Венеция /Тема 6/

• 70 847
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Най-голямата забележителност на Падуа е капела Скровени http://www.cappelladegliscrovegni.it/index.php/en/ . Там са фреските на Джото - работа, която се смята, че поставя началото на Ренесанса. Лично за мен беше важно да ги видя. Билети се купуват предварително по интернет, не било възможно на място. Казват, че историческият център е красив, но нямах възможност да го разгледам - времето ми свърши.

# 601
Най-голямата забележителност на Падуа е капела Скровени http://www.cappelladegliscrovegni.it/index.php/en/ . Там са фреските на Джото - работа, която се смята, че поставя началото на Ренесанса. Лично за мен беше важно да ги видя. Билети се купуват предварително по интернет, не било възможно на място. Казват, че историческият център е красив, но нямах възможност да го разгледам - времето ми свърши.
Капела Скровени не е отворена в понеделник. Ние купихме билети на място и веднага влязохме( може би късмет ). Другото нещо, което според мен си заслужава и отново е затворено в понеделник, е Палаци делла Регионе. И Мурано и Бурано. Абе таз Италия толкова ми е любима.

# 602
Хубава си е Верона. Аз съм била там, но искам да заведа и дъщеря ми.Всичко,което бях успяла да видя за краткото време, когато бях преди 5 години ( беше организирана екскурзия тогава),ме впечатли.Къщата на Жулиета не особено,но така и така бях там,се щракнах на балкона за спомен. А можем ли в рамките на един ден да съчетаем Верона и Падуа? И как да се организираме, за да спестим от превоз- първо Верона, после Падуа, или обратно? Приемам предложения за места в района,имам предвид да не е много далече от Местре, да не вкарвам в много разходи дъщеря ми, че ми прави подарък с това пътуване, демек да не бъда много нахална?Някакъв лабиринт имало във Венеция, струва ли си да се види? А актуално инфо за вход в Сан Марко? Преди 5 г.беше безплатно да разгледаш отвътре, сега май не.

# 603
  • София
Здравейте, за двама младежи на 18 г. , кацащи на Тревизо и пребиваващи във Венеция от 21 до 24.10 това ми се чини най-удачната опция за транспорт. Toва, което не ми е съвсем ясно Rolling Venice card включена ли е в цената. От една страна е изброена като втрот тиренце в пакета, от друга долу пише, че този пакет може да бъде закупен сам в комбинация с Rolling Venice Discount card ? :
ATVO Transfer Airport CANOVA TREVISO(return ticket) + ACTV 3 days + ROLLING (6-29 years ONLY)SPECIAL PACK for young people ages 6 to 29€ 51,00
ROLLING VENICE PACK:
- ATVO - Transfer Airport CANOVA TREVISO - MESTRE - VENICE (RETURN ticket)
BUS ROUTE: CANOVA Airport - Mestre Corso del Popolo - Mestre Train station - VENICE Piazzale Roma (or viceversa)
IMPORTANT: Show your Venezia Unica Voucher to the bus driver ATVO before getting on the bus.
- Rolling Venice Discount Card
Discount Card for young people between the ages of 6 and 29
When you buy any version of the “Rolling Venice PACK”, you are entitled to take advantage of the many discounts and special offers from participating local businesses and the major cultural attractions and museums in the city visit this page
- ACTV Public Transport - 3 day Ticket  (Special price Rolling Venice)
Validity: 3 days ticket (72 hours)
PLEASE NOTE: this ACTV Ticket may only be purchased in combination with the ROLLING VENICE card.

Моля, дайте акъл, ако сте ползвали тази опция. Трябва ли нещо да се валидира предварително и т.н. Благодаря !

# 604
  • In transit
А можем ли в рамките на един ден да съчетаем Верона и Падуа? И как да се организираме, за да спестим от превоз- първо Верона, после Падуа, или обратно? Приемам предложения за места в района,имам предвид да не е много далече от Местре, да не вкарвам в много разходи дъщеря ми, че ми прави подарък с това пътуване, демек да не бъда много нахална?Някакъв лабиринт имало във Венеция, струва ли си да се види? А актуално инфо за вход в Сан Марко? Преди 5 г.беше безплатно да разгледаш отвътре, сега май не.
Може. От вас зависи кой вариант да изберете. Разпределете си по половин ден за всеки град. Те са на една линия. Може първо да идете до Верона, да разгледате до обяд, да хапнете и да отидете в Падуа. Разглеждате там и се връщате вечерта във Венеция. Така, навръщане ще имате кратко пътуване.
Целия билет Венеция - Верона е 9.70евро на човек. От Верона до Падуа е 7.80евро , а от Падуа до Венеция е 3.70евро. Регионални влакове има на всеки час.

# 605
Благодаря! Много ми беше полезно това. Нямаше да ми дойде на акъла ,че е по- добре този вариант, с краткото пътуване вечерта. Много благодаря!

# 606
Днес се върнахме от Венеция. Направихме си обиколка и до Флоренция, Верона и Сиена. Всичко сами си организирахме и пътувахме с влак. Супер удобно и не е скъпо. Определено Венеция и Верона вече са ми водещи в класацията на любимите градове в Италия. Верона не е само къщата на Жулиета. Заслужава си всеки прекаран миг там - шарените улички, ресторантите и вината.
Венеция също. Спахме в Местре, само първия ден ползвахме водните автобуси. За мен лично не си заслужава да се дават пари за автобус, ако краката ви държат. Малките улички на Венеция са толкова интересни, че е буквално загуба да предпочетете корабчето.

# 607
  • София
Зависи. Колкото и да го държат човек краката, до Мурано (на километър и нещо, макс два) и Бурано  (6-7 км) може да стигне само по вода. А и на двете места си заслужава да се отиде. Simple Smile

# 608
titka2,бохте ли споделили  малко подробности как стигнахте до Сиена с влак?За колко часа е пътя?Цена на билетите?

# 609
titka2,бохте ли споделили  малко подробности как стигнахте до Сиена с влак?За колко часа е пътя?Цена на билетите?

От Флоренция има варианти с директни влакове или 1 прикачване. Около час и 30 минути е директния влак. Билетите бяха по 9.80 евро на човек в посока. Може и от   Венеция директно, но тогава влака е около 40 евро в посока и отиват около 4+ часа път.

# 610
А от жп гарата в Сиена как се придвижихте до историческата част? Помня, че ние хващахме такси щото гарата там е на края на града, не както в други градове, близо до центъра.

# 611
  • София
Гарата на Сиена не е толкова далече, колкото е ниско. Има поредица от травелатори и ескалатори, които ви качват през стръмния участък. 5 минути да отнема това. След последния имате не повече от още 5 минути вървене пеша ( без катерене ) и сте в началото на стария град.
Наистина няма смисъл от градски транспорт там.

# 612
Благодаря!Дадохте ми тема за размисъл😊Според настроението ще преценим-сякаш ми се ходи до там ,но пък ще загубим мисля много време в път.
Момичета ,да попитам от Сирмионе до Верона има ли директен влак или автобус или трябва пак да се връщаме до Дезенцано дек Гарда?
Според вас 3 часа за Верона ще ни стигнат ли ?За тази тераса на Жулиета има ли вход?
И последно в катедралите/базиликите/ във Венеция има ли вход/изключвам Сан Марко/?

# 613
Благодаря!Дадохте ми тема за размисъл😊Според настроението ще преценим-сякаш ми се ходи до там ,но пък ще загубим мисля много време в път.
Момичета ,да попитам от Сирмионе до Верона има ли директен влак или автобус или трябва пак да се връщаме до Дезенцано дек Гарда?
Според вас 3 часа за Верона ще ни стигнат ли ?За тази тераса на Жулиета има ли вход?
И последно в катедралите/базиликите/ във Венеция има ли вход/изключвам Сан Марко/?

Има вход за терасата на Жулиета. Не проверих колко е, защото имаше прекалено голяма опашка, за да се кача на един балкон. Гледах си го отдолу.
Много е относително това с времето. Зависи колко бързо вървите, дали ви се обикаля по музеите и дали искате да се качите до San Pietro. Ако е просто, за да разгледате старата част на града, 3-4 часа са достатъчни. Гарата е на около 20 минути пеш в права линия. Храната и виното им са топ, така че си отделете поне един час, за да хапнете.

# 614
То до островите е близо 50 мин едната посока.
За там с крака не става.
Ние много се возихме на вапоретото.
Ако искаш да отидеш по-далече няма как.
Много и обикаляхме малките улички.
Гондолата си остава незабравимо преживяване също. Най-много ми хареса с нея.
А и гледката по вода  си заслужава.
Обикаляш буквално целият канал.

Общи условия

Активация на акаунт