С какво ви дразнят мъжете 2 тема

• 52 990
  • 805
  •   1
Отговори
# 105
  • София /Абсурдистан
Станал е скандалджия. Пали от половин оборот. И ме дразни.

# 106

Както и да е, темата е за мъжете, не за децата.
Нападнаха те в гръб, идвам на помощ! Сама с 2 деца на море не е най готиното нещо, малкото ли да усмирява или на каката да обеснява защо не може да ходи сама на дискотека. Без мъжко тяло с 2 подрастващи, да много яка ваканция.
Мен мъжа ми не ме дразни, освен детето ми и него, друго нищо си нямам, така че за момента не се оплаквам от мъжа. На АГЕНТ мъжа ме дразни обаче, защото не иска да се преместят в по голям апартамент, при все че има празен имот необитаван и си го пази за кисело.

# 107
  • София
Току се събуди и каже, че ще го чисти, продава, купува нов, обаче мерака му минава към обяд...🤪 и пак изпада в летаргия.
Много ми е интересно като вече знам, че ще имаме първокласник и 8 класничка с тежък английски и двамата първа смяна!
А той ще си ходи на работа и дреме му на шапката какво става вкъщи!
Ей, пак почнах да беснея!

# 108
Гледам, че темата е замряла, та идвам да я съживя с прясно, прясно оплакване с какво ме издразни мъжа.

Днес питам мъжо иска ли да почнем диета ВМ-НВ, сиреч да откажем всякакви пакетирани храни, ресторанти, хляб и т.н. Той вика ок, ама няма да стане, защото имаме бебе, аз тръгвам гладен на работа и затова ям боклуци. Леле, само как ми причерня като го каза и го подхванах за това как като се прибере п*рди на дивана, докато гледа тв или сяда на компютъра. Ама не можело да ходи на работа и да ми бъде детегледачка като се прибере! (не работи тежък физически труд) Казах му, че ние сме равноправни и ако той има право на почивка имам и аз! Както и да е, признах си, че грешката ми е, че се будя късно и нямам време сутрин да му приготвя нещо да си отнесе в работата. Но бебето още се буди нощем по 100 пъти, а и аз си имам проблеми със съня и без това. Не се оправдавам, но така стоят нещата сега. Когато работехме заедно винаги съм правела нещо за ядене, което си носим в работата. Той това май го е забравил.
Така, ама това не е единственото нещо, което ме издразни. Сега вие ми кажете права ли съм или съм луда, не знам. Но после ми се оплака, че го накарах да направи едни яйца за вечеря, че се мотахме навън и се прибрахме късно, а бебето трябваше да се къпе и да спи. Той разбира се е вързан в ръцете за къпането на бебето и всичко, свързано с него, освен смяна на памперс. Та оплака ми се, че не съм се грижела за нещата в хладилника, ако не бил видял той един пожъштял кашкавал, аз съм щяла да го оставя, докато не мухляса отвсякъде. И пак му казвам, че не съм само аз в тая къща и той има очи и ръце, нали? Не съм се грижела за него, ако тръгне с мръсно яке на работа, няма и да го спра и такива ми ти глупости почна да дрънка. Накрая ми закипя и му казах, че аз не съм му майка и той не е на 5г., че да не знае, че така не се излиза пред хора, да не говорим, че има уста, очи, ръце и най-вече МОЗЪК да се грижи сам за себе си за някои неща! Ако е искал лична прислужница, да си наеме такава, или опция номер 2 да си намери по-читава жена, като аз не му изнасям. Чисти ли са му дрехите - чисти са, има ли ядене на масата като се прибере от работа - има, чист ли е апартамента - чист е, само и единствено дрехите му не гладя често, защото често не ми остава време за това, но той не ходи официален на работа, така че не му и личи. Та какво, питам аз, се иска от мен повече?? Кажете ми аз наистина ли съм толкова лоша домакиня? Кажете ми наистина какво трябва да направя още, че да е доволен? Съвсем сериозно питам.

# 109
Да спреш да го отглеждаш като твое дете. Остави го да порасне и да си поеме отговорността.

# 110
  • София
Дишай! Издишай!
Мм се присъедини към мен на нвх. Той готви доста често и то големи количества. Аз пък мрънкам за това. Както и да е.
Сутринта си взима една пластмасова кутийка, сипва си от манджата от вечерта и отива на работа. Какво толкова сложно има да се приготвя, не знам! Аз спя! Или приготвям малкия за училище и съвсем не съм на разположение.

# 111
Да, нормално, като сте в най-тежкия период с детето. Нещо друго му тежи, затова сега ги забелязва тия неща. И с моето "гадже"/мъж имаше едни периоди, дето бяхме като машини, стоически всичко си понасяхме...и изведнъж като олекнаха нещата, почна да мрънка повече за какво трябва да се грижа. Оказа се, че реално не му пука толкова, просто от претоварване го изби да ми намира кусури. Бързо му посочих истинския проблем и го свалих на земята.

Обикновено нещо друго е проблемът, разпитай го. Не че му пука каква си домакиня - на никой мъж не му пука. Ама от време на време включват тоя репертоар, и аз не знам защо.

# 112
  • София
А тоя хубостник за какво точно се "грижи", та ти трябва да го отглеждаш и него освен детето си?

Ако не е плащач и провайдър като на сирената, хич не го оставяй да ти държи сметка за каквото и да било.
Ако-то е иронично нали, надявам се, че е ясно Stuck Out Tongue Winking Eye

# 113
Да, нормално, като сте в най-тежкия период с детето. Нещо друго му тежи, затова сега ги забелязва тия неща. И с моето "гадже"/мъж имаше едни периоди, дето бяхме като машини, стоически всичко си понасяхме...и изведнъж като олекнаха нещата, почна да мрънка повече за какво трябва да се грижа. Оказа се, че реално не му пука толкова, просто от претоварване го изби да ми намира кусури. Бързо му посочих истинския проблем и го свалих на земята.

Обикновено нещо друго е проблемът, разпитай го. Не че му пука каква си домакиня - на никой мъж не му пука. Ама от време на време включват тоя репертоар, и аз не знам защо.
О, на него му пука сигурна съм, защото майка му така го е научила. Дрехите за пране никога не са му в коша, трябва да го питам и ги намирам на закачалката в стаята, на леглото, по земята (чорапите). Това, защото майка му винаги ходеше по него да го пита какво има за пране. Та все ми се струва, че ме сравнява с майка си и иска да съм като нея. Да, добре, но майка му не е отглеждала бебе, докато той е живял там и не е ходила на работа, целият и ден е бил на разположение за него и за домакинството.
И да му тежи нещо друго, едва ли ще сподели, станал е затворена книга. Много пъти съм го ръчкала да ми споделя неща, но нищо.

# 114
  • София
Ама ти поднасяш ли ни?
Дори да нямаш бебе, поради каква причина ще правиш закуска на възрастен мъж или ще му вървиш след задника?
Той какво прави в замяна?

# 115
  • София
Хм, не споделя. Е тогава за какво си говорите?

# 116
Не се опитвай да му угаждаш. Ще свикне, че му се полага и ще иска още повече.

# 117
Според мен не трябва да правиш и това, което правиш сега. Защото сама си залагаш бомба със закъснител - оттук нататък ти да отговаряш за всичко това. Помисли си сериозно какви според теб трябва да са ролите, ангажиментите и задачите на хората в едно семейство. Имай предвид, че близките ти, и това малкото, дето го отглеждаш -също, постоянно ще тестват границите ти и ще се пробват да те накарат да поемеш повече неща. Човещинка, игри на власт. Това не е ТВОЯ дом, а ВАШИЯ.  Това не е ТВОЕТО дете, а ВАШЕТО. А твоят е време да научи нещо и от теб, не само от майка си - че да си СЪПРУГ И МЪЖ, не е като да си мамино детенце.  С насърчения, с умилкване, с ефективни действия /не переш това, което не е сложено за пране/, но си прокарвай линията.
Един мъдър човек го е казал - "Со кротце, со благо и со малко кютек".
Мислиш ли, че когато тръгнеш на работа, а детето - на градина, изведнъж задачите ви ще се преразпределят и мъжът ти ще се сети да пере и готви?
 Хвана ме яд, щото видях себе си преди години. "Да не ти бил детегледачка". Като е баща, ще е и гледачка, и перачка, и каквото се наложи! Ама ха! Как ти можеш да си това, което трябва, а той не? Пък и претенции! Като е толко претенциозен, и толко мъж, да изкарва достатъчно и да наеме домашна помощница.
 Ей, момиче, обичай себе си, цени се и се грижи за себе си!
И не се чуди какво да правиш, за да е доволен! Чуди се ТИ дали си доволна!

# 118
  • София
Ще ми се зъби някой егоист като тоя и аз ще му се умилквам. Да бе да. За другото си права.

Играта ще загрубява с такъв индивид, който още от майка си така е научен. А ти си влезнала в оправдателен режим- аз не му правя за ядене, щото бебето ме буди; дрехите му не гладя често, щото..
Чак мен ме дразни твоят мъж.

# 119
Чие е това дете, Анонимна? Само твое или и негово? Него питай? Той ходи 8 часа на работа, това дете ти осем часа ли го гледаш? Чия детегледачка не е тоя пикльо? На теб ли или на соственото си дете? Него питай!  Ми като те чета, той и на себе си не ще да бъде.
Като не са научени да си обърсват задника, къде са тръгнали и с какви нагласи да създават деца и семейства? Да има кой да им е детегледачка ли?
Ами чакай го вечер на входната врата, преобличай го, запасвай му лигавника и  го прибърсвай.  Ще бягаш от едното дете към другото.

Общи условия

Активация на акаунт