Венеция /Тема 6/

• 70 945
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Всеки има различни предпочитания.
Аз не отивам да лежа на плаж.
 А да гледам забележителности, дворци, музеи, история.
Знам, че за Флоренция няма да има време, затова и реших да е едно по едно.
Всички екскурзии са бързо препускане и комбинирани, което не ме кефи.
Искам да ми е спокойно и да видя спокойно само един град ако трябва, а не два или три по 5,6 часа на град и диво препускане.
Затова ще оставя време за Верона и вероятно ще се откажа от Флоренция и там ще идем живот и здраве по нататък.
Иначе във Венеция ще сме 3 нощувки.
За мен ще са напълно достатъчни.
Ще се връщам да ви чета за да изготвя възможно най-добрият план за дните.
Благодаря ви за всичко, което търпеливо споделяте за хората, които като мен отиват за първи път.

# 466
  • Milano
Що се отнася до времето, от средата на май не се диша, така че е относително. Когато можете - тогава.

# 467
Работата ми не позволява пътувания в по-спокойни месеци. След 2 седмици ще съм за втори път във Венеция. Островите си заслужават. Венеция е прекрасна и различна.

# 468
  • Варна
Здравейте, предстои ни пътуване почивка с кола в Италия през средата на юли, като сме 2ма възрастни, две деца тинейджъри и едно куче - Йорки. Една от отсечките е Любляна - Гардаленд. Знам, че ни е малко времето, но искаме да пообиколим Венеция за 4-5 часа в часовия диапазон 11:00-16:00 часа. Планът, който сме намислили е следния: Паркираме в Piazzale Roma и оттам хващаме вапорето номер 2 до Сан Марко. Разглеждме центъра на града по някоя от картите в темата и след това, хващаме вапорето от Риалто до Piazzale Roma и оттам към Гарда. Дайте съвети за следните неща: от кой сайт да резервираме/платим паркинга или е по-добре на място? Какво може да добавим или наблегнем за това кратко следобедно време във Венеция? Има ли някакви рестрикции за кучета? Ние ще сме в делничен ден във Венеция, има ли задръствания към паркингите?

Предварително много ви благодаря за съветите!
Ние направихме тази отсечка на връшане от Гардаленд, спряхме за 3-4 часа във Венеция /но не ни беше за пръв път/. Паркирането е ужасно, места няма, качиха ни на 8 етаж на един паркинг, /плаща се на място при тръгване/, 10 минути само минават докато се ориентираш нагоре-надолу. На центъра има обособен паркинг, но той е само за кратък престой, мисля че за 30 мин., да не се заблудите да паркирате там. Пригответе се за жега и тълпи Simple Smile .Приятна почивка!

# 469
Ще пътуваме Юли.
Решихме да е самостоятелно. Харесахме хотел в Местре, с много добри отзиви.
Понеделник ще запазваме и резервираме билети.
Надявам се да не изпукаме от жега.
Но каквото такова. Не ми се чака есен.
Последният ден ще отидем с влак до Верона.

# 470
Знам, че нарушавам правилата(последният пост е мой), но времето ме притсика и ми трябват отговори на някои въпроси.

Направихме примерен маршрут. Копирам ви го тук за да направите коментар и препоръки и да ни ориентирате дали правилно сме се насочили.
Благодарим предварително!

ДЕН 1 - Петък
1.   Пристигане на летището в Тревизо
2.   Предварително купен двупосочен билет за трансфер до Mestre Stazione FS от https://www.atvo.it/en-treviso-airport.html 40 Евро  -- ПОТВЪРЖДЕНИЕ –може ли да се купи от сайта и надежден ли е?!?!?
3.   Настаняване в АО Mestre 2 hotel – 5 мин пеша от Mestre Stazione FS   -15:00 часа настаняване!
4.   От хотела, пеша до спирка Rampa Cavalcavia “Vempa” 5 мин и превоз с автобус 2, 7, 7Е  до Piazzale Roma на острова. ( с закупена карта за 24 часа \21 евро/ от https://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services  – ПОТВЪРЖДЕНИЕ дали може да се купи от сайт картата Има ли ДРУГ ВАРИАНТ ДА СТИГНЕМ ДО ОСТРОВА ?!?!
5.   Разходка до спирката на Vaporetto номер 12 до спирка F.te “NOVE”A  , и отпътуване за остров Бурано – ПОТВЪРЖДЕНИЕ ?!?!? (имаме карта за 24 часа транспорт ), това ли е спирката, от която можем да хванем за Бурано
6.   От Бурано към Венеция (имаме карта за 24 часа транспорт ) – свободно време – ИДЕИ и препоръки?!?!
7.   От Piazzale Roma към Местре - нощувка

ДЕН 2 – Събота

1.   От Rampa Cavalcavia “Vempa” до Piazzale Roma (все още активни билети .. поне до 15 часа)
2.   От Piazzale Roma с Vaporetto номер 1 или 2 по Canale Grande до Сан Марко --ПОТВЪРЖДЕНИЕ ?!?!  (все още активни билети за транспорт)
3.   Предварително закупени билети по 90 Евро от https://www.tiqets.com/en/venice-attractions-c71510/the-venice-pass-p1013980/ - ПОТВЪРЖДЕНИЕ дали са актуални тези билети ?!?
-   Площат Сан Марко
-   Базилика Сан Марко със терасата и музея
-   Двореца на Дожите + 3те други музея на площада Сан Марко
-   Гондола по Гранд канал
4.   Опит да се качим на Камбанарията (Campanile San Marco)
5.   Свободно време.. ПЕША:  примерен маршрут:  https://cutt.ly/4KW0BGg
6.   ПРЕДЛОЖЕНИЯ за РАЗХОДКА
7.   Прибиране в хотела – билет 1.5 евро  ( ПОТВЪРЖДЕНИЕ?!?! )

ДЕН 3 – НЕДЕЛЯ

1.   От жп гарата Mestre Stazione FS с влак до Верона, спирка Porta Nuova
-   Базилика Сан Зено – може и без нея
-   Мост и музей Кастелвечио
-   Арена Верона
-   Площад Бра
-   Жулиета къща
-   Площад Синория
-   Верона от високо – кулата Ламберти

2.   Маршрута е  https://cutt.ly/uKEqaud
3.   Връщане с влак до Венеция
4.   Свободно време МЕСТРЕ – ако има сили и желание … ИДЕИ ?!?!

Ден 4 - Понеделник

1.   Трансфер от Mestre Stazione FS до Тревизо летище -  (платен двупосочен билет

# 471
  • In transit
За момента ще отговоря по ден 3 - Верона. Базиката Сан Дзено е много красива и си струва, но ви е малко встрани от центъра. Ако имате достатъчно време и не сте се уморили да обикаляте я включете. Тя е близо до Кастелвекио. На ...може би 300-500м разстояние. Оттам после хващате Виале Колонелло Галиано и стигате право на ЖП гарата.
Иначе дуомото на Верона също е много красиво и си струва да се види, то е в самият център, близо до Понте Сан Пиетро.

# 472
Здравей, като информация, карта за транспорт и музеи може да се купи и на Piazzale Romа, ако не се получи със сайта(не съм го ползвала).
Ако в 15 часа тръгнете за Венеция, а оттам за Бурано, едва ли ще хванете музея на дантелата там(но може би не ви интересува, не го виждам в програмата). Вапоретото за Бурано действително е от Fondamente nove, но не помня от кой терминал. Вървяха, струва ми се, през половин час, обратно към Венеция - май пак през толкова. Пътят е 40 минути, пътниците са доста(т.е., стърчиш прав). Гледката по пътя е приятна, разходката из Бурано - също. Не знам за друг вариант да се стигне дотам, може би някак с прекачвания по вапорети, но със сигурност ще отнеме поввече време. Не знам колко свободно време ще ви остане после за разходка, зависи кога тръгва последният автобус към Местре. Като за първи ден и просто стигането от място до място е разходка - Венеция е необикновена цялата.
За втория ден - вапорето 1 минава по Канал гранде, за 2 не съм сигурна. Когато ходихме за първи път преди пет години, по погрешка взехме вапорето, което обикаля Венеция отвън - пак не беше лошо, но каналът не бива да се изпуска. Трябва да следите таблата с маршрутите по терминалите, наистина е объркващо. Сан Марко с музея му, двореца на дожите и музея Корер са изпълнима, но доста амбициозна програма - човек се попресища Smiley, но и аз на ваше място бих ги видяла всичките. Сан Марко затваря най-рано(май в 17,15), после музеят Корер(в 18) и най-дълго работи дворецът на дожите - до 19. В музея Корер част от маршрута са монументалните стаи на библиотека Марчана, които ги затвориха под носа ни в 16 часа и по неволя минахме без тях - не знам дали е редовна практика. Щом ще се качвате на балкона около Сан Марко, аз бих пропуснала Кампаниле - да, по-високо е, но преживяването е подобно, да не кажа, че на балкона е по-добро. На гондола не сме се качвали, не мога да дам отзив. Разходката ви после е длъжка за след три музея, но ако имате тренирани крака, става. Имайте предвид, че човек често се губи и се лута из уличките, това е част от чара, но удължава времето за стигане тук и там. За разходка, ако имате крака и време след всичко това(почти невъзможно), препоръчвам около Арсенале и градините на Биеналето. Близо е до Сан Марко, но пък ще се отдалечите от всичко останало и после обратният ви път ще е твърде дълъг.

# 473
  • Варна
и Венеция и Верона са мънички , то да не е Париж или Истанбул - буквално 1/2 - 1 час пеша от край до край , никакви планове не ви трябват , ще ги обиколите по 10 пъти - един ден се качвахме на вапорето 23 пъти с картата Simple Smile .Нямате неотложна нужда от нищо онлайн - всичко е измислено за туристи далеч преди Джон Атанасов и може всичко на място . Свикнали са с огромния брой туристи и ти помагат - от вас се хранят   Simple Smile

# 474
  • Milano
Oтговор на части на Каролин, въпросите са прекалено много за един пост.

Петък:

2. Двупосочен билет 22 евро (не 40), сайта е официалния, естествено че е надежден.
4. Бих купила картата от гишетата на площада на гарата в Местре, като слезнете от автобуса.

Спирката на рампата  (7, 7Е) е на паралелната улица, но не може да се мине напряко - вървиш от хотела надолу и завиваш покрай пицарията.
Като алтернатива бих ползвала влака до гарата (С.Лучия), даже предпочитам.
Виждам, че сега в дневният пас влизат и регионалните влакове (regionale e regionale veloce) на територията на Венеция.

5. Да, това е спирката. Предвид часа ви на пристигане не бих губила време в ходене пеша (бих го направила в ден 2, но това в друг пост), вземам вапоретто 4.2.от п.ле Рома или от гарата до f.te nove B, което е до А, откъдето тръгва 12 до Бурано.

6. Нямате чак толкова време за други идеи.
Имайте предвид, че ако не се наредите на опашката по-рано може и да не се качите на първото вапоретто.
7.пак бих взела влака - разстоянието пеша е почти еднакво от рампата и от гарата. Но влака пристига по-бързо и е през няколко минути.

# 475
Понеже някой каза за дантелата искаме да я водим(поне аз, ММ не го вълнува много).
Значи ще трябва да се съобразим с часовете, не знаех, че затварят рано.

# 476
# 477
  • Milano
Относно ден 2 събота:

2. Билетите са валидни 24ч от валидирането.
Н.1 върви по Канал Гранде.
Н.2 по Канале делла Джудекка ( Canale della Giudecca) и излиза на Сан Марко.
Този маршрут е по-къс до Сан Марко, но н.1 е незаменим.

3. Не съм ги ползвала. Само отделни билети.
Разходката с гондола е прекрасно изживяване. Във вашият случай споделено с група.

4. За мен си заслужава макар да има мрежи.

6. Аз слизам на гарата и следвам табелите за Риалто и Сан Марко. Понякога от страната на гарата, понякога минавам от другата страна на моста (по-често) и на връщане хващам вапоретто н.1 от Сан Марко.

Бих вмъкнала качване на терасата на Мол-а (бившата поща) Fondaco dei Tedeschi  - безплатно, но с резервация. До Риалто се намира.

https://www.dfs.com/it/venice/mobile/service/rooftop-terrace

7. Да. 1,50 е билета за автобуса.

Clevermary ти кога ще ходиш?
Аз отскачам за среща с приятелите на 05.07.

# 478
Реджи, пътувам с приятелка на 4 юли и от летището директно Падуа една нощувка, и после от 5-8 Венеция (Местре). Посл.нощувка 8-9 Тревизо. Ще ми бъде приятно да се видим, дори само за едно здрасти.

# 479
  • Milano
Clevermary, аз пристигам в 15ч. Исках да избегна много стоене навън в тази жега, чакайки приятелите да дойдат да ме вземат към 17ч. Сега май ще приключат по-рано и незнам програмата.

И да довърша за ден 3 неделя:

Църквите във Верона в неделя обикновено отварят в 13ч, Сан Дзено е от тях.
Т.е. бих го оставила за последно преди гарата.

И бих тръгнала от Порта Нуова към пл. Бра с Арената, после нагоре къщата на Жулиета, пл. Ербе, Кулата на Ламберти,  piazza dei Signori ( piazza della Signoria e във Флорвнция) , Арките.

После към Дуомо и Кастел Сан Пиетро. Гледката отгоре е най-хубавата за мен.
И после надолу към Понте Скалиджеро и Кастелвеккио.
Евентуално Сан Дзено накрая.

Бих купила Веронакард - 24ч., спестява много пари.

За Местре може да се отиде до центъра с трамвая или с автобуса при останали сили.🤣

Общи условия

Активация на акаунт