КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 716
  • 921
  •   1
Отговори
# 315
Не съм, и ние сме така!
Честито на приетите!
Чакаме останалите класирания.
Лично аз - вече с огромно нетърпение.
Досега не е приет никъде.
П.П. Чух се с него да му кажа.
Вика ми - "Мамо, млъкни, че ще се разплача вече..."
А той никога не плаче за такива неща. Досега и нервност не показваше. Като цяло.
Аз също се сдухах пак.
Чакане му е майката!
Уфф, как ще устискаме до юли?!
Аз на моя изобщо няма да му казвам. Той е извън София и не знае кога излизат класиранията. Не искам да го разстройвам. Няма да му казвам къде не е приет, а къде е приет - дори да са само училищата към МОН.
А юли - ей го къде е - точно 1 седмица от днес. Концентрирай се върху други неща и задачи и времето ще мине бързо.
А за фотографското - те нямат достатъчно компютри и първите години учели анимация на теория!!! Пълен абсурд!!! Ако е така - по - добре Николай Райнов (според мен). А и от всичко, което съм чела и слушала, изглежда, че там е голяма свободия и колко изобщо учат - не е ясно.
(Дано да не обидя някого - тази информация ми е от четене, не от личен опит).

# 316
  • Sofia
Е, да, така бих направила и аз, ако той не си следеше сроковете и не се вълнуваше излезли ли са вече класирания, оценки, резултати...
Както и да е. Ще му сготвя нещо вкусничко и любимо тази вечер. Дано му се пооправи настроението. Сега е дъждовно и навън, и отвътре...
Честно казано, той иска едно от тези три училища, които са към МК. Чак в краен случай са училищата към МОН. Благодаря, че ме четете и че ми отговаряте! Flowers Hibiscus

# 317
Ще му сготвя нещо вкусничко и любимо тази вечер. Дано му се пооправи настроението.
Чудесна идея!!! Така и ти ще се разсееш с нещо друго Simple Smile
А и в крайна сметка, в тези 3 у-ща към МК, има 238 места (без полиграфия и библиотекознание)  - не са никак малко!

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 17:13 от lkjh1

# 318
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Вихрогонче!  Hug
Ще го вземат на второ класиране, не се притеснявай. Simple Smile А за нещо вкусничко и аз бих се наредила!  Joy

Моят знае, че няма шанс на първо класиране, още от началото съм му обяснила какви са му шансовете, но при нас ситуацията е различна, все пак той си е без никаква подготовка.
Мен също ме притеснява липсата на достатъчно компютри в полиграфията, както и лошите отзиви за подготовката, но то си има лоши отзиви за всяко училище. За Райнов също има лоши отзиви за общообразователната подготовка, за специалната сякаш не съм видяла. За 51 има доста и добри отзиви, но на младежа нещо не му харесва там, нямам представа какво, а то ни е сравнително близо, но в крайна сметка ще го оставя той сам да реши къде точно иска.  Хуабво е, че  ги има и училищата към МОН за такива като моето дето се сещат в последния момент какво искат.  Party

# 319
  • София
Никъде в темата не видях възможностите за частни гимназии с рисуване. Прилагам няколко линка, които изрових, ако някой има повече информация за някоя от тях (надявам се да не се сметна за реклама, на мен лично не са ми много по джоба, но ако има добри отзиви, може и да се замисля):

Гимназия Образователни технологии
https://eduteh.eu/chastna-profilirana-gimnazia/profiles/it-profile

Артис
http://www.lyceum-artis.eu/

Софтуни "Светлина"
https://svetlina.softuni.bg/Files/Majors/Design.pdf

Тъй като за единственото ни желание НУИИ нямаме шанс ( то и подготовката ни беше символична) , за сега избрахме архитектурата на СГСАГ и ще търсим варианти за курсове по рисуване.
Ще се радвам ако някой сподели и курсове с тази насоченост, подходящи за гимназиален етап.

Исках да споделя за НУИИ, че съм изключително впечатлена от преподавателите на курса там, които са видели, че моето дете, решило на собствена глава да кандидатства, не е особено подготвено, но са го насърчили, че дори да се яви на изпита и  да не успее да не се отказва да рисува.

# 320
Мами ние днес се записахме в приложните Свети Лука " детски играчки ". Бяхме много любезно посрещнати. Стая 206. И аз исках да разгледаме и ни показаха с желание. Дамата която записва   децата ни заведе в ателиетата. Беше много любезна, секретарката също и пазача също.
Качихме се на един от последните етажи. В едно отделение бяха наредени няколко ателиета за тази специалност. Видяхме ателието в което работят с гипс, ателието с дърво и ателието в което шият. Разказаха ни и технологията от проектите на децата до изпълнението. Разгледахме и готови фигури от дърво и гипс, всичко е изключително интересно.
После разгледахме работите на децата в коридорите.
Имат и галерия. В нея имаше изложба на стъкло, вероятно на ученици от силикатен дизайн.
Фигури и картини от стъкло. Бяха доста футуристични. След това разгледахме окачените годишни работи. Веорятно на тези деца с най-високи оценки. Харесах най-много 2 работи. На детето от 8 клас ме впечатли перспективата, не видях друга такава, другите бяха фронтални. Оценката беше 6.
Другата графика която ме впечатли всъщност най-много е от изпита на дете от 12 клас. Портрет на възрастна жена. Ръцете които снимах в отделен кадър всъщност бяха изумителни. Оценката е 6.
Ще ги кача защото ги снимах да ги видите.
Разгледахме и работи от метал и дърво, не бяха много но поне и част от тях видяхме.
Искам да ви кажа , че там няма лоша специалност, в каквато и специалност да бъде прието детето.
След цялото това интересно преживяване си посветихме деня на двете. Разходка по магазини, храна, разговори. Беше хубаво.
Още веднъж от цялото си сърце желая всички да бъдат приети. Успех!

# 321

А за фотографското - те нямат достатъчно компютри и първите години учели анимация на теория!!! Пълен абсурд!!! Ако е така - по - добре Николай Райнов (според мен). А и от всичко, което съм чела и слушала, изглежда, че там е голяма свободия и колко изобщо учат - не е ясно.
(Дано да не обидя някого - тази информация ми е от четене, не от личен опит).
[/quote]

Да права си . Голяма свобода дават на учениците . Някои са го обърнали на свободия , но ако детето има желание да учи ...ще учи независимо ,в кое училище е . Така е  моя син..около него много не учат ,но той не се интересува от другите и за пореден път ще кажа ...вдигна си успеха.

# 322
Да права си . Голяма свобода дават на учениците . Някои са го обърнали на свободия , но ако детето има желание да учи ...ще учи независимо ,в кое училище е . Така е  моя син..около него много не учат ,но той не се интересува от другите и за пореден път ще кажа ...вдигна си успеха.
Браво на него!!!!

# 323

Браво на него!!!!
[/quote

Благодаря
Браво на него!!!!
Благодаря...Пожелавам Ви успех.

# 324
Ето на моя днешната работа от годишния изпит. Не е разбрал оценката си, щото било някаква лудница. Утре класната ще му каже.
Не е снимана хубаво, изрязана е отгоре.

Не е никак лоша. не я видях залепена в коридора.
Вие коя специалност те и ако може да ми кажете какви точно предмети се изучават в 8 клас?
Забравих да питам днес за програмата горе долу и дали имат първа и втора смяна или са само през деня, което за мен е по-логично защото трябва да работят по-скоро на дневна светлина и със сутрешен акъл.

# 325
  • Sofia
Програмата им е качена в сайта им, по класове и специалности.

П.П. Ще направя една голяма тенджера таратор и пълнени чушки със сирене и яйца на фурна. Нектарини за десерт.

П.П. Опитвам се да не ми личи, но всъщност ... ми е много мъчно. Тъжно ми е, че засега не е приет. Той много се надяваше да стане от раз във Фотографското. Нищо, че отзивите не са кой знае положителни. Но не се отказваме, разбира се, ще чакаме всички класирания! Юли ще е месецът на голямото чакане, очакване и надежди за нас.

# 326
  • На края на вселената!
Програма на всички специалности в приложното има в сайта в раздел зад учениците. Започват в 8ч., но често имат от втори, трети четвърти час. Тоест от 9,30 може да почнат, свършват към 14.30 - 16.30

П.п. Вихрогонче, за всеки влак си има пътници. Когато го приемат във фотографията, ще му е много по-сладко, заради чакането. Ще стане, вярвам го,  със сърце и душа му го желая!

# 327
  • софия
Програмата им е качена в сайта им, по класове и специалности.

П.П. Ще направя една голяма тенджера таратор и пълнени чушки със сирене и яйца на фурна. Нектарини за десерт.

П.П. Опитвам се да не ми личи, но всъщност ... ми е много мъчно. Тъжно ми е, че засега не е приет. Той много се надяваше да стане от раз във Фотографското. Нищо, че отзивите не са кой знае положителни. Но не се отказваме, разбира се, ще чакаме всички класирания! Юли ще е месецът на голямото чакане, очакване и надежди за нас.
Айде сега, плачене! Хубава работа! Малко търпение просто! Я вдигни глава, малко по-ведро, моля ти се!

# 328
  • София
Вихрогонче и аз се чувствам като теб,доста си поплаках тези дни.Дъщеря ми също искаше най-много фотографското,но ние сме с по-ниска оценка даже,така че не се надявам особено.Най ми е мъчно,че никъде не успя.Дано поне училищата от МОН да са и на късмет.Все пак важното е да са здрави,а понякога това, че не се е случило дадено нещо не значи,че е лошо.

# 329
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
gabrielas, за фотографското - изчакайте и не се отчайвайте, дори с много ниски оценки, ако не на второ, на трето класиране ще влезете!  Peace Ние сме с 3,75 на изпита по рисуване, най-ниската оценка и 4,75 по БЕЛ за полиграфия и ще чакаме следващите класирания. Миналата година август или септември е имало допълнителен прием, т.е. остават незаети места!
А в училищата към МОН всички деца имат голям шанс, дори и с ниски балове, тъй като не са много децата, които се насочват към изкуствата, а и принципно такива деца не са много добре по математика, например.  Grinning
 Ние, например, ще запишем в училището към МОН, в което влезем (изберем) и ще чакаме следващите класирания във фотографското за да решим окончателно дали там ще се запише младежът или в МОНското.  Peace

И сега може да ме прекръстите на Ристо - оптимисто!  Mr. Green hahaha

Общи условия

Активация на акаунт