КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 907
  • 921
  •   1
Отговори
# 270
  • sofia
Мама Соня, разбира се, че щом не му е специалността на сърце ще отиде в НУИИ. Ние много се чудихме, но нашия рече и отсече. Определено работата с ръце му е на сърце.
Между другото, при нас беше абсолютно аналогична ситуацията с резултатите по време на подготовката, резултата от НГПИ и НУИИ, само дето първото му желание беше метал и го приеха.
Ако моя беше изкарал такива оценки на НВО, хич нямаше да го питам къде иска Sweat Smile

Между другото, все си мисля, че работата с визуализиращи програмни продукти става все по-важна част от работата на всеки творец. Ще съм благодарна ако по-запознатите препоръчате някакви курсове, дет се вика начално запознаване с възможностите на различните програми.

# 271
  • Sofia
    Nataly2011, много са хубави рисунките на детето. Виждам малко грешчици на някои места в перспективата на сенките и кубчетата/аз дори за това не съм сигурна, защото не мога да ги видя добре, поради резолюцията/.
  Браво!!!
  За компютърните програми...Много е трудно ако детето не знае точно какво иска. Ако е дизайн е едно, ако е анимация е друго, ако са игри-трето. Така или иначе повечето софтуери в тази област не са лека работа.
Ако някой има конкретни въпроси аз мога да отговарям, насреща съм.  За Photoshop също съм насреща...Simple Smile Другите програми с които работя мисля, че на този етап няма да са им от полза, малки са...
 За тези, на които им се моделира - 3D Studio max /за нея има най-много курсове/, Zbrush... Мога да ви пратя неща , за да се ориентирате.
  За мода/понеже мен това ме вълнува/ -https://www.marvelousdesigner.com/
  Трудна е, аз за толкова години в бранша не знам някой който да я знае съвсем адекватно. Но ще се опитам с туториали да се справим...Simple Smile /Не изключвам някой да работи много добре на нея, просто аз може да не го познавам...Simple Smile/
    П.С. Занимавам се от 2001 г. с визуални ефекти и анимация за кино /Ню Имидж, UFO и Cinemotion/, a от 5 години с визуализации за архитектура /след пространство в средно художествено и архитектура във ВИАС/. Портретите, които качих са хоби на този етап...Simple Smile

# 272
    Nataly2011, много са хубави рисунките на детето. Виждам малко грешчици на някои места в перспективата на сенките и кубчетата/аз дори за това не съм сигурна, защото не мога да ги видя добре, поради резолюцията/.
  Браво!!!
  За компютърните програми...Много е трудно ако детето не знае точно какво иска. Ако е дизайн е едно, ако е анимация е друго, ако са игри-трето. Така или иначе повечето софтуери в тази област не са лека работа.
Ако някой има конкретни въпроси аз мога да отговарям, насреща съм.  За Photoshop също съм насреща...Simple Smile Другите програми с които работя мисля, че на този етап няма да са им от полза, малки са...
 За тези, на които им се моделира - 3D Studio max /за нея има най-много курсове/, Zbrush... Мога да ви пратя неща , за да се ориентирате.
  За мода/понеже мен това ме вълнува/ -https://www.marvelousdesigner.com/
  Трудна е, аз за толкова години в бранша не знам някой който да я знае съвсем адекватно. Но ще се опитам с туториали да се справим...Simple Smile /Не изключвам някой да работи много добре на нея, просто аз може да не го познавам...Simple Smile/
    П.С. Занимавам се от 2001 г. с визуални ефекти и анимация за кино /Ню Имидж, UFO и Cinemotion/, a от 5 години с визуализации за архитектура /след пространство в средно художествено и архитектура във ВИАС/. Портретите, които качих са хоби на този етап...Simple Smile

Да, Жана, има грешки и то доста )) важно, че и тя ги вижда, обаче след като приключи с рисунката Grin.

А портретите Ви, оставиха ме без думи. Страхотни са!!! Показах да дъщеря ми )))) Каза "и аз иска така да мога"

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 15:25 от Nataly2011

# 273
  • sofia
Жана, синът ми е в художествена обработка обработка на метал. Чертаят, правят скици, макети на нещата и все си мисля, че за в бъдеще ще му е полезно да може да прави визуализации на нещата, които ще изработи.

# 274
  • Sofia
Жана, синът ми е в художествена обработка обработка на метал. Чертаят, правят скици, макети на нещата и все си мисля, че за в бъдеще ще му е полезно да може да прави визуализации на нещата, които ще изработи.
 Веси, виж тук например: https://www.youtube.com/watch?v=3oLXZB9fg6A
  Пусни си търсачка за програмата за начинаещи и разгледайте. Ако му стане интересно на младежа може да дойде да ни види ние как работим и да му обесним някои неща...Simple Smile

# 275
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Жана, благодаря за идеите за програми!  Hug Ще ги разгледаме по-късно със синковеца, може нещо да му привлече вниманието.  Laughing

Аз се обадих в Николай Райнов и се разбрахме да отидем в сряда сутринта, ама към 10, че идеята ми е да отидем с градски транспорт за да видим как се стига до там, колко време се пътува и т.н. Жалко, че и времето го дават да е лошо, но поне ще го усетим как би било на есен.  Joy

Преди малко проверих дали са излезли класиранията в сайта на полиграфията, ама още не са, ако някой проверява на място или звъни по тел., ще съм благодарна за информация, нас ни интересуват най-ниските оценки на първо класиране и дали трябва да се прави нещо за участие във второ или автоматично се минава нататък.
 Все още не знам младежът къде ще иска да учи, аз май клоня най-много към Райнов, ама още не сме го видели и най-вече пропътували за да можем да преценим.

# 276
  • в гората
Изключително интересна стана темата, благодаря на всички включили се! За съжаление за някои от нас е късно вече да върнем лентата назад. И именно затова ще споделя и нашата история... Синът ми рисува с учител от 2 години... Първата година - аху иху, ок, не е било сериозно да речем. Тази година продължи с подготовката... някъде през януари видях, че прогресът не е сериозен и го записах при още един учител... Т.е от февруари ходи на рисуване по 2 пъти седмично при двама учители. Разбира се, намирам вината у себе си, че не съм намерила подходящите учители... Резултатите му са: 3.75 в Приложното, 4.83 във Фотографското и 3.15 в НУИИ... Крайно разочароващо за всички ни. Споделям и рисунки, за да се види какво не е достатъчно.... и моят съвет към бъдещите кандидатстващи е: проучвайте учителите внимателно и следете прогреса...

# 277
  • софия
Ето официално информацията, кога може да се видят работите на децата от изпита на изящната:
http://hg-iliapetrov.com/bg/novini/446-konsultacii-otnosno-konku … uni-priem-v-nuii-

# 278
  • София
Жана, благодаря за идеите за програми!  Hug Ще ги разгледаме по-късно със синковеца, може нещо да му привлече вниманието.  Laughing

Аз се обадих в Николай Райнов и се разбрахме да отидем в сряда сутринта, ама към 10, че идеята ми е да отидем с градски транспорт за да видим как се стига до там, колко време се пътува и т.н. Жалко, че и времето го дават да е лошо, но поне ще го усетим как би било на есен.  Joy

Преди малко проверих дали са излезли класиранията в сайта на полиграфията, ама още не са, ако някой проверява на място или звъни по тел., ще съм благодарна за информация, нас ни интересуват най-ниските оценки на първо класиране и дали трябва да се прави нещо за участие във второ или автоматично се минава нататък.
 Все още не знам младежът къде ще иска да учи, аз май клоня най-много към Райнов, ама още не сме го видели и най-вече пропътували за да можем да преценим.
Ние много се колебаем между Н.Райнов и 51СУ.И двете не са ни удобни като местоположение.Гледам, резултатите от матурите на 12 клас са много ниски на Н.Райнов.Явно не се учат изобщо общообразователните ,но след 12 клас нали ще им трябват тези резултати.Довечера вече ще редим от списъка на МОН, че за другите нямаме шанс и на второ класиране.

# 279
  • Sofia
Изключително интересна стана темата, благодаря на всички включили се! За съжаление за някои от нас е късно вече да върнем лентата назад. И именно затова ще споделя и нашата история... Синът ми рисува с учител от 2 години... Първата година - аху иху, ок, не е било сериозно да речем. Тази година продължи с подготовката... някъде през януари видях, че прогресът не е сериозен и го записах при още един учител... Т.е от февруари ходи на рисуване по 2 пъти седмично при двама учители. Разбира се, намирам вината у себе си, че не съм намерила подходящите учители... Резултатите му са: 3.75 в Приложното, 4.83 във Фотографското и 3.15 в НУИИ... Крайно разочароващо за всички ни. Споделям и рисунки, за да се види какво не е достатъчно.... и моят съвет към бъдещите кандидатстващи е: проучвайте учителите внимателно и следете прогреса...

MardiGras, ако така е рисувало детето има доста проблеми и то свързани основно със светлосянката. Обемите не се четат добре, а и има едно основно правило, което тук е убягнало: "Най-тъмното в светлината трябва да е по-светло от най-светлото в сянката." Това е проблем, който личи най-много в кубчетата. Жалко, защото детето е направило добре по-трудното - нарисувало е добре предметите.
   Друг проблем, който виждам е, че стъпването на предметите не е добре. Не са разграничени и двете задни плоскости на фона например. Колонната сянка не трябва да е така "отрязана"...Ако това е рисувано с учител...не знам.

# 280
  • sofia
Ето на моя днешната работа от годишния изпит. Не е разбрал оценката си, щото било някаква лудница. Утре класната ще му каже.
Не е снимана хубаво, изрязана е отгоре.

# 281
  • София
Моята има петица на годишния, много е разочарована, имаше амбиции за повече. Ето я нейната рисунка

Скрит текст:

# 282
  • sofia
Ето няколко от миналата година към края на курсовете. Много ми е смотана камерата на телефона, ама тва е.

Йованка, младежът "компетентно" се изказа, че цилиндърът й бил "заострен". Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 20:21 от vesi1

# 283
Моят има 3!

# 284
Ето на моя днешната работа от годишния изпит. Не е разбрал оценката си, щото било някаква лудница. Утре класната ще му каже.
Не е снимана хубаво, изрязана е отгоре.

Прилича ми като за........шестица Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт