С какво ви дразнят мъжете 2 тема

• 53 032
  • 805
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ох, така е. Да имах една по-голяма къща, да оставя стаите на децата да развъдят цивилизации... Ама нямам! И нас всичко е мъничко, всяка стая е със 100 функции и не мога да не оправя.

# 166
  • София
Ох, така е. Да имах една по-голяма къща, да оставя стаите на децата да развъдят цивилизации... Ама нямам! И нас всичко е мъничко, всяка стая е със 100 функции и не мога да не оправя.

Чакай да те питам теб, за да изясним кое е "така"?
Казваш, че майка ти носи кутии с храна непрекъснато, а мъжът ти също непрекъснато готви.
Това означава ли, че ти си расла в къща, в която не си пипвала нищо в кухнята, а си вършала по стаите с прахосмукачката, защото майка ти не е имала грижата? newsm78

# 167
  • София /Абсурдистан
И друг път съм го писала - имам съсед, който не може да си сипе готова сготвена храна. Трябва жена му да му сипе и тогава ще яде. Иначе не. Веднъж жена му замина в провинцията при болната си баба да я гледа за 2 седмици и беше наготвила, замразила в кутии храната и сложила във фризера. Щял горкия да умре от глад. Нито има кой да извади кутията и да я сложи в микровълновата, нито пък има кой да му сипе от кутията, за да яде. Та се обади от майка си, добре че тя живее в квартала на 3 спирки от нас, жената идваше да му размразява и да му сипва. Нямаше да повярвам, ако не го бях видяла.
Вярно много жени имат слугинска психика. Не знам колко поколения трябва да се сменят, че да се промени това робуване на мъже и на деца.

# 168
  • София

Чакай да те питам теб, за да изясним кое е "така"?
Казваш, че майка ти носи кутии с храна непрекъснато, а мъжът ти също непрекъснато готви.
Това означава ли, че ти си расла в къща, в която не си пипвала нищо в кухнята, а си вършала по стаите с прахосмукачката, защото майка ти не е имала грижата? newsm78
Нещо се обърка.
Майка ми носи понякога храна и предимно сладко за децата.
Мм готви 2 пъти седмично.
Аз също готвя. Освен това чистя аз.
Да, като тийн, също чистех, но не готвех. Нищо странно не намирам.

# 169
  • София
Не съм се объркала, попитах на база твърдението, че както ги била научила мама, така правели/ не правели, мъжете.
А, се оказва, че не е нужно да си научен от дете да правиш нещо- можеш винаги да се научиш...... Simple Smile

# 170
  • София
А, аз винаги съм била привърженик на идеята! Свеки не даваше да й се пипа в кухнята. Когато тя почина, а аз тръгнах стабилно на работа, мм започна да готви!

Казвам "така е", в смисъл че все си слугинствам и не можах да науча децата да помагат.

# 171
И друг път съм го писала - имам съсед, който не може да си сипе готова сготвена храна.

Тоз верно е баси олигофрена. Ма и жена му е за еВ@не , такъв как го е взела?

# 172
И друг път съм го писала - имам съсед, който не може да си сипе готова сготвена храна.

Тоз верно е баси олигофрена. Ма и жена му е за еВ@не , такъв как го е взела?
Взела го е вече. Свършена работа, ама що не го е оставила гладен, та да извика неволята.

# 173
Е нали викнал неволята и тя доприпкала Joy.

# 174
Е нали викнал неволята и тя доприпкала Joy.
То, майката понякога е неволя, да.  Да му забие така ръцете отзад, че да не може една филия да си намаже.

# 175
  • София /Абсурдистан
Такъв си го е взела. И се е съгласила да му слугува.

# 176
Правят го доста успешно. Наблюдавам аз какво става с набора на сина.

# 177
Такъв си го е взела. И се е съгласила да му слугува.
Поне издържа ли я? Или и за това не става. Боже, при мен щеше да е умрял от глад. Ми ако майка му я няма и жена му пак замине, кого ще извика? Съседа ли да му сипе?

Още от тийн чистя в къщи и готвя. Само пусти чинии не обичам да мия. Smile Но и баща ми ми помага по малко, така че аз съм научена, че мъжа може да помага и ще си го търся.

Явно "слугинажа" идва от по стари времена, където се очаква жената да е домакиня вкъщи. Ако не е ще я одумват и свеки и мъжо няма да са доволни. Само дето сега и жените работят.

# 178
  • София

Явно "слугинажа" идва от по стари времена, където се очаква жената да е домакиня вкъщи. Ако не е ще я одумват и свеки и мъжо няма да са доволни. Само дето сега и жените работят.
Българските жени масово работят отпреди поне 80- 100 години, та очакването не е от днес.
Днес, обаче, се превръща в голям проблем, въпреки всичките роботи и джаджи, които се управляват с едно копче.

Разбира се, че на мъжа няма да му се изтърка лака, ако се размърда и свърши нещо, но когато някоя мома се тръшне, че МУ била слугувала, а той не пипал, ми става смешно.
Защото, всяка първо на себе си слугува- на нея да ѝ е приятно и подредено, и уютно- стига така да ѝ идва отвътре.
Ако ѝ е все тая в каква кочина живее, няма да " слугува" и ще си живее с милото в синхрон. Simple Smile

# 179
Да, absurT. Абсолютно права си. Какво ли говедо трябва да е един мъж, че да чака някой друг да му обърше дупето или да не пипне нищо там, където живее. И как ли обича да живее в мръсотия, ако не се размърда да си почисти. Човек трябва да може да си бъде слуга. За съжаление, все още има майки, които приучват синовете си, че понеже имат пишка, не трябва да пипат друго.
Изключително смешно ми става, четейки радетелките на такова завиране на мъжовите ръце отзад. А става въпрос за елементарни дейности по подръжка на чистота и хранене в дома, което всеки индивид, претендиращ за поне две мозъчни клетки у главата си трябва да умее за себе си да свърши, а когато се наложи поради болест, невъзможност или друго и за съпруг/съпруга, и за майка/баща, и за децата си. Елементарно.

Общи условия

Активация на акаунт