ОКТОМВРИЙСКИТЕ мами са големи сладурани, вече им личи, че носят беборани

• 44 509
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Не ми е казвала конкретна причина, по скоро ми каза че не е препоръчително. А преди 30 седмица няма да имам възможност да пътувам, така че ще отпадне при мен. Аз съм доста бъзлива така или иначе Grinning

# 151
Сигурно заради горещината не препоръчва. Ние ще ходим в края на другия месец на море, а около 30-та г.с. ще пътувам до България. Дано няма проблеми. Гинеколога ми разреши.
Лола, не е смешно. Ниският хемоглобин е свързан със страшна умора. С миналата бременност, когато ми падна много, не можех и един етаж да кача пеша. Ставаше ми лошо.

# 152
Анастасия, вярвам че всичко ще бъде наред. Има го монента и със субективното мнение на лекаря, надали  в това отношение точно се води от някакъв златен стандарт.
  А относно хемоглобина, имах предвид дали няма да звучи смешно предвид факта, че не е толкова нисък като за бременност. Аз конкретно усещам спада му толкова драматично, защото винаги е бил 133 до към 146 и сега направо не знам къде се намирам. Ще започна да обръщам повече внимание на храната, че бебка явно "нагло" си взима своето Grinning

# 153
  • Beyond the stars
Сигурно заради горещината не препоръчва. Ние ще ходим в края на другия месец на море, а около 30-та г.с. ще пътувам до България. Дано няма проблеми. Гинеколога ми разреши.

Всичко ще е наред  Hug  Аз много се бях замислила за uk shopping ама седмиците си напредват и летенето ме смущава за по-нататък  Blush Ама сега много добре презаредихме с коремчо в любимата Италия.

За морето - реално в града без климатик е доста по-горещо от на морския бряг  Peace

# 154
Моят хемоглобин е паднал още от 107 миналия месец сега е 99. Голям зор ще видя да го вдигна до приличните граници.

Иначе на море ние ходихме преди 10 дена, но не съм влизала във водата, и на слънце не стоях много. Може би ще направим още една разходка до морето в средата на юли и това ще е. Не ми се ходи когато е най-голямата лудница от хора, а и жегата не е за подценяване.

# 155
Да се разпиша и аз в новата тема. Тъкмо се връщам от преглед, 26 седмица и 1 ден, бебка расте стабилно 990 грама. Смуче палче и подскача. Записала съм трета фетална за последния ден на 29 седмица, лекарката ми направи коментар, че предпочитала по напред да се прави (срокът е между 30 и 32),питах я дали да не я изтегля по рано, но тя каза че нямало нужда.
Другото ново е, че за първи път имам в живота си хемоглобин 115, а преди 12 дни беше 129 Sad може да звучи смешно, но резкия спад ми се отрази доста ударно, от няколко дни съм като парзал. Изписаха ми витамини за бременни.
  П. С. Ако някой се чуди за море-лекарката ми каза до 30 седмица макс, таааа при мен морето ще е за догодина Simple Smile)

Лола ти досега не си ли пиша витамини? Аз се опитах с АктивМама, но ми става гадно от тях и ги спрях и отделно ми изписаха са о желязо, защото моят е под 90. Какви витамини ще пиеш?

# 156
  • Blondeville
Лола, и аз винаги съм била с хемоглобин между 130-140, а през бременнстите сривът е сериозен при мен - последно бях със 101. Не мога да преценя чувствам ли се по-уморена, аз така или иначе си имам лека умора от ранобудния ми син Grinning

Ако пиеш комбинирани витамини, почти съм убедена, че няма да постигнеш нищо с хемоглобина. Той се вдига бавно и трудно, и обикновено е добре да се пие желязо, б12, б6 след изследване, за да се види кое как е. С предната бременност едва го вдихнах до 119 за раждането, сега се надявам пак да успея поне толкова.

# 157
lofyou, Dtodorova91, стискам палци да успеете да го вдигнете този пусти хемоглобин.
Витамини не са ми изписва ли до момента, единствено до 20та седмица пих фолиевата киселина, а от 19 започнах с магнерод, който продължавам и към момента (сега съм 26та седмица).
  Изписаха ми днес pregnacare по 1 таблетка дневно. Някой да го е пил? Иначе според лекарката ми 115 си било напълно окей за бременна, но как да й обясня, че падането с 14 единици за 12 дни е доста неприятно Grinning тук обаче като гледам какви са ни фини дамите, почвам да си мисля, че нашата бебка е едричка и оттам яко си дърпа.
Ани, ще опитам вероятно с режим на хранене и тези витамини и ако не даде резултат ще мисля за други варианти. Благодаря ти. Аз моя веднага си го усетих като падна Sad а ти с грижите и покрай малкия не знам как смогваш

# 158
  • Blondeville
Пила съм с предната бременност прегнакеър, на хемоглобина по никакъв начин не ми повлияха, падаше си и с тях. С колкото по-висок хемоглобин влезеш да раждаш, толкова по-добре, много по-бързо ще се възстановиш. Честно казано не знам защо го неглижира така твойта лекарка, при положение, че сега лесно ще се вдигне поне 10 единици за 1, 2 месеца, ама ако падне на 105, до раждането ще има да се бориш да си стигнеш и тия 115. А с храна да не те отчайвам, но при бременност е малко вероятно да има сериозна разлика. Но наблягай на месото, и на яйца.

# 159
Мамите с по-големи дечица - използвахте ли ножичка/нокторезачка за бебчовците?
Ей сега си харесах едно комплектче, дето е за без пари, ама ако няма да се ползва да не трупам само вещи.
Ето го, ако на някой му представлява интерес:
https://www.aliexpress.com/item/Baby-Nail-Scissors-Gorgeous-Trim … priceBeautifyAB=0

Моята майка каза, че на нас ни е късала нокътчетата и не е ползвала такива, та за това се чудя.

# 160
  • Blondeville
Да, от самото начало до момента ползвам нокторезачка от бебешко комплектче. Не си представям без, а това с късането като попораснат е е  неприложимо. А и не бих рискувала да дръпна нокътче, може да се откъсне по-надълбоко и да боли.

# 161
Sad и аз не знам, тя доста кротко го раздава и нищо не изписва обикновено. Може би ще опитам за 10тина дни с витамините и повече внимание към храната и ако няма резултат ще мисля по сериозно по въпроса. Ани, мислиш ли че е разумно или са много 10 дни?

# 162
Пумпалче, късането на нокти е много опасно, може да стане голяма беля. На Коко му бях купила едно най-обикновено комплектче на  canpol - ножичка, нокторезачка и пиличка. Нокторезачката и сега я използнаме, с ножичка не мога да режа нокти - използнах я да режа някакви "чисти" неща за него като беше по-малък (лепенки, марли, бинтчета и т.н.) а сега си я присвоих Sunglasses , с пиличката му заглаждах ръбчетата на ноктите като беше съвсем бебе (така ми каза една акушерка). Живот и здраве и да бебето ще купя.
Другото много полезно ми е гребенчето и четката на Чико. С гребенчето и подходящо кремче му свалях крустите, а с четката и сега обича да го "сресваме", гребен не обича. Четката до към годинка и нещо я използвахме за подсушаване на косата му много успешно, чак миналата година започнахме със сешоар (а си се роди с много коса).

# 163
  • Blondeville
Пробвай, разбира св, всеки организъм е различен, може и да има ефект при теб. При мен дори с желязо, б12, и б6, спадна до 101, сега вдигнахме желязото на 2 пъти на ден, сменихме б12 и чакам да видя дали ще сме го овладели поне да не спада.  А както казах, съм с нормален хемоглобин принципно, беше 139 преди да забременея. Но просто бавно се вдига почне ли да пада. Следете го редовно и ако няма ефект, вземете мерки.

# 164
Ани, много ти благодаря. Ти на какъв период си пускаш Пкк? И освен месп яйца, спанак, цвекло какво друго е подходящо? От месото телешкото май е най добре?

Общи условия

Активация на акаунт