Венеция /Тема 6/

• 70 835
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Забравих да кажа,че никой не носи  маски в транспорта .Единици бяха тези като нас,които бяха с маски във влака.И в самолета имаше само 2-3 -ма.Всички си ходят сополиви,кашлят,но на никой не му пука.Така,че никакви Ковид мерки не важат.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 15:10 от macapisa

# 631
Така е.
 Но пък във Венеция навсяъде се носеха лятото. И във влака правеха забележки и във вапорето и абсолютно във всеки транспорт.
Всички носеха, без изключение.
Ха решиш дори да я смъкнеш, веднага ти правят забележки.
Много стриктно беше. Но само в обществения транспорт.

# 632
Ние си ги носихме,че  все пак повечето бяха хремави, не ни се разболяваше ,а и знаеш ли -страх ни беше -някоя глоба да не отнесем:)така и не разбрахме дали са задължителни в транспорта им.
Иначе местните си ги носиха в автобусите.
И още нещо да споделя-Венеция за да ви хареса трябва пеш да я обиколите.Такива улици,заведения,магазинчета ,площадчета-супер е !Непрекъснато се натъкваш на нещо красиво..От вапаретото остава скрито.Че даже и се губиш -на места бяха  такива тесни улички,че направо онемяваш.Дори да не знаеш къде си-следвай потока от хора-златно правило.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 18:33 от macapisa

# 633
Ние си ги носихме,че  все пак повечето бяха хремави,а не ни се разболяваш е ,а знаеш ли някоя глоба да не отнесем-така и не разбрахме дали са задължителни в транспорта им.Иначе местните си ги носиха в автобусите.
И още нещо да споделя-Венеция за да ви хареса трябва пеш да я обиколите.Такива улички,заведени,магазинчета ,площадчета-супер е Непрекъснато се натъкваш на нещо красиво..От вапаретото остава скрито.Че даже и се губиш -на места такива тесни улички са,че направо онемяваш.Дори да не знаеш къде си-следвай потока от хора-златно правило.

Задължително е. Има закон.
Точно така е за уличките. Ние много вървяхме, без да се презорваме и беше много очарователно.
И винаги следвахме хората.
Едната вечер останахме до късно и беше направо страшно из тесните улички.
Как са се оправяли едно време аз не знам.

# 634
  • Milano
Не е задължително от 01.10.22.
Аз в транспорта си я нося, както и доста хора.

# 635
Не е задължително от 01.10.22.
Аз в транспорта си я нося, както и доста хора.

Значи е отпаднало.
На нас Юли ни казаха, че марушаваме законите на страната ако не с носим.
Все се каня да те питам Реджина, ти там ли живееш? ☺️

# 636
Реджи живее в Милано.

# 637
Май отпаднаха за цяла Италия. Иначе през август във водното такси не ни караха да слагаме, явно не ги водят обществен транспорт. На корабчето до Бибионе с Armonia Viaggi също бяхме без.

# 638
  • София
През май/юни, ако случайно си забравил да сложиш маската, човекът от вапоретото, действащ с въжетата, напомняше на  неносещия да я сложи ПРЕДИ да се качи. В рейсовете си имаше мониторчета/табла, напомнящи за задължителното носене на маски. Текстът винаги беше за FFP2 маска, но си имаше доволно много хора и с хирургичните маски и никой не им правеше забележка. Друго ми е интерeсно, преди броени дни гледах в нета  видео от гостуването на много нашумяла италианска глем рок група в едно предаване веднага след  излизането на новата им песен/клип. Всички до един в публиката бяха с маски, при това определено FFP. Значи вероятно за затворени помещения още са задължителни или..

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 22:35 от пенсионирана русалка

# 639
  • Milano
Само в болнични заведения и старчески домове са задължителни все още до края на месеца после ще видим.

Организаторите на такива срещи могат да имат такова изискване (за маски), но в частност, не е общо изискване.

# 640
Привет на всички!

Хвърлихме се в дълбоките води и взехме билети до Тревизо за събота вечерта.
2 възрастни + 3 големи деца
Имам въпрос за деня ни във Венеция:
Наели сме кола от Тревизо. Ще преспим там, заради вечерния полет и на сутринта се колебая дали:
1. Да паркираме в Местре и после с автобус/влак?
2. Да паркираме направо на паркингите на Венеция

Ценово като че ли ще е едно и също за 5 човека (около 30Е), но се чудя дали няма да е много натоварено и объркващо като трафик в неделя да влизаме към Венеция.
Благодаря предварително!

# 641
  • София
Скрит текст:
Привет на всички!

Хвърлихме се в дълбоките води и взехме билети до Тревизо за събота вечерта.
2 възрастни + 3 големи деца
Имам въпрос за деня ни във Венеция:
Наели сме кола от Тревизо. Ще преспим там, заради вечерния полет и на сутринта се колебая дали:
1. Да паркираме в Местре и после с автобус/влак?
2. Да паркираме направо на паркингите на Венеция

Ценово като че ли ще е едно и също за 5 човека (около 30Е), но се чудя дали няма да е много натоварено и объркващо като трафик в неделя да влизаме към Венеция.
Благодаря предварително!

Fata
Да, тези вечерни полети са неприятни, преди бяха около обяд. Но, при положение, че сте решили да нощувате в Тревизо, защо ви е необходима колата?
Наскоро взехме кола в Тревизо, но обикаляхме Венето, около 1000 км., така е необходима.
Но само за Венеция, не.
Нощувайки в Тревизо или Местре, опцията е влак, надеждно и удобно, спира на Гранд канал.
От летището на Тревизо до хотела имате достатъчно варианти да стигнете евтино с транспорт, дори вечер.
Описвала съм го няколко пъти.

# 642
  • София
Скоро с мъжа ми има 10 годишнина и искам да организирам пътуване до Венеция. Лошото е, че няма на кой да оставим децата, малкото е на 5 г. В тази връзка не знам дали ще може да обикаляма пеша дълго време, а и не съм сигурна какви забележителности ще предизвикат някакъв интерес у децата.
Освен това за съответния период има евтини билети с продължителност на престоя - 5 и 8 дни, като вторият, като по-скъп вариант не ми харесва толкова. Но пък ще може да отидем до Верона или Падуа.
За колко време ще може да разгледаме Венеция, било то и по вода?
Ако решим да разгледаме и Верона например ще ни трябва ли кола?
Кои забележителности са най-интересни, особено за семейства с деца?
Карнавала заслужава ли да се види и има ли голямо струпване на туристи (4-21.02.2023 г.)?

# 643
Според мен за Венеция ви трябват поне 2 дни - един за самия град и един за островите.
До Верона има добър железопътен транспорт, не ви трябва кола. Можете да го разгледате за ден.
За още един ден можете да включите Падуа, прекрасен град. Пътьом можете да спрете и във Виченца, отново с влак.

# 644
  • София
Благодаря за отзива. Май ще изчакам да видя темпото с децата и тогава ще преценя за евентуално посещение на Верона. По-назад в темата мернах карта за основите интересни места за посещение във Верона. Запазих си я и ще я имам предвид. Сега ме притеснява пътуването към Венеция и настаняването: полета ни каца късно - 20,20 ч. Харесах апартамент в Лидо близо до спирката на воапаретата, цените за края на месец януари са доста добри, но пътуването ще е ужасно дълго. Автобусите за трансфер са на 45-50 мин., а водния транпорт до Лидо приключва до към 9 ч. След това може да хванем единствено линия 14, но от Сан Марко, като корабчетата са на 45-50 минути. Голяма пътешествие ще е ... Аз ли нещо не разчитам правилно разписанието или наистина е така: https://muoversi.venezia.it/en/content/orari-servizio-di-navigazione-0

Общи условия

Активация на акаунт