С какво ви дразнят мъжете 2 тема

• 53 038
  • 805
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Не мога да разбера някой на коне с капаци ли се правят или са наистина такива.
Хората са различни и ако искайте вярвайте има родители, които само смучат от децата си. А децата, задължение, че са ги отгледали не смеят да откажат.
И не става въпрос за важни неща, а за хазарт, прищевки всякакви.
Едно е да помагаш на родителя, защото има нужда, друго е да храниш прищевките му.

# 556
Едно е да помагаш на родителя, защото има нужда, друго е да храниш прищевките му.

Надявам се и родителите да не са мислили така, като си била дете.
Трябвало да е да ти "помагат" от време на време и дотам.
.

Със сигурност има доста манипулативни хора, но ако ние не се прогрижим за родителите си - то кой?
Замислете се и не бъдете неблагодарни. Дори родителите да са манипулативни и са разрушили връзката си с детето и вече да не са близки по нормлано стечение на обстоятелствата -  да отделиш 1000лв нищо не са за хората, които са те гледали толкова много години е срамота. Още повече, че в случая тя се цупи, че мъжа й ги е дал от собствената си заплата.

# 557
Аз не вярвам в тези Деви Марии, които биха били ОК на редовен поток на големи суми към родителите на милото и то не при належащ проблем (примерно здравословен), а за да покриват пиянски борчове на бащата. Просто не се поставяте в ситуация и затова си говорите на общи основания.
За здраве всеки би дал.
За простотии се преглъща доста по-трудно.

# 558
Възниква въпросът милото акъл има ли или разчита на този на жената.Щом преценява че трябва , тя каква е да отхвърля  и  поставя вето.И как винаги женските родители скромни и добри, пък свекърите едни-все пияници.

# 559
Смесвате нещата и то много. Тук пишат жени и споделят проблемите си, логично е. Женски или мъжки родител няма грам значение. Лошите хора, които изоставят децата си или ги тормозят и манипулират за съжаление също се размножават и това е факт.
Ами не мога да се съглася, че щом си родител детето ти е длъжно. Мой приятел беше изоставен от майка си на 10-11 години. Жената избяга с друг мъж. След години се видяха, той я потърси. И сега му звъни само в зор . Нито за празници, нито за делници. И той длъжен да и помага , а ?

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 01:45 от lolita1213

# 560
Аз не вярвам в тези Деви Марии, които биха били ОК на редовен поток на големи суми към родителите на милото и то не при належащ проблем (примерно здравословен), а за да покриват пиянски борчове на бащата. Просто не се поставяте в ситуация и затова си говорите на общи основания.
За здраве всеки би дал.
За простотии се преглъща доста по-трудно.

Тези Деви Марии също имат семейства, попадали са в ситуации - какви ли не, за да оформят подобно мислене.
Конското с капаци би могло да бъде отнесено по-скоро към жени с твърда и непоколебима позиция - милото не е длъжен на родителите си, само на жена си, защото са в брак Simple Smile

# 561
Тези Деви Марии май не са изпадали в подобна ситуация, която е системна и продължава години и много добре виждат, къде отиват дадените пари...защото ти лишаваш себе си, семейството и детето си от нещо за да могат те да пият...И друг пример ще ви дам, като зачеркнахте дъщерите - имаше време в което родителите  на моят мъж постоянно му искаха пари, плащахме им голям заем и отделно пари за джобни и то не за важни неща а за алкохол, реагирала съм разбира се, но му се смиляваха и винаги им е давал, но забележете тези родители никога не искаха пари от сестра му, никога... беше им неудобно от нея, въпреки че работеше и тя и имаше доходи, за това говоря...та така за дъщерите...Пак разделение в семейството...
Ние сме им децата и когато се налага ще помагаме, правили сме го и ще го правим, но когато има двоен аршин се дразниш. Хора които не са минали през такова нещо не могат да го разберат, така че по-добре да не плюят.

# 562
  • BG
Аз пък съм на принципа каквото дадеш-това ще и получиш. Тоест-всекиму според заслуженото. Без значение чии родители.

# 563
Разбира се. Да си дадеш заплатата за алкохол на баща си, защото си добър син е просто тъпотия. Каква помощ, какви глупости...

# 564
  • София
Не ми се говори почти по темата, че 5 години гледахме бащата на мм, който не го беше поглеждал 40 г. Особено мм се скапа, няма почивка, почти без ваканция, вечер след работа... Накрая толкова ни се отрази, че бяхме пред развод.

# 565
  • София
Около мен пък има повече случаи на обратното.
Деца гледани много добре, и в охолство, се обръщат срещу родителите си и не се интересуват от тях.
Някои от старците умряха в самота и изоставени... знам, защото за част от тях се наложи ние да се грижим или нашите родители.... Младите се появиха чак на погребенията и да си получат наследствените апартаменти.
Ни един от тях не прокопса накрая , въпреки наследствата.
Та случаи всякакви.

Големият проблем е,  че в Б-я имаме странни взаимоотношения "родители - деца"
Родителите хрантутят "децата" си  до към 35-40 годишни в къщи. Живеят по 2 -3 поколеня е един апартамент
Бабите масово гледат внуците до изнемога.
Като се залежат баби и дядовци се почва едно вайкане, докато не дойде време за наследството. Тогава вече всички са "налични" и много "опечалени".
На един човек в Зап. Европа всичко това звучи странно.
Но там и пенсиите им други и социалната система друга, и децата след 18 годишна възраст се напъждат и те така....

# 566
Не ми се говори почти по темата, че 5 години гледахме бащата на мм, който не го беше поглеждал 40 г. Особено мм се скапа, няма почивка, почти без ваканция, вечер след работа... Накрая толкова ни се отрази, че бяхме пред развод.

Няма значение дали го е поглеждал. Аз съм гледано от родителите си дете и пак ми се отрази на отношенията с бившия ангажимента към умиращата ми майка, няма да изпадам в подробности относно грозните му намеци, коментари и системен тормоз в тази връзка. Щом не си се развела по този повод, явно си го понесла стоически Simple Smile

# 567
Аз не го одобрявам това "хрантутене". Взаимоотношенията би трябвало да са на база любов, ама уви. Това, което виждам пък чета тук ме разочарова.

# 568
зависи чия глава ражда представите за хрантутене.

# 569
Родител " хрантути " до 30-40 години здраво мързеливо дете, Дренке.

Общи условия

Активация на акаунт