Венеция /Тема 6/

• 70 935
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Реджи, по цял ден  обикаляхме, снощи се прибрахме благополучно. От 5 полета само този до София пристигна навреме. Този до Краков имаше над 2 часа закъснение, чакалнята беше препълнена.
Венеция е неповторима. Като ми се намести главата, че и утре съм на работа, ще напиша повечко. До Лидо не стигнахме. Убедих се , че съм била италианка в предишния живот.Smile

# 496
  • София
Здравейте, купих билети и резервирах за 1 седмица във Венеция (Сан Марко). Четох, четох и накрая се загубих в превода. Ще бъдем 2 души - възрастен и девойка на 17 г. Исках да взема карта (Венеция уника) и за двете, но не мога да се ориентирам за какъв период важат.
Например JUNIOR [AGE: 6-29 . Включва ли транспорт, вкл. вапорето, за 24 часа ли е или е по-дълга. Включва няколко музея, част от които ще видим, но не всички. За музеите на пл. Сан Марко видях, че ще ни трябват отделни билети.
Аналогична е карта за възрастни (30-64)

Интересувам се, за да преценя дали купуването на билети за атракциите, които най-много ни привличат, няма да е по-разумно Оттук.

Бих искала да се качим на гондола, но не по Канале Гранде, а в по-малките канали. Ако някой знае как да търся варианти, ще съм благодарна да сподели.
И последно - понеже настаняването ни е в Сан Марко, имате ли предложения къде може да се хапва (със съседи местни жители Wink). Не държим на морската храна, но всичко останало е ОК.
Съжалявам за дългия пост, но много се овъртях.

# 497
Интересувам се, за да преценя дали купуването на билети за атракциите, които най-много ни привличат, няма да е по-разумно Оттук.

Не се замисляйте. Почти всичко закупих от там на доста по-ниски цени от официалните сайтове.

И малко снимки от мен. Тази година "дебютирах" за кратко и се влюбих. Догодина, живот и здраве, поне седмица:)

# 498
МарияАнтоанета, смело купувай.
И ние всички купихме он лайн-трансфер до хотел, гондола, такси за музеи, за двореца, за навсякъде където искахме.
 Пратиха ни документи за плащане по пощата почти веднага, на същия ден. Всичко плащаме с карта. Много по-изгоден е този сайт.
И не чакаш опашки, има "skip the line".
Разпечатахме всички документи за всеки случай. Иначе всичко е през телефона.
Даже и час за потегляне на гондолата си избрахме.
400 лв заминаха в миг🤣
Пътуваме след няколко дни.
Вече нямам никакво търпение. За първи отивам там. Мечта ми е.

# 499
  • София
Здравейте, купих билети и резервирах за 1 седмица във Венеция (Сан Марко). Четох, четох и накрая се загубих в превода. Ще бъдем 2 души - възрастен и девойка на 17 г. Исках да взема карта (Венеция уника) и за двете, но не мога да се ориентирам за какъв период важат.
Например JUNIOR [AGE: 6-29 . Включва ли транспорт, вкл. вапорето, за 24 часа ли е или е по-дълга. Включва няколко музея, част от които ще видим, но не всички. За музеите на пл. Сан Марко видях, че ще ни трябват отделни билети.
Аналогична е карта за възрастни (30-64)

Бих искала да се качим на гондола, но не по Канале Гранде, а в по-малките канали. Ако някой знае как да търся варианти, ще съм благодарна да сподели.
И последно - понеже настаняването ни е в Сан Марко, имате ли предложения къде може да се хапва (със съседи местни жители Wink). Не държим на морската храна, но всичко останало е ОК.
Съжалявам за дългия пост, но много се овъртях.
За купуването на карти няма да мога да съм полезна, че твърде отдавна е било времето, когато съм обикаляла забележителности във Венеция - със сигурност имах купена карта за тях + карта за транспорт. Сега като ходя се мотая безцелно и се наслаждавам на безвремието във Венеция.
Понеже ще бъдете цяла седмица там, се получава едно пренасищане от музеи и църкви, та е добре да редувате с разходки до Мурано, Бурано, Лидо например.
За возенето в гондола да кажа нещо - последния път се возих при висока вода и беше леко некомфортно, че трябваше да се навежда гондолата при всяко минаване под мостчета.
Качвала съм се от стоянката до Сан Марко и от тази пред Даниели, но не се возихме по Канал Гранде, а навътре по малките каналчета. На място обаче съм си избирала гондолите и гондолиерите. Wink
За храната - колкото по-навътре влезеш по уличките, толкова с по-малко туристи е възможно да ядеш.
Може би най-много местни съм срещала по заведения в Канареджио и Кастело.

# 500
МарияАнтоанета, смело купувай.
И ние всички купихме он лайн-трансфер до хотел, гондола, такси за музеи, за двореца, за навсякъде където искахме.
 Пратиха ни документи за плащане по пощата почти веднага, на същия ден. Всичко плащаме с карта. Много по-изгоден е този сайт.
И не чакаш опашки, има "skip the line".
Разпечатахме всички документи за всеки случай. Иначе всичко е през телефона.
Даже и час за потегляне на гондолата си избрахме.
400 лв заминаха в миг🤣
Пътуваме след няколко дни.
Вече нямам никакво търпение. За първи отивам там. Мечта ми е.

Да, задължително хартиени копия. Не помня къде, но ми поискаха да отида на каса да заверя и заменя за "истински" билет. Благородно завиждам и това са най-добре похарчените 400 лева за миг:)
И задължително се доверете на съвета на Eiger - редувайте с почивки. Иначе става физически и емоционален хаос.

# 501
Да напиша малко за вече приключилото пътуване до Венеция. Ние спахме в Местре за по-евтино. Попаднахме на страхотен хост. Такава информация и услужливост досега не съм срещала, а отдавна спим само в апартаменти. Ако някой се интересува , ще дам адрес. Та човекът ни препоръча да си свалим приложение CheBateo, което е разписание на вапоретите. Голяма работа ни свърши. Първият ден , след настаняване към 14 часа си купихме карта за 72 часа и с автобус се метнахме до Венеция без цел- мотаене, снимки, апероли. Сл.ден - цял - отидохме първо до Бурано, после до Мурано и пак много лежерно до вечерта. След това решихме да разгледаме Местре и там успяхме да се загубим. Още се чудя как стана. Добре, че намерихме една девойка да ни ориентира. Сл.ден - Дожи( купихме си билети същия ден), в сан Марко не успяхме - опашката беше много дълга и ние си мислехме, че към края на деня ще намалее, но уви.... Но и работното време е до 17 часа. Сан Марко е в частичен ремонт отвън и не се вижда цялата красота. Много съм доволна, че някъде бях прочела за Fondaco dei Tedeschi  и възможността след направена безплатна резервация да се качиш на покрива за гледки. Горещо препоръчвам.
   Силно съм впечатлена ( не за първи път) от възрастните италианки колко са елегантни и хубави.
  Дългичко стана , дано съм била полезна, ако някой има въпроси да пита. Не успях да направя поста скрит, извинете.

# 502
  • След завоя в дясно
Да напиша малко за вече приключилото пътуване до Венеция. Ние спахме в Местре за по-евтино. Попаднахме на страхотен хост. Такава информация и услужливост досега не съм срещала, а отдавна спим само в апартаменти. Ако някой се интересува , ще дам адрес. Та човекът ни препоръча да си свалим приложение CheBateo, което е разписание на вапоретите. Голяма работа ни свърши. Първият ден , след настаняване към 14 часа си купихме карта за 72 часа и с автобус се метнахме до Венеция без цел- мотаене, снимки, апероли. Сл.ден - цял - отидохме първо до Бурано, после до Мурано и пак много лежерно до вечерта. След това решихме да разгледаме Местре и там успяхме да се загубим. Още се чудя как стана. Добре, че намерихме една девойка да ни ориентира. Сл.ден - Дожи( купихме си билети същия ден), в сан Марко не успяхме - опашката беше много дълга и ние си мислехме, че към края на деня ще намалее, но уви.... Но и работното време е до 17 часа. Сан Марко е в частичен ремонт отвън и не се вижда цялата красота. Много съм доволна, че някъде бях прочела за Fondaco dei Tedeschi  и възможността след направена безплатна резервация да се качиш на покрива за гледки. Горещо препоръчвам.
   Силно съм впечатлена ( не за първи път) от възрастните италианки колко са елегантни и хубави.
  Дългичко стана , дано съм била полезна, ако някой има въпроси да пита. Не успях да направя поста скрит, извинете.
Ако може да ми изпратите детайлите на ЛС, аз пък мога да помогна със страхотен хост във Флоренция, ако някой желае.

# 503
  • Milano
Мери, Мурано харесва ли ти?
Аперола?
По-нагоре съм писала за гледката от Мола за Мис Бингли, на вас съм ви пускала снимки в друга тема.
Май си доволна от ваканцията.😍🥳

# 504
  • Русе
Здравейте, искам да резервирам самостоятелно посещение на Венеция.
Полета за връщане е в 07.30ч.
Въпроса ми е : има ли влак или автобус до Тревизо рано - т.е към 04.30ч ?
Благодаря ви!

# 505
# 506
# 507
Реджи, и Мурано ми харесва. Аз съм за втори път по тия места, сега бях гид на колежка/приятелка и много я впечатлих с подготовката си. Първо отидохме на Бурано, и после на Мурано и там след няколко Аперола и незнамколкоси магазини стана 18 часа и островът опустя.
А що се отнася до Аперола, откакто преди години го опитах за първи път точно в Бурано, съм му заклет фен, имам си чаши тук в БГ и си правя. Че и ММ го харесва, та ми го подпийва. Джудека ми беше интересен, макар много да не се мотахме из него. Всичко ми харесва( е, като турист де). Само дето на рокли още не го докарвам.
И продължавам да се чудя на хора, които казват, че им мирише. Ама то кой с каквато нагласа е тръгнал.
Реджи, а влизала ли си в типично венециански жилища? Как е вътре, има ли влага?

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 19:39 от clevermary

# 508
Привет!

Така, сега да ви застрелям с въпрос-исках да хвърля пъпчето на малката някъде в Италия.
Замислила съм го откакто се родила и досега го пазя, защото не сме имали път натам.
И тъй като не знам кога пак ще отидем може да се възползвам сега.
Тези, които са по-наясно могат ли да ми препоръчат място във Венеция подходящо за този ритуал😂(евентуално сграда, свързана с изкуства,танци, театър, някаква акедемия, университет може, нещо такова).
Да е свързано с изкуства е единственото условие. Не съм го решила окончателно още, но ако намеря подходящо място бих го хвърлила там.

Иначе ние се отказахме от Верона.
Ще я оставим за друг път.
Преценихме да си оставим спокойно време за обиколки само на Венеция (и остров Бурано, Мурано още му се чудим).
Така ще имаме и по-свободна и лежерна програма.
Иначе мислих, струвах получава се ден и половина във Вненеция. АМно включим и двата о-ва, то половината ден там отишъл.
Ами, не ме устройва. Предпочитам сао Венеция, но да я видя като хората и без да препускам.
Първият ден до 15 часа само ще се настаняваме.
Та, Верона остава за друг път.
Мисля, че правилно го решихме.
Е, малко ми е криво, защото доста красива ми се видя Верона.

# 509
Мисля, че е добро решението ви. По-добре само Венеция, но да я видите добре и да я почувствате, отколкото да препускате насам-натам.
Знам, че има университет във Венеция, но къде точно, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт