предварително!
Здравейте,дъщеря ми ще учи от есента в Хага .Аз платих на агенция 120 евро на човек
 ,направиха ни отстъпка защото са три момичета и допълнително ,че работим с Интеграл .Мисля че иначе е 159 евро таксата за услугите им .
Агенцията е Simple stay  вижте в сайта им ,имат и страница във Фейсбук .
В момента чакаме оферта от тях ,но знам че вече са намерили квартира на   потребител "Temix"  / тя участва в темата ни тук /.
Преди това имахме регистрация по сайтове за квартири и от никъде нищо .
Така че с тяхно съдействие се надявам скоро да наемем жилище
Успех
Някой работил ли е с тази агенция, защото дъщеря ми вече два пъти се регистрира там , но все още никой от тях не се е свързал с нея. Това е организация от български студенти в Холандия , помагаща при интеграция и настаняване на новодошлите първокурсници. Имат профил във ФБ  Simple stay , но за съжаление още не са направили контакт с нас.
Здравейте!  Ние се свързахме със SimpleStay ,платихме такса от 190 евро за услугата намиране на квартира и уж всичко беше наред,но днес получехме имейл ,с който ни уведомяват ,че нямат свободен човек и ни предлагат два варианта

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 23:00 от sky79

# 247
  • Бургас
Здравейте!  Ние се свързахме със SimpleStay ,платихме такса от 190 евро за услугата намиране на квартира и уж всичко беше наред,но днес получихме имейл ,с който ни уведомяват ,че нямат свободен човек и ни предлагат два варианта: 1.връщат ни парите или 2.чакаме някой да се освободи,но не се ангажират с някакъв срок. Предполагам ,че ще изчакаме още малко ,но времето ни притиска ,а синът ми няма квартира все още. Ще учи международно право в Грьонинген и трябва да е там в края на август. Някой знае ли други фирми ,които се занимават с търсене на квартири? Има акаунт в Kamernet и е включен в няколко фейсбук групи ,но резултата е нулев- никой не му отговаря. Вече незнам какво да правим.Търсенето на стая се оказа адски трудно.

# 248
Ние днес получихме същия мейл от тях- нямат свободен човек, но поне не бяхме платили такса за услуга. От сайтовете също не отговарят,дори фирмите за недвижими имоти с обявен имейл ,адрес  не си правят труда да напишат отговор.Сега ще ги атакуваме и по телефона!

# 249
  • Бургас
Ние днес получихме същия мейл от тях- нямат свободен човек, но поне не бяхме платили такса за услуга. От сайтовете също не отговарят,дори фирмите за недвижими имоти с обявен имейл ,адрес  не си правят труда да напишат отговор.Сега ще ги атакуваме и по телефона!
Бихте ли ми дали имената на някои фирми за недвижими имоти ,ако може,разбира се.Вие в кой град търсите квартира?

# 250
Не се притеснявайте за изпращане на пратки до Холандия. Нормално е хората да не са си в къщи и се практикуват няколко опции:
- Оставят пратката на съсед, а на вас ви оставят съобщение на кой съсед е предадена
- Оставят ви бележка в кой техен център е
-оставят ви бележка с номер, чрез който можете да заявите кога да дойдат (диапазон 3 часа/ има и вечерни опции) или от кой техен офис ви е удобно да си го вземете

(Единствен случай имахме да получим съобщение, че ще върнат пратката на изпращач, когато сме си били в България и пратката е стояла непотърсена при тях повече от 14 дни, но и тогава си я намерихме пак при тях , след месец. Съобщенията се пускат в пощенската курия)

# 251
  • София
Благодаря, rosss!

# 252
Бихте ли ми дали имената на някои фирми за недвижими имоти ,ако може,разбира се.Вие в кой град търсите квартира?
Аз търся в Ротердам и мога да ви дам някои адреси , но не са активни в контактите си , дано вие имате късмет.https://www.pararius.com/english   , https://www.huurwoningen.nl/

# 253
Здравейте на всички, септември ще бъда първа година студентка в Холандия, така че се включвам в темата.

Класната вчера ни се обади, за да ни предупреди, че от юли месец не сме социално осугурени и трябва да си платим осигуровките.

Някой, който го е направил вече, може ли да ми каже къде се плащат?

Благодаря предварително, ще следя темата с интерес! Simple Smile

# 254
В съответното подразделение на НАП по местоживеене.

Общи условия

Активация на акаунт