Венеция /Тема 6/

• 70 945
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Ние направихме маршрут във Верона по сл.начин. От гарата хванахме автобус до Кастел Сан Пиетро. От авт.спирка се качихме до него с фуникуляр, че тогава валеше. После пак фуникуляр и вече пеша - Дуомото, др.черква до нея( Св. Анастасия май) , ядене, къщата на Жулиета, отвън Арена ди Верона и на финала замъкът и оттам на гарата обратно до Бергамо, където спяхме. Ние, обаче, хванахме много ранен влак ( към 7 часа, и вечерта пак някъде толкова за обратно).

# 481
  • Milano
По-добре е да отметнат Арената и къщата на Жулиета рано ако ще влизат, заради тълпите.
И да проверят дали когато ще ходят няма някой концерт или друго събитие.
Но който как предпочита.

# 482
О, да. Ние, като ходихме, си имаше опашка, но вървеше бързо.
Реджи , може ли да питаш твойте хора за място, даже не толкова за хапване, колкото за Аперол, да не е туристик. И все още ли е тая такса покривка, пише ли я или трябва да питам. Че сърцето още ме боли като бяхме в Милано - 5 човека, 4 ядоха, аз не и пак платихме за петима таксата.

# 483
На мен само за аперол са ми взимали такса коперто – тя не е само за ядене, а за обслужване от сервитьор като цяло. Но беше 1€.

# 484
  • Milano
Coperto не е такса обслужване (servizio).
Плаща се където се храниш - включва покривката, прибори, чаши и хляб обикновено.
Били сте в ресторант и затова сте платили всички. Само за пиене на аперитив не се плаща. Не ми се е случвало.
Не изключвам някъде да се правят на хитри.

За мен във Венето го правят навсякъде добре, по-различно оттук - много по-малко лед, понякога маслини вътре.

За Местре ли да питам?

Добър ресторант и с хубав интериор на пл. Ферретто е този:

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 09:39 от regina di cuori

# 485
И за Местре, и за Венеция. Не сме ои морски дарове. Пица, паста...

# 486
  • In transit
За Венеция мога да ти препоръчам тази тратория. Пиците са вкусни. И не само. : https://restaurantguru.com/Trattoria-San-Toma-Venice

# 487
За Венеция мога да ти препоръчам тази тратория. Пиците са вкусни. И не само. : https://restaurantguru.com/Trattoria-San-Toma-Venice
Благодаря

# 488
  • Milano
Clevermary, отговора за аперол беше както ти казах "във всеки бар"🤣.
По тази причина имена не се помнят - "до Кулата заведението с високите столове" и "двете заведения срещу пицария Гарибалди са винаги пълни".
Уж ги търсих по карта и вероятно да са "La Torre", Macao, Caffé Vergnano 1882.
Tова в Местре.
Във Венеция съм писала, че харесвам ресторанта на хотел Principessa Jolanda, който е до Даниели.
За аперитиви или закуска, където сварим.

# 489
Реджи, благодаря. Само чакам да дойде понеделник.

# 490
И аз да споделя 2 места за хранене, от които бяхме очаровани миналата есен:
Ostaria al Vecio Pozzo
+39 041 524 2760
https://maps.app.goo.gl/zCuZMJmbtXd5vptx8

Trattoria Dai Tosi
+39 041 523 7102
https://maps.app.goo.gl/YU9HDC5BMNKQLqfTA

Завиждам ви благородно и се надявам тази есен пак да посетим магичната Венеция! 🥰

# 491
Аз когато бях в Рим преди няколко години бях супер разочарована от храната. Абсолютно нищо почти не ми хареса. Нито паста, нито, пица нито сладоледа.
Тогава за първи път и само където хапват туристите и набързо.
После учителят ми по италиански ме светна, че не трябва да ям по туристическите места, а където влизат местни.
Кой да ти се сети.
Затова сега не искам да е така.
Всичко резерворахме он лайн-всички билети, трансфер до летище, гондоли, замъци, само влакът ни остана.
Но май ще ходим с автобус до Верона.
Още не сме решили.

# 492
  • Варна
с влак до Верона е мн.лесно
и да дебнеш къде се събират кварталните пиянки и не само де - и  семействата с децата .......................и навсякъде е така Simple Smile Бяхме си харесали в нета една тратория на улицата на хотела ни в Милано, via GUSTAVO FARA 9 -Trattoria Toscana Da Giovanni , но тя  не работеше в събота и влязохме в друга, “il PAIOLO trattoria toskana”на 30м. от нея.Да де ама няма места-пълно с италианци.Разместиха 2 маси и ни сместиха.Избора се оказа идеален,явно любимата квартална кръчма.Идеално обслужване,всички се познаваха , сервитьорите и клиентите си говореха на малки имена ,вкусна топла храна на сносни цени.Може да пробвате шницел по милански-много тънко парче телешко приготвено като шницел по виенски.По пътя обратно видяхме още 2 ресторанта  пълни с италианци-1 мексикански и 1 китайски имаше още 4 - 5 ПРАЗНИ  ресторанта .За да е вкусна храната и на сносни цени в заведението трябва да има посетители от местните жители , същото и за магазините.
Ние почти винаги сме на това което в момента ни хареса на място , да четем много , но задължително БЕЗ онлайн резервации защото много от нещата са прекалено парфюмирани , а и там туристи има далеч преди да се измисли РС . Чуждото мнение често е различно от нашето , а и безспорните авторитети като Реджи , Параход , Роже и още няколко рядко се срещат. Да не говорим , че това което харесваме , дъщерите и зетьовете рядко го харесват , на внуците пък хич  Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 21:01 от peterky2002

# 493
Абсолютно - това важи с пълна сила за 2рата локация, която съм дала. Имаше 2/3 местни хорица и малко туристи.
В 1вата също имаше местни, но може би 1/3 от всички.
И в 2те персоналът беше изключително любезен и приятелски настроен.

# 494
  • Milano
Мери, обикаляте ли?
Приятно изкарване!

Хотела на Бингли откъм гарата в Местре и откъм рампата (в движение от колата), със синият надпис:

Видя ми се, че ми стълби след хотела за качване към рампата и спирката, вместо да обикалят до долу както бях писала назад - била съм в по-преден хотел и там нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт