КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 642
  • 921
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря за чудесната среща и компания вчера! Днес е Еньовден, честит празник и стискам палци на всички! Simple Smile

# 196
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 О, Жана - прекрасно!  bouquet Колко полезна щеше да ни бъдеш от по-рано, ама късмет ще имат бъдещите седмокласници-художници!  Laughing

Иначе за подготовката на дъщеря ти, от чисто педагогическа гледна точка е много трудно родител да подготви детето си, тъй като е много трудно да бъде обективен, обикновено или имаме твърде големи очаквания и изискваме повече или обратното - побутваме и мислим, че детето се справя по-добре от реалното. Освен това за се подготви детето за конкретно тези изпити е необходимо да се знае точно какво трябва да умее, т.е. какви знания и умения трябва да получи и развие за да покрие необходимите критерии. Ако имаш познати в академията, които оценяват рисунките ще е добре да направиш проучване какво точно се търси, какво точно е необходимо едно дете на 13-14г да знае и умее за да изкара добра оценка и да влезе където желае. Simple Smile От там нататък ти можеш да си прецениш дали можеш да си достатъчно обективна към твоето дете за да го подготвиш добре без да го пресираш излишно или без да му даваш повечко, щото си е твоето. Simple Smile

# 197
  • Sofia
Жана /bg_paint/, добре дошла в темата и на теб!
Прекрасни, великолепни картини!
Благодаря ти, че пишеш и показваш свои работи!
Ще се радвам на присъствието ти и занапред Simple Smile
Браво на твоето момиче, от колко мъничка има конкретно желание!

# 198
   Здравейте! Моята дъщеря ще кандидаства другата година и аз ще имам /надявам се/ същите терзания като вас.  Художник съм и направих някои изводи тази година във връзка с това, че тя ходи на курсовете в "Илия Петров". Имам чувството, че много се спекулира от учителите, които дават частни уроци. Не искам да слагам всички под един знаменател, разбира се. Останах с чувството, че преподавателите дават грешна информация за това на какво ниво са децата. Явно има големи разлики от рисунките, които те носят в къщи и тези, които рисуваха сами последните дни. Учителите им "помагат", родителите остават с убеждението, че децата са много подготвени, но доста надделява икономическия интерес. Говорих с деца, които рисуваха там. Аз видях само едно дете, което личеше, че е готвено страхотно. Попитах кой го е подготвял, то се усмихна и ми разказа, че е ходило на уроци, но не е научило нищо от там. Готвено е от баща си...Жалко, когато го научиш от дете...
    На курсовете не им обесняваха почти нищо. Учители бяха рисували грешно по рисунките на дъщеря ми. Това беше доста шокиращо за мен. Грешките бяха очевидни. Не знам защо така, може би просто се отнасяха безотговорно. Тук също не искам да обобщавам...има и добри учители, вярвам го.
   Това не значи, че няма смисъл да се ходи на тези курсове. Хубаво е децата да свикват с обстановката, да видят нивото на другите, да преодолеят стреса от новото училище. Обаче не трябва да е основното място за подготовка, по-скоро е упражнение...Simple Smile
   Във връзка с оценяването...Имам много приятели учители-художници. Най-добрата ми приятелка дава дълги години уроци и е ръководител катедра в художествен институт. Повярвайте, те с един поглед знаят коя рисунка за колко е. Вчера гледа рисунките на детето ми. До милиметър знаеше къде са грешките. Надявам се да се оценява както трябва и да няма много "връзкари".
  Искрено пожелавам на децата да ги приемат според желанията. Аз сама съм изпитала платените влизания на гърба си. Вярно беше в "ония" времена и ми се иска да вярвам, че нещо се е променило в тези 35 години от тогава. Успех!!!
  П.С. Мен не ме приеха след 7-ми клас и ми се наложи да държа кошмарните тогава приравнителни изпити за влизане след 8-ми...

Жана аз съм на същото мение. По-напред споменах, че подготвях детето сама (поради същите причини като теб), последния един месец. Все пак даде резултат засега и съм доволна. Но както казва Амели единици са като нас, а останалите нали трябва да дадат децата на уроци някъде.
Навремето аз имах честа да ме учи добър учител, комбинирано с талант се получи. Майка и татко не са художници.
Къде иска да учи моден дизайн?
В Княгиня Мария Луиза са направили да се влиза само с оценки от матури. В приложните влизат с ниска оценка, защото има малко желаещи, а прекалено висок критерии. Мисля , че 4.39 беше най-ниската оценка на първо класиране.
Навремето аз бях като нея шиех от 10 годишна:). Тогава беше много модерно това. Честно казано в училището не развиха нищо от способностите ни. Дано сега да няма баби шивачки в часовете по практика в завода където ни водеха , а истински дизайнери.

Моята дъщеря иска най-много да учи живопис. Това най-много я влече. Постоянно рисува. Вкъщи пък е направила стената над бюрото цялата в графики.

# 199
Слагам една графика от курса и една от вкъщи на детето.  Тази с шишето е от курса, тази с крушата е във вкъщи.
И един леопард който  не съм довършила още:)[/img][/img]

# 200
Слагам една графика от курса и една от вкъщи на детето.  Тази с шишето е от курса, тази с крушата е във вкъщи.

# 201
  • Sofia
Благодаря ти.
Не виждам леопарда.
Хайде да си споделяме рисунки наистина!
Много става красиво и свежо по този начин.

# 202
Благодаря ти.
Не виждам леопарда.
Хайде да си споделяме рисунки наистина!
Много става красиво и свежо по този начин.

Трудно се справям с качването:) Не ми е довършен още.

# 203
  • Sofia

Рисувано вкъщи сам. Било му е за домашна работа.

Последна редакция: нд, 24 юни 2018, 11:37 от vihrogonche

# 204
  • Sofia

Пробният му изпит на уроците в 119. Училище. Той ходи там само около месец време обаче. Преди това не знаехме за тях.

# 205
  • Sofia

Пак домашно сам.

И заедно с учителката му от уроците:

За сравнение, първата му рисунка на обемни тела, след месец работа при художничката:

Снимах, но нищо не се показва! Пак ще опитам след малко. Батерията на телефона ми падна, а направо на компютъра няма как да стане, нали?

Колкото до мене, нито мога да рисувам така, нито разбирам от рисуване.

П.П. Не зная защо картината се обърна вертикално, уж по един и същи начин снимах.

Последна редакция: нд, 24 юни 2018, 11:57 от vihrogonche

# 206
  • Ланкър, планините Овнерог
Домашно по анатомия
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 24 юни 2018, 12:00 от Гита Ог

# 207
  • Sofia
За кой клас това и къде, Гита Ог? Извинявай, ако вече си писала.

# 208
  • Ланкър, планините Овнерог
За кой клас това и къде?
10клас в Приложното.

# 209
  • Sofia
Браво! Много са хубави!

Общи условия

Активация на акаунт