С какво ви дразнят мъжете 2 тема

• 53 008
  • 805
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Родител " хрантути " до 30-40 години здраво мързеливо дете, Дренке.
Масов случай е това е Б-я. То и статистиката това сочи. Под "хрантути" има предвид цяла палитра от неща, Или "чедото" живее с мама до 40- сет и повече години, мама го пере, готви, той/тя уж работи ама хайманосва и парите по кръчми  и залози отиват. Някои пък даже не работят.Не се и женят част от тях , че няма идеална жена/мъж.
Или мама/тате  го наредили на работа че никой няма да го вземе такъв умен но мързелив.  
Или се женят и семейството се "тропва" в дома на бабата, и се почва едно жалене, как бабата се меси в живота на младите и олелееее... Или бабата "отлита" по внуци години наред, без младите да се интересуват от това жената има ли нужда от почивка или какво... И пак бабата пък не възпитавала внуците както трябва и пак олеееелееее
Погледнете само във форума колко такива теми има... Grinning
Или бабата и дядото дали апартамент в наследство , ама като дойде време да ги гледат пак младите се вайкат
Ей такива....
Не казвам, аз дали го харесвам и одобрявам това, само коментирам масовия сценарий в Б-я... и от къде извират тези теми тук и тези мнения ....

# 571
За съжаление точно пред очите си имам такъв пример. И родителите изобщо не се усещат. Или пък го знаят и си затварят очите.

# 572
  • София
Не мога да разбера някой на коне с капаци ли се правят или са наистина такива.
Хората са различни и ако искайте вярвайте има родители, които само смучат от децата си. А децата, задължение, че са ги отгледали не смеят да откажат.
И не става въпрос за важни неща, а за хазарт, прищевки всякакви.
Едно е да помагаш на родителя, защото има нужда, друго е да храниш прищевките му.

Факт е, че от участващите във форума, такива родители няма никой, затова вместо да изкарваш хората коне с капаци, ако имаш оплакване от родителите си, направи го и толкова.
А, защо се чувстваш длъжна да им угаждаш на прищевките, след като уж си вече пълнолетен и самостоятелен индивид, само ти можеш да кажеш.

# 573
  • София
И ти познаваш всички във форума.....

# 574
Не знам какъв е масовият случай в Бг, нито във форума, аз споделих как е при нас. Съпругът ми няма нищо наследствено от родителите си, нито са го хрантутили до 35, напуснал е родния дом на 18 само с връхните си дрехи. Всичко, което имаме в момента сме го постигнали само НИЕ двамата, без ничия помощ. 
И какво е това " защо се бъркаш, неговата заплата ще си  я харчи както си иска" ?? Ами няма мое и твое, общ ни е бюджета и първо се мисли за нуждите на децата и семейството, след това ако остане всеки харчи за кефа си.
Темата е "с какво ви дразнят мъжете" и аз споделих, че ме дразни с това че не може да отказва. Трябва да се научи, защото нахалните хора се възползват от това.

# 575
  • София
Права си. И аз се дразнех. До онзи момент всичко си бяхме постигнали сами. Имахме две деца, едното бебе, проблемите започнаха аз като бях втора година майчинство. Разбирай - доста нисък семеен бюджет. И от този бюджет се вадят пари за храна и транспорт за дядото. В същото време той имаше нелоша пенсия.
То всъщност винаги най-много се дразниш, като някой ти пипне семейния бюджет.
Ей го, сега се дразня за колата. Аз се возя в нея 5 пъти годишно. Обаче колко пари отиват там....

# 576
Има отровни родители.Факт.Но  има и  деца да не се интересуват от тях и да ги оставят  в мизерия, въпреки добрите си доходи.Чела съм тук да казва дама ,че дава за благотворителност, но не и на  родител на мъжа.Та за такива ми бе думата,  и като се оплаче един ,се нанизват няколко да пригласят, без да са засегнати  лично. Просто дават тон,  а всеки случай е различен.Да ,против съм на отровен родител да се улеснява живота. Но против и  някой да държи сметка са съпруга си, независимо доходите,  неазвисимо пълната задоволеност, да не дава лев да изтече, щото са семейство. Мъжете по принцип не делят родители ,дават и на двете срани.Това ми беше мисълта.И аз ще рева да нямам и да се дава.Да се стискам за основните неща и да изтича. Но когато има - ади    да не ревем за сто лева на баща  и майка.

# 577
Боряна, както вече стана ясно, изобщо не рева за 100 лева изпратени на родител за прехрана. Ние редовно им изпращаме, когато имаме възможност, но в момента те знаят, че не сме цъфнали финансаво и всеки лев ни е ценен. На всичкото отгоре свекъра ги иска тези пари тайно от свеки. Това означава, че са за лично неговите пиянски борчове, от които жена му си няма хабер.

# 578
Аз не вярвам в тези Деви Марии, които биха били ОК на редовен поток на големи суми към родителите на милото и то не при належащ проблем (примерно здравословен), а за да покриват пиянски борчове на бащата. Просто не се поставяте в ситуация и затова си говорите на общи основания.
За здраве всеки би дал.
За простотии се преглъща доста по-трудно.

Тези Деви Марии също имат семейства, попадали са в ситуации - какви ли не, за да оформят подобно мислене.
Конското с капаци би могло да бъде отнесено по-скоро към жени с твърда и непоколебима позиция - милото не е длъжен на родителите си, само на жена си, защото са в брак Simple Smile
Нормално, и другата крайност не звучи добре.

Ние им даваме пари редовно на нашите свекъри още от началото на връзката ни, аз не съм мрънкала по въпроса никога - на хората доходите са им ниски, трябват им. ОК. Ама, например, когато се местехме и в рамките на 1-2 месеца едвам връзвахме двата края, защото рязко се наложи да платим огромни суми на нотариуси, брокери, за скоростен ремонт на баня, майстори, пренасяне и тн... и изведнъж пак се започна с мънкането за едно, пък за друго, пък за трето и то Веднага! А в това време сестра му не се закача с пръст... Та трябва да призная, че и аз се подразних и ми дойде доста нанагорно през 2-3 дена "Дай пари". Въпреки, че като цяло нямам против да им помагаме. Амандел написа доста ясно, че парите им трябват, а заминават тайничко за покриване на пиянски борчове. Ми малко не е като да им праща пари за оцеляване.

# 579
малко, даже никак  не е наша работа да определяме разходите в чужди семейства като за оцеляване или за нещо друго. Оттам е смешно това стадно отношение и съпричастност към човек, който сам не може да си реши проблема, та го изплаква тук. Без нищо лично.

# 580
малко, даже никак  не е наша работа да определяме разходите в чужди семейства
Скрит текст:
като за оцеляване или за нещо друго. Оттам е смешно това стадно отношение и съпричастност към човек, който сам не може да си реши проблема, та го изплаква тук. Без нищо лично.
Когато пари излизат от моето (аз и съпруга ми) семейство, разходите НЕ са чужди, а мои.
Аз не определям кой как да си харчи парите, щом някой иска да ги изпива, негова си работа.....
Но,  ако се налага аз да се лишавам, за да може свекъра да има за ракийката всяка вечер, да, не само ще мрънкам, ами ще взема крути мерки.
Да се помага при неотложна нужда, болест, лечение, е нормално.
Пиянството не спада към неотложните нужди.И няма начин някой да "пие за моя сметка".
Ако и сега не вдяваш, сори, по-ясно от това едва ли може да се каже/напише.

# 581
Когато пари, които не си вложила лично излизат от твоето семейство, не са твой разход, не знам къде ги намирте такива мухляви мъже, та цял живот се оплаквате, че ви цакат за нечия друга сметка.

# 582
Дренка, стига си дрънкала глупости Joy

# 583
Когато пари, които не си вложила лично излизат от твоето семейство, не са твой разход,
Скрит текст:
не знам къде ги намирте такива мухляви мъже, та цял живот се оплаквате, че ви цакат за нечия друга сметка.

Когато пари излизат от моето семейство, са Мой разход, независимо кой ги е спечелил.

# 584
Значи не успяваш да си регулираш разходите, в случаи като този и затова вина няма само другата страна от “общото”.

Общи условия

Активация на акаунт