КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 746
  • 921
  •   1
Отговори
# 615

Щом не го усещате като вашето училище значи е така вихрогонче.
Чакаме другата седмица пък да видим.

# 616
  • София
Вихрогонче,аз също се безпокоя от местоположението на Н.Райнов,още повече,че детето ми е момиче.Покрай изпитите ходихме във всички училища с рисуване,освен в това.Дъщеря ми го хареса от сайта и фейсбук, и затова го сложи на първо място.Когато го разгледахме отвътре, много ми зарилича на Художествената гимназия.То си е типично творческо училище,докато 51СУ и Фотографското по-скоро не са.На дъщеря ми това много и хареса,защото тя досега беше в гимназия,от където често се прибираше с главоболие,заради шума и блъсканицата.
Тук във форума има две майки,чиито деца учат в Райнов и се изказват много положително.Освен това съвсем скоро,моя приятелка ми каза,че на нейна колежка дъщеря и го е завършила тази година и са много доволни.Момичето се е записало направо втори курс „Анимационно кино” в НБУ,а това е и мечтата на дъщеря ми.
Макар че се записахме и аз имам много резерви относно училището.Има шанс и на нас да ни се обадят от Фотографското,но ако не е анимация,дъщеря ми едва ли ще иска да се запише.
Изобщо много е трудно да направим най-добрия избор за децата си и много често грешим.Поне аз мисля,че сбърках с училището от първи до седми клас и затова сега ще оставя дъщеря ми да избере.Искам да се чувства добре и да ходи с желание на училище.

# 617
  • Sofia
Габриелас, нека стане това, което е най-ДОБРОТО за нашите деца! Flowers Four Leaf Clover Two Hearts Kiss
Радвам се, че след моето мнение не настана война в темата! Не ми беше това целта.
Но исках да споделя честно нашите първи впечатления какви бяха за Райнов.
Днес е понеделник. Според думите на двете директорки /или секретарките им?/, на които звънях и в четвъртък, и в петък, ...  точно днес, утре и вдругиден ще са дните, в които ще звънят усилено, за да си запълнят свободните места. Говоря за Фотографското и Приложното. Казаха ми, ако не ми звъннат те по телефона, АЗ да го направя отново, спокойно, след 16 часа, за да имам най-актуалната информация.
Така че ако някоя още се чуди или й е неудобно - да спре веднага!
Самите училища очакват и се надяват и на нашата активност!
Желая късмет, успех и приемане в най-хубавото място, на всички - точно там, където най-много им харесва!

# 618
Габриелас, нека стане това, което е най-ДОБРОТО за нашите деца! Flowers Four Leaf Clover Two Hearts Kiss
Радвам се, че след моето мнение не настана война в темата! Не ми беше това целта.
Днес е понеделник. Според думите на двете директорки /или секретарките им?/, на които звънях и в четвъртък, и в петък, ...  точно днес, утре и вдругиден ще са дните, в които ще звънят усилено, за да си запълнят свободните места. Говоря за Фотографското и Приложното. Казаха ми, ако не ми звъннат те по телефона, АЗ да го направя отново, спокойно, след 16 часа, за да имам най-актуалната информация.
Желая късмет, успех и приемане в най-хубавото място, на всички - точно там, където най-много им харесва!

Защо трябва да става война ?! Тази тема е за това всеки да изкаже мнението си и да намери правилното училище за детето си. Ако трябва да съм честна ...да в началото малко ме жегна това ,което прочетох ,но после си казах Белла спри ...какво ти става нима ти хареса някои от другите училища...хората имат право сами да решат.  Ние учим В Райнов  сина ми го хареса и него избрахме , въпреки че училището не покри очакванията ми /попаднах ме в лош клас/ . Но сега като се замисля ..просто всичко е на късмет, така че избора е САМО ВАШ и НА ВАШИЯ СИН.  Той трябва да учи там ,където ще му бъде приятно и ще ходи с желание.

# 619
  • Sofia
Защото съм в бг-мамма от повече от 13 години време вече.
И защото знам от личен опит колко лесно се израждат някои теми.
Един да каже нещо малко по-различно от масата, и всички гракват в дружен хор срещу него.
Почват обиди, лични нападки, става грозно и неприятно за четене и писане.
И вместо форум за подкрепа, става истинска словесна война.
Аз затова обичам толкова настоящата седмокласна тема и тази тема с рисуването.
Тук усещам да витае една дружелюбност, която много ми допада и която изпитвам и аз към другите.

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 11:06 от vihrogonche

# 620
Защото съм в бг-мамма от повече от 13 години време вече.
И защото знам от личен опит колко лесно се израждат някои теми.
Един да каже нещо малко по-различно от масата, и всички гракват в дружен хор срещу него.
Почват обиди, лични нападки, става грозно и неприятно за четене и писане.
И вместо форум за подкрепа, става истинска словесна война.
Аз затова обичам толкова настоящата седмокласна тема и тази тема с рисуването.
Тук усещам да витае една дружелюбност, която много ми допада и която изпитвам и аз към другите.
Напълно си права - тази тема е такава, каквато трябва да бъде - място за споделяне, съвети, помощ, подкрепа.
И аз съм попадала на теми в бг мама, където се излива такава злоба, че ми се отщява да чета, камо и да пиша.
Наистина благодаря на всички, особено на тези, които вече бяха изминали седмокласния път!
Пък догодина и ние ще можем да помогнем с нещо на следващите GrinningFlowers BouquetFlowers Rose

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 13:02 от lkjh1

# 621
Бъдете сигурни, добрата новина пътува към вас, още малко и ще забравите всички неволи покрай това тягостно чакане, търпението ви ще бъде възнаградено! А после, много творчески успехи 😊

# 622
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Вихрогонче,  Hug
Хич не се притеснявай да изказваш мнение, важно е за тези, които ще четат темата нататък, за да могат да си изграсят реална представа за различните училища. Освен това е неоспорим факт, че базата на Райнов е далече и е стара. Това и аз го коментирах, даже на срещата с директорката стана въпрос и жената обясни, че това е била единствената сграда която са намерили и е можело да им дадат за да направят училището. Вътре също е старо, но върху малкото, което са им дали, се вижда как се гради изкуство и точно това нас най-много ни очарова.  Laughing Как върху старите стени са изрисувани различни картини, висят различни инсталации, на стените има картини, а по пода произведения от керамика и др., на ученици и преподаватели и всичко това, в съчетание с новите технологии в кабинетите, където се създава анимация и 3д картини.  Grinning Обаче, аз съм си шантава, както се видя и харесвам такъв тип контрасти, нормално е за повечето хора да не е така, а и всеки търси нещо различно и щом не сте го почувствали като вашето училище, значи не е вашето и ще дочакате полиграфията или приложната.  Laughing Тъй, де - всеки ще си намери неговото си място. Тъй или иначе във всички училища има и хубаво и лошо, и важното е в училището, което си изберат хубавото за конкретното дете, да е повече.  Grinning

Ние сме на дивотия на морето, та от тук сградата на Райнов си е направо модерна работа!

# 623
  • София
НПГФП  и 51СУ са най-лъскави.Художествената гимназия и Приложното също отвътре са за ремонт,но изглежда и те нямат достатъчно средства.
Вихрогонче, не ти ли се обадиха от НПГФП или Приложното?Чакаме да се похвалиш.

# 624
НПГФП  и 51СУ са най-лъскави.Художествената гимназия и Приложното също отвътре са за ремонт,но изглежда и те нямат достатъчно средства.
Вихрогонче, не ти ли се обадиха от НПГФП или Приложното?Чакаме да се похвалиш.
Художествената ми се стори, че има една нова боя тази година, миналата беше по - застаряло 😁.
 Всеки път си мисля, че трябва да се даде възможност на децата да ги изрисуват гимназиите отвътре!

# 625
  • софия
уф последните дни само ви изтървам! Вихрогонче, правилно правиш като споделяш! Най-трудно е човек да си изкаже честните виждания, но тук до сега всички са с правилна нагласа за взаимопомощ и информация, кой с каквото може да е полезен!
 И, вихрогонче, тая седмица да ни се похвалите вече! Така ви орисвам!

# 626
  • Sofia
Вчера следобед звъннах и в двете гимназии - Приложното и Фотографското.
Но не писах тук, защото ми беше лошо и си легнах много рано - към 20.30 часа.
От Приложното ме уведомиха, че всичките им места са вече запълнени и че ако това се промени, вече те ще звънят, аз да нямам грижа за това.
От Фотографското ми казаха същото, каквото и в петък, за съжаление - че са стигнали до дете с оценка 4.90. Е, в петък казаха за 4.91. Все тая. А ние сме с 4.66.
Не зная защо, но имам чувството, че още не е късно... все си мисля, че ще бъдат приети всички деца с над 4.50. За Фотографското говоря.
Амели, благодаря ти и на теб!
Не съм, благодаря ти!
Чудех се до последно дали да разкажа какво видяхме в съботата отвънка, но реших, че по-добре е да разкажа.
Днес и утре май ще се решава!

# 627
  • София
Е, тепърва ще излиза второ класиране и още деца ще отпътуват към монските училища.

# 628
  • Sofia
Е, тепърва ще излиза второ класиране и още деца ще отпътуват към монските училища.

Хи-хи, аз на това се надявам, честно казано!

# 629

Чудех се до последно дали да разкажа какво видяхме в съботата отвънка, но реших, че по-добре е да разкажа.

Стана ми любопитно..и, какво видяхте..

Вчера се разчетох в предишните теми от минали години и забелязах, че от Фотографското до последно са звънели, за да си запълнят местата. Така че, търпение и стискам палци за вас. :*

Общи условия

Активация на акаунт