КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 884
  • 921
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Габриелас, след информацията от теб моят син е много спокоен и щастлив, благодаря ти! Kiss

# 496
Не е за вярване колко са се повишили баловете в МОНските училища спрямо миналата година. Все повече се притеснявам дали ще ни приемат в 51во и на второ класиране. Миналата година е имало спад само от 13 точки.

# 497
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Наистина покачването е огромно, аз очаквах да са по-високи баловете, но с по 10ина т., а за 51 са 30, за Райнов от 199 на 317! Обаче мисля, че за второ би трябвало да паднат много баловете, тъй като много от децата вече са се записали в у-щата към МК.  Peace

# 498
  • Sofia
Влизам да обясня откъде идва разминаването при нас! Благодаря на всички, които се интересуваха от класирането на моя син! Flowers Hibiscus

Той е приет на четвъртото си желание, с бал за това конкретно училище 329.500 точки, 140 СУ "Иван Богоров", паралелката Изобразително изкуство.

Питахте се защо не е приет в първото си желание, в ПГИИ "Проф. Николай Райнов", щом като минималният бал на първо класиране за там е 317.500 точки. И аз се питах, и пощурявах вкъщи, ... , преди да се сетя, че за тази паралелка балообразуването е малко по-различно. Балът му за първото му желание е 305.500 точки, тоест не му достигат точно 12 точки сега. Затова отиваме на второ класиране! Пресметнахме, че ако госпожата му по БЕЛ му беше писала 5 за годината, а не 4, щеше още сега да е приет в Райнов. Та ще чакаме и ще се молим до 12 юли.

# 499
А в 140 соу балообразуването не е ли същото. И там се взима оценката по БЕЛ и ИИ от дипломата. Питам, защото и моят син е приет там 10то желание.

# 500
  • София
Вихрогонче, ти се измъчи! Стискам палци да ви се получи с Райнов! И после ти трябва почивка с масажи и коктейли!

# 501
В някои училища е ИИ и ИТ,  а в други И И и БЕЛ.

На моя по ИИ и БЕЛ му писаха по-ниски оценки (дори не ми се коментира как му смъкнаха бала след НВО и способностите),  което му свали бала с 26т,  за някои паралелки.

# 502
И в двете е ИИ и БЕЛ, ако беше ИТ балът му щеше да е по-висок. По ИТ има 6ца, а по БЕЛ-5ца...

Както и да е...чакаме второ класиране и дано всеки бъде приет там, където най-много желае Simple Smile

# 503
  • Sofia
А в 140 соу балообразуването не е ли същото. И там се взима оценката по БЕЛ и ИИ от дипломата. Питам, защото и моят син е приет там 10то желание.

Почти същото е, но не точно! Оттам е разликата.

В 140 СУ се гледат годишните оценки по история и по изобразително изкуство, и по двете има шестици. А за Райнов гледат оценките по БЕЛ и по изобразително изкуство, а по БЕЛ има 4 за годината, а не 6. Оттам и разликите в бала. Къде са 329.500, къде - 305.500... Ехей!

Аня, поизмъчих се, да, но ако стане в Райнов - направо Kiss

И така ми се е вдигнал адреналинът, че изобщо не ми се спи още. Добре, че домашните гледат мача още. Но след малко усещам как всички дружно ще се запътим към креватите вече. Лека нощ, момичета мили!

# 504
  • Sofia

На моя по ИИ и БЕЛ му писаха по-ниски оценки (дори не ми се коментира как му смъкнаха бала след НВО и способностите),  което му свали бала с 26т,  за някои паралелки.

С 24 точки. Много е гадно, нали? И при Алекс писаха по математика и по БЕЛ четворки за годината.

# 505
Да, обадиха ми се преди малко от художествената, че сме приети на второ класиране, явно информирането ще е лично по телефона. Ние освобождаваме мястото там, успех на другите, които чакат.  
В художествената ли освобождавате?
Да 😊 и още едно дете което познаваме, също.
Моля, напишете ми дали ви има (вашето и другото дете) в днешния списък за второто класиране.

Има ни в днешния списък, другото дете също + Lil, значи общо три места освобождаваме Simple Smile
anibet вие кое училище избрахте и каква специалност?
2] Ние сме в Приложната с моден дизайн 😊
Да, обадиха ми се преди малко от художествената, че сме приети на второ класиране, явно информирането ще е лично по телефона. Ние освобождаваме мястото там, успех на другите, които чакат.  
В художествената ли освобождавате?
Да 😊 и още едно дете което познаваме, също.
Моля, напишете ми дали ви има (вашето и другото дете) в днешния списък за второто класиране.

Има ни в днешния списък, другото дете също + Lil, значи общо три места освобождаваме Simple Smile
anibet вие кое училище избрахте и каква специалност?
[/quote] Ние сме в Приложната с моден дизайн 😊

# 506
Успех
Дано Ви приемат в желаното училище!

# 507
Успех
Дано Ви приемат в желаното училище!
Благодаря!!! Желая същото и на вас и на всички, които чакат следващо класиране!!!
Като чета майките от миналите години, накрая за всички деца има места. Само дето си късаме нервите.
Но докато не мине си се притесняваме.

Само някой да не забрави, че се подава заявление за второ класиране за училищата към мон.

Заявление за участие във второ класиране – в края на документа:
https://mon.bg/upload/14477/pr_zap-pril-2_7klas-230218.pdf

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 09:38 от lkjh1

# 508
  • София
Аз се свързах преди малко с НПГФП.Класирането е това, което е на сайта.Няма да изнесат друго.На освободените места записват следващите по резултат.Всеки кандидат трябва да си следи като се обажда и пита, дали е дошъл неговия ред.Евентуално и те се обаждат на приетите да ги питат.В момента записват с най-нисък резултат 5,00.Нашия е 4,25 и може би другата седмица ще има някакъв шанс.Просто страхотна организация.Общо взето няма прозрачност кой записват точно.
Ние днес след обяд или утре сутринта отиваме да се запишем в Н.Райнов.

Вихрогонче вие имахте по-висок резултат, така че сигурно ще ви приемат някоя специалност.

# 509

С 24 точки. Много е гадно, нали? И при Алекс писаха по математика и по БЕЛ четворки за годината.

Ха-ха, да 24т. са, при нас проблемът с математиката е семеен!  Joy
И, да - много е гадно, гадно е защото преди матурите и способностите, госпожата по ИИ беше казала, че ще му пише 6, на мен го каза, когато разпитвах за изпита, а когато изкара сравнително добри резултати на НВО и 100т на способностите след това - хоп, написаха му 5 по ИИ! По БЕЛ цяла година се движи м/у 4 и 5, на НВО има почти 5 и накрая му писа 4, понеже често идвал без домашно, иначе бил по-добре от повечето си съученици, някои от които са получили поощрение в оценките.  Tired Всъщност ако не го бяха порязали така, неговото училище щеше да е на 1 място, ама добре се получи така, тъй като пралелка с ИИ в НСУ "София" на 1 класиране няма, т.е. никой не го е писал 1во желание, което означава, че вероятно няма да се сформира изобщо паралелка (както мин година) и щяха да го навиват да запише хуманитарен профил. Иначе училището не е лошо, аз го харесвам и явно си изискват от децата повече дори от доста по-елитни училища, поне до 7кл, ама малко имат проблем с управлението и явно парите.

lkjh1. кога излиза трето класиране в художествената, вие за там чакате нали?
 За местата - да, не просто има места за всички, но и остават незапълнени, все пак не са толкова много децата, които искат да се занимават с ИИ.  Wink

Ние ще се записваме в Райнов утре, днес ще го пратя да си вземе картона от у-ще и ако има други документи, та ако някой ходи днес - моля да сподели какво искат в Райнов и трябва ли ни отпусно?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт