Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 702
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте.Кога може да се види плодния сак на ултразвук?Имам положителен тест за бременност + 69.13 ЧХГ тест,но на ултразвука не се видя нищо(4г.с)Много ме е страх да не е извънматочна бременност:(

Това ЧХГ показва, че си още съвсем в началото. Според мен, нямаш дори закъснение все още. Както са ти казали, изчаква се минимум 10 дни закъснение преди прегледа за да си сигурна, че ще се види плоден сак на ехограф. Пулс се вижда малко по-късно, така че ако изчакаш 15-20 дни закъснение, би трябвало вече да се види ембрион със сърдечна дейност. Ако няма да издържиш поне 10 дни, може да пуснеш ЧХГ 48ч след първото за да видиш дали се удвоява правилно. При извънматочната бременност ЧХГ расте много бавно.

# 166
Момичета кмам нужда от помощ чак във вторник най рано си записах час при дерматолог със съмнение съм за уртикарии някоя от вас има или имала ли е този проблем и с какво сте облекчавали сърбежа ....

на мен в трети триместър ми откриха уртикария,като копривна треска.появява се и след около 30мин изчезва. Казаха ми да се мажа с разреден с вода оцет,ако не ме облекчи кортокистероиден препарат,а ако положението е мн зле 1 инжекция урбазон и пак да отида на проверка. При мен по всяка вероятност е алергия от бебето-все пок 50% от клетките не са мои.

# 167
Привет!

Искам да ви попитам дали е нормално да ме болят кокалчетата на ръцете? От известно време сутрин се будя със странна болка в ставите (усещам ги сковани и ме боли при раздвижването им) на пръстите и се чудя дали е от бременността или нещо друго. Ако е от бременността, предполагам, че ще мине с раждането, нали? В случай, че има значение - 34 г.с. съм.

Ох лелееее, пръстите са ми кебапчета, вече и на мъжа ми халката не ми става. Моята изобщо не я коментирам. Никога не съм си представяла, че ще си правя масаж на пръстите. От бременността ще да е Simple Smile Аз халката я махнах към 7-8 месец, сега съм вече 9ти. А пръстите ми се подуват от преди това, ама съм инат и се мъчих да я нося. Първо се подуваха на дясната ръка основно, но сега е и на двете, понякога са плашещо подути и едвам ги свивам на юмрук. Ще мине предполагам, още малко остана Simple Smile

# 168
Аз имам чувството, че моето ме изпиваше Simple Smile докато бях бременна имах огромен корем, не бях качила кг до средата -края на шести месец. Към 9я месец халката ми падаше и я бях загубила в магазина докато съм избирала плодове.

# 169
Моята я загубих вече веднъж в безкрая на морето Simple Smile Ако загубя и втора, няма да мога да спася мъжа ми от инфаркт Joy
Днес лекарката ми каза, че коремът ми се бил смъкнал. Аз също имам предчувствие, че няма да дочакам термин. Но все пак има ли доказана зависиммост м/у смъкването на корема и самото раждане кога ще започне?

# 170
Мисля, че не. Бях чела из темите във форума, че има жени с подилни контракции и "не паднал корем", би следвало и обратното да важи. Пада, защото се подготвя, пък кога ще се случи раждането...

# 171
  • Варна
Ами ако е бил високо и се смъкне това според мен означава, че бебето слиза надолу към малкия таз, т.е. има някаква връзка между смъкването и приближаващото раждане. Отделен въпрос е, че има жени, на които до последно не се смъква коремът и бебето остава високо, а има и такива (като мен например), при които е ниско от самото начало.

# 172
  • София
И моя корем не се смъкна, ама изобщо, а като отидох с разкритие вече и ми казаха, че бебето е вече долу и ще се роди до няколко часа, най-много ден. Това беше един от признаците, които чаках в последните седмици на бременността, но се оказа напразно. При мен всичко почна с падането на тапата, около 2 дена преди самото раждане стана. Но знам, че има жени, при които пада по-рано.

# 173
Трудно може да се предвиди кога ще започне раждането. Има жени, които си ходят дълго с контракции, паднала тапа или смъкнат корем, а една приятелка дори ходи с 4см разкритие 2-3 седмици. Аз не разбрах дали коремът ми се беше смъкнал, но като че ли към края беше малко по-ниско.

# 174
Момичета, преди 5 дни спрях кринона, от тогава започнаха някакви оплаквания , боцкане , придърпване ,а сега имам болки ниско долу. Няма как да се свържа с док. който ми го спря и се чудя какво да предприема междувременно.  Дали би било проблем да го започна отново и да го продължа до 12 г.с ( сега съм в 10 г.с и 5 дни)

# 175
  • Пловдив
Привет!

Искам да ви попитам дали е нормално да ме болят кокалчетата на ръцете? От известно време сутрин се будя със странна болка в ставите (усещам ги сковани и ме боли при раздвижването им) на пръстите и се чудя дали е от бременността или нещо друго. Ако е от бременността, предполагам, че ще мине с раждането, нали? В случай, че има значение - 34 г.с. съм.

Ох лелееее, пръстите са ми кебапчета, вече и на мъжа ми халката не ми става. Моята изобщо не я коментирам. Никога не съм си представяла, че ще си правя масаж на пръстите. От бременността ще да е Simple Smile Аз халката я махнах към 7-8 месец, сега съм вече 9ти. А пръстите ми се подуват от преди това, ама съм инат и се мъчих да я нося. Първо се подуваха на дясната ръка основно, но сега е и на двете, понякога са плашещо подути и едвам ги свивам на юмрук. Ще мине предполагам, още малко остана Simple Smile

Здравейте, аз съм в 29г.с и от седмица сутрин не мога да си свия ръката в юмрук, много ме болят ставите, после се раздвижват,но сутринта е зор. А за халката не мога да я нося от скоро...
Утре съм на лекар и ще попитам какво може да се направи за тази болка..

# 176
Привет, момичета. Според вас дали през първия месец можеш да усетиш движенията на бебето или си въобразявам? Нешо сякаш пърха в мен, но не ми се вярва да мърда. Твърде рано е, аз преди има няма седмица разбирах, че съм бременна. Също искам да ви попитам фатално ли е, че не съм пила фолиева киселина. Една приятелка ми каза, че имало риск. Вие пихте ли?

# 177
  • София
Не е фатално, но е хубаво сега да започнеш да я пиеш.
Няма как да усещаш бебето Simple Smile

# 178
  • Варна
Привет, момичета. Според вас дали през първия месец можеш да усетиш движенията на бебето или си въобразявам? Нешо сякаш пърха в мен, но не ми се вярва да мърда. Твърде рано е, аз преди има няма седмица разбирах, че съм бременна.
При положение, че още не се вижда оформен ембрион, какво остава да има ръце, крака, че и да мърда сама си отговори на въпроса можеш ли да го усетиш. По-рано от 16-17 седмица за мен всякакви усещания са просто движения на червата. И аз постоянно усещам мърдане в корема, е, не съм бременна!

# 179
  • София
Здравейте момичета,
Вчера като бях на лекар се разбра,че малката госпожица е спряла да расте за една седмица не е качила нищо.Аз съм 37 седмица на тоновете и прегледа не се видя проблем,но доктора каза,че може да е остаряла плацента.Исках да ида някъде на доплер,но за съжаление по рано от четвъртък няма къде няма свободни часове.Въпроса ми случвало ли се е на някой друг,аз не бях чувала до момента за подобен случай.Докато си чакам прегледа реших да питам ако има някой с подобен проблем как е минало.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт