Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 174
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Изследването се прави сутрин преди да е взето хапчето, на гладно и жадно. Ако то вече е взето, тогава резултатът ще бъде неточен. Важно е пациентите да са имали 12-часова хранителна пауза, включително да не са пили кафе и да не са приемали какъвто и да е медикамент.

# 31
Аз хапчета не пия и никога не съм пила.Това обяснявам ,че го пуснах ей така.Легнах си рано .Последно ядох в 20 ч -домати и сиренце малко ,за да съм сигурна ,че ще е точно.

# 32
Здравейте, искам да попитам има ли проблем  за бременноста когато мъжа ми е А- кръвна група а аз съм А+

# 33
Не няма проблем Simple Smile

# 34
Ако е обратно има нали

# 35
Ако е обратно има нали

Да, ако майката е с отрицателна група. Но не винаги има проблем, а може да има проблем. Това се следи през бременността.

# 36
Значи при нас не би трябвало да има проблем нали

# 37
Значи при нас не би трябвало да има проблем нали

Отговориха ти вече, че не би трябвало да има проблем, поне не този. Не е нужно да спамим темата?

# 38
  • София
Имам въпрос, съжалявам ако на някой му прозвучи тъп. От три нощи усещам някакъв странен дискомфорт като лежа на ляво или на дясно, като много слаба болка в яйчниците, знам, че няма как да е от тях, обаче се чудя дали е нормално от разтягане на матката или е нещо по-сериозно. През деня го няма, нито като съм по гръб или седнала/права... 21 седмица съм и вторник бях на фетална и всичко беше наред, даже докторката каза, че не се виждат и контракции и да се успокоя вече. В нета чета някаква страшни неща, че така започвали родилните контракции с ПМС и съм във филма отново, чудя се да и звъня ли да ходя пак да ме гледа, тя жената ще ме помисли за луда вече.. не знам какво да правя. На някоя случвало ли и се е подобно нещо? Пия си иначе магнезий, папаверин и утрогестан слагам.

# 39
Недей да четеш в интернет, защото само се стресираш. В тези седмици бебето расте активно и матката се разширява, така че не ми се вярва да има бременна без някакъв дискомфорт. Контракциите не са постоянна болка, а периодична и при тях характерно е втвърдяването на корема.

# 40
  • гр. Варна
Имам въпрос, съжалявам ако на някой му прозвучи тъп. От три нощи усещам някакъв странен дискомфорт като лежа на ляво или на дясно, като много слаба болка в яйчниците, знам, че няма как да е от тях, обаче се чудя дали е нормално от разтягане на матката или е нещо по-сериозно. През деня го няма, нито като съм по гръб или седнала/права... 21 седмица съм и вторник бях на фетална и всичко беше наред, даже докторката каза, че не се виждат и контракции и да се успокоя вече. В нета чета някаква страшни неща, че така започвали родилните контракции с ПМС и съм във филма отново, чудя се да и звъня ли да ходя пак да ме гледа, тя жената ще ме помисли за луда вече.. не знам какво да правя. На някоя случвало ли и се е подобно нещо? Пия си иначе магнезий, папаверин и утрогестан слагам.
Нормално е .. както каза момичето по-горе матката се разтяга. На мен акушерката даже ме беше предупредила, че може да имам болки ниско долу и да пия но-шпа Simple Smile така че не се притеснявай

# 41
  • София
Здравейте момичета. Днес ми е последнияден от 12 г.с. Док ми записа час за 2.07. за ферална морфология. Това ли е точното време за първата такава!?
И вторият ми въпрос: главата ми пулсираотзад в тила, като се наведа. Също като легна да гледам тв и скръстя ръце под главата си.
И третия: (най-тъпия), но имам нужда от отговор; за да го изгубиш, трябва да има някакви белези, сигнали, като кървене например или болки или нещо!? По някога се чудя дали още е тук бебо! 😥🙂

# 42
  • София
Сиси, ако се филмираш така за нищо, не знам как ще ги изтикаш тия оставащи месеци.
На феталната морфология се гледа дали плодът има малформации и дали всичките му органи дотук са развити. Да, точно е това времето, прави се с БХС до 13+6 дни.
За пулсирането си следи кръвното - не е хубаво да е високо.
Не е задължително да има кървене, при някои видове аборт - мисед например, няма симптоми, просто бебето е спряло да се развива поради малформация. Няма смисъл да се филмираш излишно обаче, не знам какво точно очакваш да усещаш в 12 седмица?

# 43
Малко те е викнал чак в 14 г.с., ама явно така е преценил човекът. Моят АГ ме дразнеше като ги искаше все по-късни (той си ми ги правеше), но аз не му се връзвах освен за последната, която направих чак 34та седмица.

Най–общо феталната морфология е хубаво да се направи на 3 етапа от бременността. В рамките от 11 г.с. до 14 гестационна седмица, от 18 г.с. – 23 гестационна седмица и от 28 г.с. – 32 гестационна седмица от бременността.

http://bremennost.bg/fetalna-morfologiq.html#ixzz5JKZssYeI

# 44
  • БГ
Здравейте, в 33 г.с. съм и преди около седмица ми се появи досаден сърбящ обрив само на корема, но след два дни изчезна от самосебе си. Но ето че вчера пак се появи- казах с крем здраве, с кокосово масло, пробвах да не се мажа с нищо - но без успех. Сърби до полуда, дрехите ме дразнят и усещам кожата където е обрива доста топла. Утре задължително отивам на лекар, но искам да Ви попитам дали на някоя й е излизал подобен обрив? Четох някакви неща в нета, но се опитвам да не влизам във филма. Благодаря предварително 😊

Общи условия

Активация на акаунт