Майчинството счетоводно-77

• 57 368
  • 755
  •   1
Отговори
# 105

Здравейте, до 31.05 ми беше болничния от лл на бебето. Декларацията за майчинство е подадени на 4.06 от счетоводството. Кога да очаквам майчинство,  мислех,че на 3.07 ще получа, но нямам.благодаря

# 106
Последния ми болничен от  ЛЛ свършва на 16.06 предстои ми подаване на декларация за майчинство
, от счетоводството ми казаха че няма да получа веднага в началото на Август превод.
Трябвало време докато обработят документите от НОИ.
Колко време горе долу след подаването на документа да очаквам превод ?

# 107
  • Yambol
Здравейте,моля за съвет:) Скоро разбрах,че съм бременна,до края на новата седмица ще ме съкратят от фирмата,в която работя,няма вариант да остана там.Въпросът е да се регистрирам ли в БТ?Ще се отрази ли на майчинството(доколкото четох,за времето,в което не съм на работа се взима МРЗ-така ли е или ще се изчислява с обещетението по безработица?)
Ако си намеря фирма,в която ще ме назначат фиктивно и изляза в болничен само здравната осигуровка ли дължа?
Подочух нещо за самоосигуряване,но си нямам и на идея как седят там нещата?Пак ли мога да взема болнични и да си внасям само здравна осигуровка(ако изобщо е възможно)?Благодаря

# 108
  • София-Младост
Регистрирай се, за да взимаш някакви пари, докато намериш фирма. В самоосигуряване не се впускай, за здравното и болничен си права.

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 20:54 от Ала-Бала

# 109
  • Yambol
Ала-Бала благодаря!

# 110
Мами на 05.08 трябва да изляза в 45-дневния болничен. Искам да попитам след изтичането му кой издава следващия и за касъв период е той -  моя личен лекар или акушер-гинеколога ми. И ако бебо реши да закъснее как се процедира.
Знам , че може вече да е коментирано за което се извинявам предварително...

# 111
  • София-Младост
Следващия го издава болницата, от датата на раждане. При преносване аг следил бременността, издава болничен, но след като си родила, за да се знаят дните.

# 112
А с каква продължителност е след раждането?

# 113
  • София-Младост
А с каква продължителност е след раждането?
42 дни.

# 114
Ала Бала, как може да отговаряш толкова спокойно на всички зададени по сто пъти въпроси ... Адмирации!!!
Трите болнични са коментирани през една страница...

# 115
Темата трябва да се прекръсти на "Майчинството счетоводно с Ала-Бала" и бг-мама да въведе хонорар, по 5лв на отговор.

# 116
  • София-Младост
Хахаха искрено ме развесели последния пост. Благодаря ви Simple Smile

# 117
Здравейте, имам два въпроса, може в предишните теми да са задавани, но нямам възможност да ги изчета всичките.
1. Ако си взема по-рано болничен от 45-те дни ще ми се отрази ли на майчинството през първата година? Само
да допълня, че съм държавен служител (ако в случая има някакво значение).
2. Мога ли да прехвърля майчинството през втората година на майка ми като тогава й се очертава да се пенсионира и тя ще взима ли някакви пари от това майчинство (или за гледане на дете, нз точно как се води) заедно с пенсията?

Благодаря предварително Simple Smile

# 118
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, имам два въпроса, може в предишните теми да са задавани, но нямам възможност да ги изчета всичките.
1. Ако си взема по-рано болничен от 45-те дни ще ми се отрази ли на майчинството през първата година? Само
да допълня, че съм държавен служител (ако в случая има някакво значение). - Няма как да знаем, тъй като това зависи от доходите за предходните 18 месеца; ако няма коренна разлика в тях, то  - няма да повлияе към понижаване
2. Мога ли да прехвърля майчинството през втората година на майка ми като тогава й се очертава да се пенсионира и тя ще взима ли някакви пари от това майчинство (или за гледане на дете, нз точно как се води) заедно с пенсията? - Само, ако е осигурено лице, например по трудов договор.

# 119
да допълня, че съм държавен служител (ако в случая има някакво значение). - Няма как да знаем, тъй като това зависи от доходите за предходните 18 месеца; ако няма коренна разлика в тях, то  - няма да повлияе към понижаване
2. Мога ли да прехвърля майчинството през втората година на майка ми като тогава й се очертава да се пенсионира и тя ще взима ли някакви пари от това майчинство (или за гледане на дете, нз точно как се води) заедно с пенсията? - Само, ако е осигурено лице, например по трудов договор.

Извинявам се, но не ми се е случвало преди и нещо не разбрах относно втората година майчинство, тоест за да мога да го прехвърля тя трябва да работи някъде на трудов договор, а като е само пенсионер няма да й плащат, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт