С какво ви дразнят мъжете 2 тема

• 53 032
  • 805
  •   1
Отговори
# 525
Много ме дразни ММ, с това, че не може да отказва. Взе, че изпрати почти половината си заплата на баща си, който грам не се ивтересува от него, а само го търси когато има нужда от пари.
Не е за пръв път и взе да ми писва вече!
Е като те дразни защо не му го каза това,ако си ефект нулев.А мъжът ти явно не е разбрал още ,че живее в др семейство.

# 526
Много ме дразни ММ, с това, че не може да отказва. Взе, че изпрати почти половината си заплата на баща си, който грам не се ивтересува от него, а само го търси когато има нужда от пари.

С изяснието, че не ви познавам и само ползвам фактите, които си изложила в мнението си, е ясно, че искаш всички пари да влизат в семейната каса. Но нали се сещаш, че преди дори ти да си замислена, този човек най-вероятно се е грижил за съпруга ти дълги години.
Изумително е в какви егоисти и неблагодарници могат да се превърнат хората, за щастие мъжа ти изглежда не е един от тях. Близките трябва да си помагат.

# 527
  • Наблизо
Съжалявам ,братан,но да си дадеш половината заплата на родител,особено както го е описала авторката,не ми звучи прекрасно.
Дори и да се е грижел,едва ли си е давал половината заплата навремето.
Моят само да източва постоянно пари от семейството,светът ще му се види тесен.

# 528
  • out of space

С изяснието, че не ви познавам и само ползвам фактите, които си изложила в мнението си, е ясно, че искаш всички пари да влизат в семейната каса. Но нали се сещаш, че преди дори ти да си замислена, този човек най-вероятно се е грижил за съпруга ти дълги години.
Изумително е в какви егоисти и неблагодарници могат да се превърнат хората, за щастие мъжа ти изглежда не е един от тях. Близките трябва да си помагат.

Ама направо цялата заплата да си дава. Каква е тази половинчата помощ?

# 529
  • София

Мислиш първосигнално, защото примерно на твоя баща заслужава да му се помага.
Има такива родители, които само това чакат, да почнат до "цокат" от децата си. Нито са се грижили за тях, нито са им мили. Важното е да почнат да ги използват.

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 13:39 от trikitil

# 530
  • Наблизо
При нужда ще помогна на моите родители,както и на родителите на мъжът ми,но в никакъв случай в такива размери че да ощетявам собственото си семейство.
Но и моите родители не биха го допуснали.До човек си е.

# 531
  • София
До човек си е, но и до ситуация.
Дали ако се върнеш назад в спомените си и си дадеш сметка какво е коствало на родителите ти да те опазят и отгледат в ония тъмни мутренски години, няма да ти стане малко неудобно?

Или щото са ти родители са били длъжни, но ти не си длъжна "да ощетиш" семейството си, дори и да се спаси живот?
И да, никой родител, стига да може да си го позволи, не би допуснал детето му да се чувства ощетено.
Ще го разбереш,когато дойдеш на тяхното положение.

# 532
  • София
Тръгнем ли да правим сметка, кой колко и до какви размери ще помага на родителите си, това е краят.. на нормалните отношения.
Много зависи от точните обстоятелства, но да смяташ твоят родител колко ти е помагал на теб, и дали да му дадеш половината заплата... .това е тъпо. За какво ги е дал човека, какви са точните обстоятелства? ..... Аз и цялата заплата бих си дала.... Мъжа ми също. Ако имат нужда де. Не са имали досега. Даже смятам, че ако един мъж има уважение и помага на родителите си, това е критерий че и към жена си и децата си няма да е стиснат... един вид... и ще е грижовен.
Повече бих се притеснила от мъж, който не се интересува от родителите си, утре няма да се интересува и от мен ако нещо стане с мен.

Интересно, към тези които смятате , че няма да "споделяте" заплатата си с родителите си, бихте ли наследили имот от родителите си един ден , като си отидат, или това и без туй ви се полага? Как смятате?

# 533
И да, никой родител, стига да може да си го позволи, не би допуснал детето му да се чувства ощетено.
Тук изключваме една голяма група хора с проблеми, които, дори станали родители, си остават манипулативни, нарцистични, егоистични, злоупотребяващи, насилници и др.

# 534
  • София
 Темата е просто абсурдна, и като чета се потрисам. Да дадеш половината си заплата за родител? Ами, ако е спешна (пр.:неотложна операция), и ако твоето семейство е здраво, и цялата заплата ще дадеш! Какво има да му мислите....

# 535
Зависи от нуждите и от възможностите.Когато има , няма нужда да се скръндзи някой.
Хората вече помагат на непознати,  тука за родител се карат що да вземе.Моят съвет  е който има да продава и се издържа , било земя , жилища,  каквото иам.Защо трябва да мисли наследниците ,като са пълнолетни и  здрави.
Един няма за сладолед, друг-за самолет ,все има нужди за покриване и няма излишък ако се размисля.Въпрос на гледна точка.
Ама   някой да прави сметка на детето ми ,  да го държи отговорен за решенията му , няма да ми хареса.
Всъщност всеки вече се оправя сам, лошото е, че стана така след като си дадохме всичко.Но за следващите стари хора-урок да ви е , бъдете егоисти,  мислете за себе си, пълонлетните ви деца да се оправят. Няма нужда от дондуркане  до бели коси.Продавайте ,заменяйте ,живейте си живота.Длъжни сте до 18 ,нататък каквото си направят.

# 536
  • София
Тук изключваме една голяма група хора с проблеми, които, дори станали родители, си остават манипулативни, нарцистични, егоистични, злоупотребяващи, насилници и др.
Само че от всички хора , които познавам сега, пък и като дете, впечатлението ми е че такива родители са по-скоро рядкост , или ако ги има, те не се грижат за децата си, а ги зарязват на другия родител или на бабите.
Та твърдо не са "голяма група хора"
Освен това то и за децата може да се каже, че голяма група деца са манипулативни, глезени, изискващи, досадни, нуждаещи се от огромна грижа и утежняващи човешкия живот и изискващи много пари да ги отгледаш , пък са неблагодарни накрая.
И двете твърдения звучат еднакво тъпо, особено като се обобщава.

# 537
  • Наблизо
Янгце,различно е.Обикновено нормалните хора гледат да не тормозят другите,при нужда разбира се че никой няма да брои пари,но това са ситуации при нормални отношения.
Останах с впечатление,че жената;която сподели за проблема,говори за свекър с нужда от вида на "да си плати борчовете",да живее над възможностите си на гърба на децата си и като цяло безотговорно поведение,което децата трябва да оправят после.

# 538
Баща му много добре знае, че ние в момента имаме нужда от тези пари, но той е голям егоист и манипулатор и търси сина си само когато той има нужда от нещо.
Имаме син на 11 месеца и дядото още не го е виждал от камерата (в чужбина сме), нито веднъж не се обади ей така само да пита как сме, но пък има ли нужда от пари праща по 10 съобщения на ден.
 И да отбележа, че парите не са за здравословни проблеми или храна, а пиянски борчове.
 И още дразнещо нещо е, че ги иска тайно от жена си тези пари, в съобщенията видях, че е писал "не казвай на майка ти, че ми пращаш пари". Това пък защо??
 И най- дразнещото е, че ММ ми казва чак след като парите са изпратени.
Ама такъв скандал му вдигнах, че и на майка му се обадих и и казах за парите, нека и тя да знае какви номерца върти мъжа и зад гърба и.
Много ми писна вече!

# 539
  • София
Така е , съгласна съм .Но аз "скочих" срещу обобщаването, че няма нужда да даваме пари на родителите си, пък и никой от нашите родители не е имал нужда, та няма за какво.... Да,  има и такива родители. Но като не знаем конкретните обстоятелства , да не обобщаваме.
Моите родители например, не са ми искали нищо, засега само помагат и дават. Но напоследък, навъртяха годинки, и аз загледана само в своите си проблеми, се усещам , че не забелязвам, че те имат нужда от помощ понякога - уж могат да си поръчат дърва за къщата за зимата.... обаче не го правят добре и в достатъчни количества ... уж имат , ама нямат и остават посред зима без дърва, ей такива...
Явно аз трябва да се намеся следващата зима, и то без да ги питам, ако ги питам , ще откажат от гордост и понеже не искат да ме занимават. Това само като пример го пиша.

Amandel*, ако този случай е такъв с борчове и пиене, той свекъра утре ще заложи къщата си за пиене за жълти стотинки или ще дойдат мутри у дома му да тормозят и свекърва ти. Каквото и да е, мъжа ти е добре да се намеси категорично, а не да се прави че няма проблем. Това че няма да праща пари или няма да се интересува от баща си, нищо не решава ни за тях, ни за вас. Те и пияниците са болни хора.

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 13:28 от Yangdze

Общи условия

Активация на акаунт