КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 845
  • 921
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Момичета, всичко ще се намести на второ класиране! Сигурна съм...кураж и още малко търпение!

# 331
  • софия
Аз пак да напомня, че местата само в трите училища -полиграфия, приложна и изящна са 230 - потока кандидатстващи 350. Двойките не участват в класацията, значи 350 - 35 = 315. Плюс това ги има и местата към МОН. Споко! всеки ще си намери мястото!

# 332
  • Ланкър, планините Овнерог

Нямам преки наблюдения, не знам нищо за у-щето, само знам, че детето на собствениците учи в Приложното. Защо не в тяхното, нямам представа....

# 333
  • софия

Нямам преки наблюдения, не знам нищо за у-щето, само знам, че детето на собствениците учи в Приложното. Защо не в тяхното, нямам представа....
Трудно им е да си платят таксата Joy

# 334
Момичета и аз ви стискам палци . Не се отчайвайте. ВСИЧКО ЩЕ СЕ НАРЕДИ КАКТО ТРЯБВА.

# 335
  • Sofia
Да напомня на интересуващите се от Приложното Свети Лука!

https://ngpisvetiluka.com/static.html

Записването на приетите е до ДНЕС включително, а обявяването на незаетите бройки ще стане УТРЕ! Flowers Four Leaf Clover

Влизам да ви кажа горното, но и да похваля Александър:

Вчера вечерта той се върна отвънка. Риташе футбол с приятели навън. Дотук - нищо неочаквано нали... И знаете ли какво направи СЛЕД ТОВА?! Седна да РИСУВА. Сам. Без да трябва да се готви за изпити. Точно в този миг ми просветна с кристална яснота, че сме на ПРАВ ПЪТ. Че независимо от оценки, класирания и т.н., той обича да рисува, да твори. Вижда света през неговата си призма. Страст му е. Вярно - на второ място след футбола. Но страст. Рисува хубаво. За дарба не зная дали има. Но да кажем, че според няколко учителки има око.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 09:58 от vihrogonche

# 336
  • Sofia, Bulgaria
Привет, днес на свеж ум и след поокопитване, се записахме "моден дизайн" в Приложното. Имахме разговор с директорката, беше много изчерпателна и в детайли ни обясни какво се учи в модния дизайн и играчките, за да може правилно дъщеря ми да прецени, защото дилемата беше между двете специалности, а класирането като я дръпне напред, няма връщане в модния дизайн, защото играчките са й първо желание. Утре отиваме да си види работата в "Илия Петров".

alex_eli и аз записах сутринта дъщеря ми в модния дизайн. Явно ще са заедно момичетата! Можеш ли да споделиш какво каза директорката за специалността?
Извинявам се, че чак сега отговарям, но бях в движение, а от телефона много трудно пиша. За модния дизайн директорката каза, че учат шиене - да се знае, защото имало изненадани ученици, които като разбрали, че ще шият, не били много доволни. Като цяло обясни практическата част по специалностите играчки и моден дизайн, между които се колебаехме - при играчките има моделиране, дървообработване също, докато при модния дизайн има кроене и шиене.  Радвам се, че ще са заедно момичетата. Дали случайно сте ходили на курсовете в 119-то? Дъщеря ми ме помоли да попитам, защото тя ходи цялата година и се надява някой познат да има оттам в класа Simple Smile Сутринта не можах да я вдигна от леглото да ходим до Илия Петров да си види работата, ще ходи или с баща си по-късно след 12 часа или утре.

# 337

Тук има отделна тема за това у-ще - не е с актуални мнения (последното е от 2014г.).
ЧСОУ Артис - търся мнения:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=610839

Аз търсих информация за него миналата година. Прозвуча ми зле, особено за цена 4200 евро и го изключих от списъка ни.
Сега виждам, че пише, че са в нова сграда.

# 338
  • София

Тук има отделна тема за това у-ще - не е с актуални мнения (последното е от 2014г.).
ЧСОУ Артис - търся мнения:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=610839

Аз търсих информация за него миналата година. Прозвуча ми зле, особено за цена 4200 евро и го изключих от списъка ни.
Сега виждам, че пише, че са в нова сграда.

Ще бъдат в нова сграда от следваща учебна година. Тоест 2018/2019 г.

# 339
  • Sofia, Bulgaria
Привет, днес на свеж ум и поокопитване, се записахме "моден дизайн" в Приложното. Имахме разговор с директорката, беше много изчерпателна и в детайли ни обясни какво се учи в модния дизайн и играчките, за да може правилно дъщеря ми да прецени, защото дилемата беше между двете специалности, а класирането като я дръпне напред, няма връщане в модния дизайн, защото играчките са й първо желание. Утре отиваме да си види работата в "Илия Петров".
Честито! С лекота и интерес да и върви занапред! :*
А защо не посмяхте да изчакате играчките?

Благодаря много, Амели!
За играчките не беше от страх. Говорихме си снощи и тя изплю камъчето, че писала играчки на първо желание основно, защото нейни приятелки от курса по рисуване искали тази специалност. В играчките има доста работа с пластични материали, а тя е работила през годините и в училище и на различни кръжоци с пластилин, глина и гипс и не им се кефи хич. С шиенето няма много опит, но й харесва, скицирането на модели също. Избрахме на базата на какво й харесва и иска да прави и какво - не, така че смятам, че това е правилното за нас Simple Smile
Честито! Flowers Hibiscus Много се радвам, ще сме заедно!
Имахме същите колебания, с тази разлика че дъщеря ми обожава да работи с глина и много страда, че в модния дизайн не се учи скулптура.
andibet, аз също се радвам Simple Smile Питам наред  - дали сте ходили на курса в 119-то, дъщеря ми се надява да има познати деца оттам в класа Simple Smile

# 340
  • София
Извинявам се, че чак сега отговарям, но бях в движение, а от телефона много трудно пиша. За модния дизайн директорката каза, че учат шиене - да се знае, защото имало изненадани ученици, които като разбрали, че ще шият, не били много доволни. Като цяло обясни практическата част по специалностите играчки и моден дизайн, между които се колебаехме - при играчките има моделиране, дървообработване също, докато при модния дизайн има кроене и шиене.  Радвам се, че ще са заедно момичетата. Дали случайно сте ходили на курсовете в 119-то? Дъщеря ми ме помоли да попитам, защото тя ходи цялата година и се надява някой познат да има оттам в класа Simple Smile Сутринта не можах да я вдигна от леглото да ходим до Илия Петров да си види работата, ще ходи или с баща си по-късно след 12 часа или утре.

Не е ходила Вики на курсове в 119, но имам предложение. В началото на септември да организираме едно кафе да се запознаят момичетата. И ние ще ходим в НУИИ да видим, какви са тези странни номера...

# 341
  • sofia
Ама, Вихрогонче, престани да се съмняваш във възможностите на детето! Това се отнася и за другите с по-ниски резултати Simple Smile
Това, че не са се справили на даден изпит, не означава че нямат данни да се развиват в областта, която ги влече.

Скоро разбрах, че майка ми имала желание да се занимава с рисуване, но дядо ми я отрязал и завършила икономически техникум.... и един ден през живота си не се е занимавала със счетоводство или нещо свързано с това ѝ образование. Обаче, същата таз майка, когато бях малка ми беше казала, че не мога да рисувам.....ама не нещо да ми покаже или да ме поощри, направо ме поряза и аз ѝ повярвах.....значииии, няма да правите така Sweat Smile Вярвайте в децата и заедно търсете решения на проблемите!

Аз също много подценявах моя син в начален курс (не за рисуването, за общообразователните предмети), чак учителката ми се караше, че само грешките и негативите забелязвам. От същата тази учителка има една грамота от трети клас....още му стои на стената и не я маха!

Е, не мога да си представя някой да се занимава с моден дизайн и да няма елементарна представа за шев и кройка и платове и материи. Много ясно ще се засегне и това в обучението.

Lil_81, за рисунката каза че са му я закачили в коридора върху тази от първия срок.

# 342
  • софия
И да допълня Веси, много често се случва деца приети с по-ниски  резултати да изпреварят класа. (както сина и ни показва). Едно от обясненията е именно адекватната работа с учител, правилната среда. Защо просто не си помислите, че не сте били на правилното място за подготовка? А веднага - детето няма таланта!!! Това не прави учителя слаб, просто може да не е било мястото на детето, подхода, абе сглобката дете-учител да не се е получила!
Ама ядосвам се вече! Имайте милост към тия деца! Ние българите много искаме да сме сигурни сигурни ама 1000000% сигурни, че ей на има талант, щото иначе няма да стане велик художник и да не си губим времето, да не би да сме сгрешили в преценката! А в едни други страни където детето е на пиедестал, родителите изобщо не ги вълнува какъв етикет да сложат на детето - пращат на всичко - да пее, да рисува, да играе, да театралничи...само и само да намери сфера приятна за него си! Останалото е желание към нещо, което постепенно да изкристализира....И няма главоблъсканици - има ли талант! Щом му е приятно, нека!!!
представям си ако Веси, по някаква причина не бяха приети миналата година, да заключи, че детето и няма таланта, защото очаквали повече (нали виждате че стотни ги делят едно от друго)...А сега е на стената закачено детето!
Момичета, не се фокусирайте в този супер малък отрязък от време. Таланта и любовта на децата към рисуването ще си намери къде да избие и кога, как да се развие...Времето напред е тяхно! Само да са здрави!

# 343
  • Sofia, Bulgaria

Не е ходила Вики на курсове в 119, но имам предложение. В началото на септември да организираме едно кафе да се запознаят момичетата. И ние ще ходим в НУИИ да видим, какви са тези странни номера...
[/quote]

Anya, много добра идея - с радост ще се запознаем. Дъщеря ми явно нещо я събори - отпаднала е, има и стомашни драми, та няма да стигне до Илия Петров днес, дано не е нещо сериозно. Моля споделете за номерацията какво са казали, ако е възможно, благодаря!

# 344
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте!  Hug
 Ето ни и нас - ходихме до Николай Райнов, ама с колата, че валеше много гаден дъжд.  Grinning
Хареса му училището, показаха ни компютърните зали, пресите, влязохме в часовете, даже на изпит по история на изкуството влязохме!  Party  Имат и студио за снимки, но не ходихме до там. Ааа, да, влязохме в час по графичен дизайн (май) и учителят накара децата да ни покажат годишните си проекти, в случая на 3д стая - интериор, готино беше.  Laughing Попитахме за рисуването на обемни тела, тъй като моят не е рисувал до сега и казаха, че започват от начало, тъй като има и други, които не са рисували, казаха, че търсят повече композиция и поглед, затова изпита е ИИ, а обемни тела всеки можел да се научи да рисува с повечко усилия и не са те най-важното.  Grinning
Училището е много приятно, въпреки старата сграда, обстановката се хареса на младежа, най-вече компютрите и таблетите за рисуване на анимация  Mr. Green, каза, че ако в полиграфията няма да започват веднага да работят на компютър - предпочита Райнов и така, има време да мисли до трето класиране в полиграфията.  Mr. Green
 След това обиколихме квартала пеша, намерихме спирката, той веднага се ориентира и не мисли, че пътят ще е проблем. Самият квартал, всъщност е доста приятен, основно къщички, център, зеленина, малко паркче, абе като на село си е - тихо, спокойно.  Grinning Та, така - хареса ни и не е толкова страшно, дори лошото време и дъждът не ни уплаши, значи - става.

Вихрогонче, има си талант детето и си го влече, ще си намери мястото, спокойно!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт