От Великобритания до България – Превоз и закупуване на поръчките ни – 17

• 54 343
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Cia maritima, наистина ли мислиш че само ти и още 3-4 човека пазарувате от Окадо Grinning

# 436
  • София
И на мен последните 3 поръчки изобщо не са отразени в GGBG, все от ocado. Утре ще звъня да питам всичко наред ли е с последната ми поръчка, че така ми е много тъпо като не ми го отразяват в профила.

# 437
Cia maritima, наистина ли мислиш че само ти и още 3-4 човека пазарувате от Окадо Grinning

НЕ ,става въпрос за определени неща които пазаруваме  и сме 3 4 ма които ползваме за доставка до Бг тази фирма  от офиса в Бг знаят кои сме с тези поръчки ,сега се надявам да съм разбран.Далеч съм от мисълта да сме само 3ма.
Имали някой запознат с правата ни при пазаруване от Англия?
Ако откажат тракинг тогава какво се случва?Ще възстановят ли сумата или ще пия студена вода?

Последна редакция: нд, 02 дек 2018, 09:28 от cia_maritima

# 438
  • Sofia
Ако откажат тракинг тогава какво се случва?Ще възстановят ли сумата или ще пия студена вода?

Търговците не са длъжни да предоставят тракинг. При неуспешно доставяне на пратката, предполагам, че правят разследване с Royal Mail / куриерската фирма, с която са пуснали поръчката.

# 439
Благодаря бо аз как да докажа на Ггбг че пратката е при тях и респективно от къде да зная как ще или процедират в Окадо?

# 440
  • Sofia
Ами, от GGBG нали са ти казали, че категорично не е при тях? Т.е. в момента по-скоро трябва да се обърнеш към търговеца и да му обясниш, че не си получил последната си пратка. Моят съвет е да не им споменаваш, че всъщност, се намираш в България и ползваш услугите на фирма-превозвач, защото това може да е само в твой ущърб.

# 441
  • София
Според мен натисни ГГБГ, ако имаш статут, че са доставили пратката.  Точно по този път мина една позната пак с проъчка от Окадо и с ГГБГ, накараха я да контаксва Окадо, после да им прати фактурата и в крайна сметка намериха стоката и. От тогава си имам едно на ум с доставчиците по принцип, изобщо не знам какво ще стане в случай на загубена стока, крайно неясни са ни правата, затова пазарувам вече за по-малко пари (които в крайна сметка от окадо са минимум 90-100лв, не са толкова малко, но не може да пускаш поръчка за по-малко от 40 паунда така или иначе) и си стискам палци всичко да е наред.

# 442
Какво толкова пазарувате от този Окадо и как не се вижда за кого е пратката? В торба ли идва вместо в кашон с етикет?

# 443
Какво толкова пазарувате от този Окадо и как не се вижда за кого е пратката? В торба ли идва вместо в кашон с етикет?
да в торба са, насипни. Тук проблема е за търговците от бг, които купуват по-големи количества без да имат специална договорка с превозвача и търсят права за липсващата стока. Например памперси. 

# 444
Според мен натисни ГГБГ, ако имаш статут, че са доставили пратката.  Точно по този път мина една позната пак с проъчка от Окадо и с ГГБГ, накараха я да контаксва Окадо, после да им прати фактурата и в крайна сметка намериха стоката и. От тогава си имам едно на ум с доставчиците по принцип, изобщо не знам какво ще стане в случай на загубена стока, крайно неясни са ни правата, затова пазарувам вече за по-малко пари (които в крайна сметка от окадо са минимум 90-100лв, не са толкова малко, но не може да пускаш поръчка за по-малко от 40 паунда така или иначе) и си стискам палци всичко да е наред.
От Ггбг казват че Окадо вече не издавали фактури не зная дали е така но такава голяма фирма да не издава документ не ми се вярва.Аз им показвам в профила си поръчката  че е платено пе е доставено но се пънат нещо.От Окадо ми обясниха че вземат пари алед направена доставка.Кой лъже не зная   но и това ще се разбере с времето.100% имат мн забавени доставки за Бг не само от този сайт и се надявам с този курс да излезнат и моите.Поръчките са в 2 последователни дни хайде едната да я е откраднал някой или да е оставена след работно време но и 2те да са с една съдба вече не ми се вярва. А някой пазарувал ли в от Окадо с друг превозвач  до Бг дали има проблеми и с тях да зная за напред,те ако ме издават фактури трябва да го правят към всички адреси не само към Ггбг.А и в профила ми излишно е записано ID и винаги пиша час за доставка който искат от Ггбг.

# 445
А Окадо и Асда май спряха доставките до GGBG и до Габиели

# 446
Доколкото знам е напълно възможно да не издават вече хартиена фактура, а да  имаш опция да си я изтеглиш от профила. Това ми обясни превозвач, когато е получил стока от друг подобен сайт без фактура. И ако не се допитат до теб какво си поръчал, става мазало според мен при разпределянето.

# 447

И Морисънс също май от известно време не доставят до Габиели. Поне при мен отказваше доставка до техен адрес. От Окадо отдавна не мога да пазарувам към Габиели.

# 448
Напротив даже от Ггбг ни казаха да се ориентираме към Асда преди имаха проблем с тях след това с Морисън сега с Окадо. И ако не им доставят пратки би било коректно да но информират на време не да се правят на луди.Сега в сайта има с червен надпис че не е препоръчително да се пазарува от няколко сайта  но и Ггбг не се отказват нали пратките били пари а ние клиентите сме будали и се сърдят като някой се обади в НАП.

# 449
Естествено че пратките са пари. Хората правят бизнес, а не благотворителност.

Общи условия

Активация на акаунт