Майчинството счетоводно-77

• 57 989
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Някой може ли да ми каже, дали комисиите могат да продължат болничен от малко по-задна дата. Болничният ми е до 07.09, а комисията се събира вторник и четвъртък. От стоене вкъщи не съобразих, че този четвъртък ще е неработен ден, а щях да ходя тогава. Утре мисля да ида да попитам,  но реших да питам и тук.

# 496
  • София
Леленце, да ти пусне комисията още дни, то не е казано че трябва да са точно 30, ограничението е за максимум 30. Имаш ли достатъчно?

Имам дни, да.

Някой може ли да ми каже, дали комисиите могат да продължат болничен от малко по-задна дата. Болничният ми е до 07.09, а комисията се събира вторник и четвъртък. От стоене вкъщи не съобразих, че този четвъртък ще е неработен ден, а щях да ходя тогава. Утре мисля да ида да попитам,  но реших да питам и тук.

На мен редовно ми се случва болничния да изтече в понеделник, а комисията да заседава в сряда и ми го пускат със задна дата.

# 497
Няма проблем да се издават болнични със задна дата, т.е. с начална дата назад във времето, не могат да се издават с бъдеща такава. За един от болничните (продължение) чаках три седмици да се събере комисия, 45-дневният също ми беше издаден по-късно, а не на точната начална дата.

# 498
Благодаря за отговорите, значи отивам направо във вторник Blush

# 499
Той не се ли отпуска с разрешение на работодателя? Не, че ще ми откажат де, но си размишлявам, че не е много сигурно така.

Лаленце аз съм по същия начин като теб. Пуска се болничен както досега, но само за тези дни до 45 двевния. Така ми обясниха от кабинета на АГ.

# 500
  • Across the Multiverse
И аз имам въпрос - в болнични съм от средата на четвърти месец заради опастност от аборт. Около 20 октомври трябва да ми издадат 45 дневния преди раждане, но ще има 4-5 дни дупка с предишния 30 дневен болничен. Какво се прави в такъв случай?
ЛКК ти издават за толкова дни колкото е дупката само, а не за 30. Няма нужда от отпуска.

# 501
Здравейте, въпрос:

болничен от петък - работодателят плаща петък, пон и вторник ли? Защото НОИ са ми платили само сряда, четв и петък.

# 502
  • София-Младост
Здравейте, въпрос:

болничен от петък - работодателят плаща петък, пон и вторник ли? Защото НОИ са ми платили само сряда, четв и петък.

Да, първите три РАБОТНИ дни са з аработодателя, останалото НОИ.

# 503
Благодаря!

# 504
Дами въпрос !

Имам 23 дена платена отпуска за взимане . Ако директно изляза в болничен тя ще ми се плати ли или по-добре да взема нея и после веднага болничен ?

Благодаря предварително Simple Smile

# 505
Здравейте! Искам да попитам какви са ми вариантите според вас?  До този момент бях в отпуск за отглеждане на дете до навършване на 2 годишна възраст/ 14,10,2018/ Към този момент подадох декларация за промяна на обстоятелствата, понеже пуснах детенцето на ясла, с която ще получавам 50% обезщетение до 14,10. В същото време съм бременна с термин 30,март,2019. Как трябва да се постъпи документално до 45 дневния болничен? Трябва ли да се връщам на работа? На колко неплатена отпуска имам право? Изобщо как е най- удачно да се постъпи за да не се ощетява нито работодател нито аз?

# 506
  • София-Младост
Здравейте! Искам да попитам какви са ми вариантите според вас?  До този момент бях в отпуск за отглеждане на дете до навършване на 2 годишна възраст/ 14,10,2018/ Към този момент подадох декларация за промяна на обстоятелствата, понеже пуснах детенцето на ясла, с която ще получавам 50% обезщетение до 14,10. В същото време съм бременна с термин 30,март,2019. Как трябва да се постъпи документално до 45 дневния болничен? Трябва ли да се връщам на работа? На колко неплатена отпуска имам право? Изобщо как е най- удачно да се постъпи за да не се ощетява нито работодател нито аз?
В момента вече би трябвало да сте се върнали на работа, след като не използвате отпуска за първото дете. Или да ползвате друг вид отпуск или болничен.

# 507
Здраввйте! Simple Smile
Тъй като имах проблем с болничния(работодателят го беше подал грешно в НОИ), но вече е подаден правилно с код корекция. Казаха ми, че до 5 работни дни се обработват и отразява корекцията. Въпросът ми е: след колко време се изплаща? Пак ли 10 работни дни?

# 508
  • София-Младост
Да.

# 509
Здравейте . Термина ми беше 15.08 , родих на 05.08 миналата година.
На 2.08 ми преведоха майчинство -сумата която получавах през първата година.
На 22.08 получих 288 лева - като е НОИ пише че това са пари за 13 раб дни за месец 8. Въпроса ми е как ще получавам пари за втората година оттук нататък- наведнъж ли и след като плати работодател осигуровките ли ( тоест до 10 дни след това) , както и фиксирани 380 лв ли ще бъдат?
И кога последно ще получа майчинство - август догодина ли?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт