Венеция /Тема 6/

• 70 951
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Не скърбете, по-добре малкото време да се използва за повече Венеция, отколкото за път и още съвсем различни впечатления.
Свързана с изкуството сграда - Teatro La Fenice. Премиерата на Травиата и други големи творби е била там. То почти всяка сграда във Венеция има отношение към изкуството, но тази е някак най-официално дом на музиката и театъра.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 10:57 от Grizantema

# 511
исках да хвърля пъпчето на малката някъде в Италия.
Замислила съм го откакто се родила и досега го пазя, защото не сме имали път натам.
На мен също ми хрумна подобна идея, предвид споделената ни любов към Италия. Само че си мислех за "Ла Скала" в Милано или университета в Болоня. Blush
Ако трябваше да бъде точно във Венеция - хмм може би и аз щях да избера театър „Ла Фениче“.

# 512
Музеят на Пеги Гугенхайм - за хвърляне на пъп.🙂

# 513
  • София
Здравейте, щерката става на 18 г. през октомври, а имат и повод с гаджето, та купихме билети до Тревизо 21-24.10.
Имам следните въпроси, защото последно бяхме през 2016 и някои неща не ги помня, а поради позването на рент-а-кар не съм се сблъсквала челно с трансферите:
1. за младежките 3-дневни карти за вапоретите трябва ли международна младежка карта или само л.к./паспорт за удостоверяване на възрастта е достатъчно ? През 2016 най-малката щерка беше на 6, та май само паспорт показах на касата.
2. как е по-добре да се купи трансфера Тревизо - П.Рома - от Раян, на място ? Колко време да си предвидят на връщане. Обратният полет е в 12.20 ч (чета противоречива информация от 40 м до 2 ч). В 8 ли да хванат трансфер или може и в 9 ? (ще са само с ръчен)
3. с ограничен бюджет са, но искат да си плащат всичко сами, та tips &tricks в тази посока ще са ми полезни  - те са проучили супери, Макдоналдс Sad и т.н., но им е първо самостоятелно пътуване и са/сме малко притеснени.
4. препоръки за гондола може би - цени, маршрути
5. бюджетно настаняване във Венеция - младежко място например. (Местре и Лидо е по-евтино, но мисля, че романтиката на нощна Венеция си заслужава. Букнах нещо през Букинг, но приемам препоръки.

# 514
  • In transit
Bibi, за нещата, които си питала не мога да съм ти полезна, но се сетих, че имаше някакви младежки карти ISIC и още някакви на ДСК, с които важат в Европа и дават намаления на различни атракции, магазини, музеи и прочие.
Намерих ги: https://www.youthcard.bg/ и https://usitcolours.bg/bg/karti-namalenia/iytc-karti/102 Може да има и други подобни.

Една приятелка хвърли пъпа на дъщеря си във фонтана ди Треви Grinning

# 515
Благодаря ви на всички за предложенията.

# 516
И аз за там се сетих. А и в района на и като цяло около моста на Академията е чудесен избор 😁 и вода има колкото искаш!
Музеят на Пеги Гугенхайм - за хвърляне на пъп.🙂

# 517
  • София
Здравейте, щерката става на 18 г. през октомври, а имат и повод с гаджето, та купихме билети до Тревизо 21-24.10.
Имам следните въпроси, защото последно бяхме през 2016 и някои неща не ги помня, а поради позването на рент-а-кар не съм се сблъсквала челно с трансферите:
1. за младежките 3-дневни карти за вапоретите трябва ли международна младежка карта или само л.к./паспорт за удостоверяване на възрастта е достатъчно ? През 2016 най-малката щерка беше на 6, та май само паспорт показах на касата.
2. как е по-добре да се купи трансфера Тревизо - П.Рома - от Раян, на място ? Колко време да си предвидят на връщане. Обратният полет е в 12.20 ч (чета противоречива информация от 40 м до 2 ч). В 8 ли да хванат трансфер или може и в 9 ? (ще са само с ръчен)
3. с ограничен бюджет са, но искат да си плащат всичко сами, та tips &tricks в тази посока ще са ми полезни  - те са проучили супери, Макдоналдс Sad и т.н., но им е първо самостоятелно пътуване и са/сме малко притеснени.
4. препоръки за гондола може би - цени, маршрути
5. бюджетно настаняване във Венеция - младежко място например. (Местре и Лидо е по-евтино, но мисля, че романтиката на нощна Венеция си заслужава. Букнах нещо през Букинг, но приемам препоръки.
Ние бяхме през април и за картата на детето, което е на 15 год., искаха да видят само лична карта.
Трансферът ние си купихме предврително, но не от сайта на Раян, а на автобусната фирмата. Масово останалите хора си купуваха на място. До автобуса продават билети. Те са без час. На отиване нямаше почти никой в рейса, но на връщане не съм сигурна, че всички желаещи успяха да влязат. Затова да отидат по-рано преди тръгването на автобуса. За трансфера мисля, че беше обявено, че рейсът пътува 1:30ч., но стигна по-бързо. Всъщност на отиване седя и чака на гарата в Местре и се забави малко.
С влак е по-евтино придвижването, но не съм го ползвала и не мога да дам подробности.

# 518
Колко струва този трансфер? От летище Тревизо до Тревизо гара има директен автобус ( 4 евро) и пътува 10 минути. След това има много начесто влакове до Венеция Санта Лучия и Венеция Местре по около 4 евро и се пътува ~30 мин. Да си преценят. А за навръщане нека си предвидят 2 часа, най-много да висят в чакалнята, която не е много голяма. А не да са напрегнати.

# 519
Какви са пък сега тези стачки, могат ли някъде да се видят следващите дати?

# 520
  • Milano
bibi, гондолите имат фиксирани цени - 80 евро/30мин.,120 евро - 50мин. Това през деня. Вечер след 18-19ч са по-скъпи - 100 евро - 30 мин.

# 521
Да, и аз това го четох.
Ние ще сме комбинирано, с група и мисля ни бяха 20 евро или 25,нещо от сорта, на човек.
Ние не държим да сме сами, въпреки, че сега ме е малко яд, но пък поне ще се возим.
Мацки, много ли е влажно във Венеция?
Подобно на Варна примерно.
Питам,защото се чудя да влача ли пресата. Или да си ходя с естествената ми чуплива коса.
Като така и така яко ще се накъдри. Да си спестя носенето и на уреди за коса.

# 522
.... бюджетно настаняване във Венеция - младежко място например. (Местре и Лидо е по-евтино, но мисля, че романтиката на нощна Венеция си заслужава. Букнах нещо през Букинг, но приемам препоръки.
bibi, погледни това дали ще ти допадне: https://www.booking.com/hotel/it/casa-accademia-venice.html?aid= … mp;activeTab=main Нямам лични впечатления от самото място, но квартала на мен лично ми носеше младежки дух Simple Smile, а цената от малко над 300 евро за 3 нощувки във Венеция ми се струват ОК. Каква е цената на тези тридневни младежки карти, че ние бяхме отседнали в апартамент на Salizada San Lio и обикаляхме през цялото време пеша, не ни се е налагало да ползваме транспорт на място?!

# 523
  • София
Всъщност е със 100 евро отгоре, сравнено с това, което сме букнали сега с опция безпл.анулиране. Иначе изглежда добро, сложила съм го в любими и следя за оферта в посл.минута.
За младежи 3-дневната карта за вапоретите е 20 евро, вместо 30.

# 524
  • София
Bibi, бях с дъщеря ми във Венеция в края на юни. Бяхме си купили още оттук  City Pass на Venezia Unica. Ще те излъжа за точната цена, 100 и няколко евро беше, като за нея заради студентски права беше  по-малко. Но тя включва транспорт всякакъв (вапорето, рейсове в Местре, без гондоли , естествено) + посещението на много музеи и църкви.  Това в рамките май на 3 дни,  може и 4 да бяха, ще погледна по-късно, ако те интересува. Рейсовете от Treviso спират на гарата в Местре,  на самия паркинг има пункт на Venezia Unica,  там ни дадоха  картата за транспорт и билета с кода за влизане в музеите  - (доколкото помня, сигурно все пак пропускам нещо)  Palazzo Ducale, Museo Correr, археологическият музей, Biblioteca Nazionale Marciana, Fondazione Querini Stampalia , няколко църкви...

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 08:14 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт