ОКТОМВРИЙСКИТЕ мами са големи сладурани, вече им личи, че носят беборани

• 44 509
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
И аз имам контракции. Пия Диаспорал 300 по едно на ден. Има дни когато повече пъти ме стяга и други с по една-две контракции, уж е нормално.
Да се оплача, дребният е с коксаки вирус, вчера го взех от ясла с температура. Тази нощ почти не съм спала, хем се притеснявам детето да не го кара тежко, хем се надявам да не прихвана...

# 91
Благодаря, момичета. И аз пия сега 3*2, както са ми написали на кутийката в аптеката, но някъде съм си дянала рецептата и ми се стори много.
Purpletka, дано бързо мине и да не прихващаш.

# 92
Purpletka, дано минава скоро! Дъщеря ми откакто се е родила е била болна два пъти всичко на всичко, но знам колко е неприятно. Тук едни познати (майки) пък се опитваха да ме навиват да пращам малката на ясла от есента. Да бе, да! Точно с новороденото ще я пратя на ясла да се чудя как да се оправям с две болни деца. Трябва да си ку-ку да имаш възможност да си ги гледаш вкъщи и зорлем да пратиш голямото на ясла, че да разболее и бебето. Въобще нямам такива планове. В най-лошия случай, ако ми е много трудно с двете вкъщи, може да викнем детегледачка през ден-два за по няколко часа.

# 93
Аз ако съм имала колебания дали, кога и за колко да го спрем, вече съм сигурна че живи и здрави от септември го спирам. Ако ви кажа че му давам Нурофен и вече 4 часа си стои температура му на 38.4 (от 38.8 ), поне е жизнен и си играе. Обаче не иска да яде и да пие вода и само ходя по него да го дебна да хапне нещо дребно и да пие нещо че иначе ще стане по-зле... А днес от групата му в яслата са се обадили за 6 деца че са болни, почти 1/3. Няма да си го причинявам това доброволно с бебе, живи и здрави... Искам мир и спокойствие и приятните бебешко-детски ежедневни неща...
Както и да е... Помрънках си Hug Благодаря, момичета.

# 94
Това, че си играе, а не е нервен или отпаднал пак е добре. То човек като не е добре, не му се и яде. Пробвай с кисело мляко, но насила не става. Като му спадне температурата ще му се върне и апетита.

# 95
  • София
purpletka , много е кофти вируса, но бързо минава. Температурата при Никола беше два дни и наистина беше със стойности над 39 градуса. Пъпките избиха на следващия ден. Понеже тогава си нямах идея от какво е, а беше неделя в дежурния център го прегледаха и казаха, че е алергия към Панадол (въпреки, че беше пил сумати пъти)
На другия ден си го заведох при моята докторка и тя ни постави правилната диагноза, като не предписа конкретно лечение, защото е вирус и минава от самосебе си, а той нямаше сърбежи и температура на този етап.
След седмица, обаче таткото започна да вдига температура и му излязоха афти в устата. Бях сигурна, че е отново коксакито и го посъветвах да не ходи на работа, защото е заразно. Отиде за болничен, а личната ни лекарка нямаше представа за този вирус и каза, че има обикновени афти, така че да си ходи на работа утре. Да, ама постепенно му излязоха множество пъпки по дланите и ходилата и той отново ходи, а аз междувременно се обадих на педиатърката ни, която работи срещу нейния кабинет, за да и разясни заболяването Grinning
В края на краищата, таткото го изкара доста по-тежко с много сърбящи пъпки, които не минаваха от нищо, само си киснеше краката и ръцете в ледена вода. Какви ли мазила не купувахме, без резултат. На всичкото отгоре, след няколко месеца му паднаха ноктите, заради балончетата от пъпките под тях.

Силно се надявам да не прихване нито теб, нито друг от вас. Моя приятелка миналата година прекара Коксаки бременна и не се беше отразило върху бременността и бебето, но въпреки всичко е много неприятно.

# 96
Аз го залъгвам с айран, поне нещо да пие, ако трябва и компот ще купя... Той вчера вдигна температура и днес на обяд избиха пъпчици по ръцете и краката, в устата още не е страшно положението, но може би има тук-там нещо и го дразни... Интересното е че не ми отказва бисквити маймунката сладка Joy sweetvit, изписаха му имуностимулант, тантум верде за гърлото и джинджира алба за пъпките. То си е вирус и няма друго... Предупредиха ме че възрастните по-тежко го карат, особено мъжете. Чух се с моята АГ, каза че не било опасно за бебето  (и педиатъра същото ми каза), но ако се заразя ще ми е тежко заради температурата и пъпките, изписаха ми биозин мама и вит С. Дано ме прескочи...
Извинявайте за офф топика Hug

# 97
Твоят мъж има сериозен повод да си направи някоя екскурзийка докато се оправите Sunglasses Хаха, шегувам се. Отново пожелавам да минава бързо.

# 98
  • Добрич
Дано всичко е наред. При кой ще ходиш в Добрич?
[quote author=kremi30 link=topic=1044482.msg36929500#msg36929500 date=1529646988]
здравейте, не пиша често, но днес ми се ще да попитам има ли някоя от вас преминала през подобно нещо. Днес бях на преглед и докторката установи ехогенен фокус в едната камера на сърчицето, вижда се като бяла точка вътре в сърцето и второто е някаква мозъчна гънка, която я измери 6,4 мм което все още е в норма, но на границата. Това са все меки маркери за синдром на Даун, но са само 2 от 12...
БХС-то в сравнение с на нашия батко, което беше 1:15000, е по-лошо - 1:2000. Други маркери няма, всичко изглеждаше наред, нухалната гънка абсолютно в норма.Толкова се филмирах от четене вече... За утре си запазих час уж при голямо светило по фетална морфология чак в Добрич, от Варна съм по принцип, но всеки споделен опит ще ми е от полза....
[/quote]

# 99
  • София
Благодаря, момичета. И аз пия сега 3*2, както са ми написали на кутийката в аптеката, но някъде съм си дянала рецептата и ми се стори много.
Purpletka, дано бързо мине и да не прихващаш.
Първоначално за 20дни пиех 3*2,а след това до настоящия момент 3*1

# 100
  • Варна

Здравейте пак, да се отчета...В Добрич бях при д-р Красимир Стоилов. Наистина такава апаратура не бях виждала има много повече възможности, както той каза има технологии внедрени и от ядрено-магнитния резонанс. Не ми направи впечатление да не си разбира от работата, а напротив. Толкова подробен преглед при никой досега не съм имала, дори и при Балев  с първата ми бременност, където ме гледаха с допотопен ехограф. Огледахме бебока от главата до петите. Нямаме кисти в мозъка, перфектен малък мозък, течността зад него в норма, без изгледи за хидроцефалия, нито спина бифида, с всички налични за възрастта части. Сърчицето поне 5 пъти го гледа, и помен нямаше от тоя ехогенен фокус!!! Да се чудиш как така. В петък при детския кардиолог ще видим какво ще се види и там ако всичко изглежда добре сядам си на Д-то и спирам с всички възможни лекари и няма да търся под вола теле. Та сърчицето анатомично супер, клапи, аорти вени и т.н. Кръвотока, пулса - наред. Диафрагма на място. Мерихме фемури, тибули, фибули, всички възможни кокалаци, че нали при даун има скъсяване на едните спрямо другите - даже сме манекени. Гледахме пръстчета на крачета, при Даун били със твърде голямо разстояние между първото и второто пръстче, няма и такова чудо. Пишок цял 1 см  Smile Носни костици още от първата фетална - намясто и развити, очи бистри и намясто, няма да има вродена слепота, устенца небце - супер, няма и заешка устна.....Ох какво още, едва ли съм запомнила всичко...Той е поне третия лекар, който смята, че детето е здраво, а проблема явно е в мойта глава. Та в петък детския кардиолог е последния при който ще стъпя...Остава само да се преборя с желязото, че падна на 107 и да се помоля на плацентата още леееко да се вдигне, че не искам да ме режат. И според моето АГ  и според Стоилов е на 2.2 см от ръба на родовия канал, а трябва да е поне на 2,5см за да се разреши нормално раждане, но все пак има още 14 седмици до тогава. Води се най-ниска степен на плацента превия от 4 такива, при последните 2 секциото е задължително.
Това е от мен, дано на някой инфото също е полезно, но най-важното е да сме спокойни Blush

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 07:37 от kremi30

# 101
  • Добрич
Креми радвам се за хубавите новини. Бъди спокойна и гледай да си почиваш колкото можеш.

Здравейте пак, да се отчета...В Добрич бях при д-р Красимир Стоилов. Наистина такава апаратура не бях виждала има много повече възможности, както той каза има технологии внедрени и от ядрено-магнитния резонанс. Не ми направи впечатление да не си разбира от работата, а напротив. Толкова подробен преглед при никой досега не съм имала, дори и при Балев  с първата ми бременност, където ме гледаха с допотопен ехограф. Огледахме бебока от главата до петите. Нямаме кисти в мозъка, перфектен малък мозък, течността зад него в норма, без изгледи за хидроцефалия, нито спина бифида, с всички налични за възрастта части. Сърчицето поне 5 пъти го гледа, и помен нямаше от тоя ехогенен фокус!!! Да се чудиш как така. В петък при детския кардиолог ще видим какво ще се види и там ако всичко изглежда добре сядам си на Д-то и спирам с всички възможни лекари и няма да търся под вола теле. Та сърчицето анатомично супер, клапи, аорти вени и т.н. Кръвотока, пулса - наред. Диафрагма на място. Мерихме фемури, тибули, фибули, всички възможни кокалаци, че нали при даун има скъсяване на едните спрямо другите - даже сме манекени. Гледахме пръстчета на крачета, при Даун били със твърде голямо разстояние между първото и второто пръстче, няма и такова чудо. Пишок цял 1 см  Smile Носни костици още от първата фетална - намясто и развити, очи бистри и намясто, няма да има вродена слепота, устенца небце - супер, няма и заешка устна.....Ох какво още, едва ли съм запомнила всичко...Той е поне третия лекар, който смята, че детето е здраво, а проблема явно е в мойта глава. Та в петък детския кардиолог е последния при който ще стъпя...Остава само да се преборя с желязото, че падна на 107 и да се помоля на плацентата още леееко да се вдигне, че не искам да ме режат. И според моето АГ  и според Стоилов е на 2.2 см от ръба на родовия канал, а трябва да е поне на 2,5см за да се разреши нормално раждане, но все пак има още 14 седмици до тогава. Води се най-ниска степен на плацента превия от 4 такива, при последните 2 секциото е задължително.
Това е от мен, дано на някой инфото също е полезно, но най-важното е да сме спокойни Blush

# 102
kremi30, много се радвам за хубавите новини! Аз в понеделник пътувам за ФМ при д-р Дуковски и ФЕ при д-р Маринов от Надежда.Надявам се и при мен всичко да е наред.Аз също имам маргинална плацента и много се пазя.Избягвам да вдигам тежко.Гледам събота и неделя да си поспя, защото ходя на работа и ставам рано през седмицата.
Имам кървящи и подути венци.Мия се с Лакалут, Елудрил, чай от лайка и никакъв ефект.Миналия месец бях на зъболекар и май ще трябва пак да ходя. 

# 103
Дали е от хормоните незнам, цял ден ми е супер изнервено...напрегнато, дори плаках. Макар, че незнам и аз за какво.... Ужас хаха. На някоя мама случвало ли й се е или само аз си откачам така на моменти. И дали заради това състояние малката цял ден почти не е ритала и шаварникала..  🤔🤨😴

# 104
  • Германия
Днес и аз съм така:(супер изнервено ми е и ми се реве, но аз си имам причина. Ужааасен запек ме мъчи... направо се чувствам безсилна вече. Какво ли не опитах- литри вода изпих, ям само плодове, салати и нищо. Утре вече ще звъня на лекаря. За първи път ми се случва, откакто съм бременна🤔Извинявам се за мрънкащия пост....

Общи условия

Активация на акаунт